TRABZON DENETİMDEN GEÇTİ
Trabzon’da Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde 13 Bin 947 kişi kontrol edildi. Trabzon’da son bir haftada yapılan uygulamalarda 13 Bin 947 kişi, 9 Bin 870 araç ve sürücüsü kontrol edilirken 518 Bin 463 TL ceza uygulandı. 15.06.2020 ile 21.06.2020 tarihleri arasındaki bir haftalık dönemde Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından kontroller gerçekleştirildi.

Denetimlerde, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik yapılan çalışmalar neticesinde 1 şahsa işlem yapıldı. Yakalanan şahıs Emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı. İzmir, Ankara, Gümüşhane, illerinde yürütülen dosyalar kapsamında 4 şahsa işlem yapılırken İzmir’de yürütülen aynı dosya kapsamında; Trabzon’da yakalanarak gözaltına alınan 2 şahsın ifadesi alındı.

Adli makamlara sevk edilirken çıkarıldığı mahkemece SEGBİS yöntemi ile yurt dışı yasağı ile serbest bırakıldı. Gümüşhane’de yürütülen dosya kapsamında; Trabzon’da yakalanarak adli makamlara sevk edilen 1 şahıs SEGBİS yöntemi ile çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ankara’da yürütülen dosya kapsamında; 1 şahsın ifadesi alınmış, savcı talimatı ile emniyetten serbest bırakıldı.

MAZUR GÖRÜLEMEZ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, 2-2 berabere sonuçlanan Alanyaspor- Trabzonspor maçı sonrasında çıkan olaylara tepki gösterdi. Alanyaspor yöneticilerini Trabzonspor camiasına yönelik sarf ettikleri küfürlerden dolayı kınayan Başkan Genç, “Seyircisiz oynanan bir maçta, ilk andan maç bitimine kadar Alanyaspor yöneticilerinin; Başkanımız Ahmet Ağaoğlu ve futbolcularımızın hem şahıslarına hem de ailelerine yönelik sarf ettiği son derece çirkin ve galiz küfürler hiçbir şekilde mazur görülemez. Alanyaspor Başkanı Hasan Çavuşoğlu’nun abisinin başkanımızın merhum annesine küfür etmesi ve hayatında ağzına hiç alkol almamış başkanımızı sarhoş diye lanse etmesi gerçekten de hayasızca ve ahlaksızca açıklamalardır” dedi.

Alanyaspor yöneticilerinin maç boyunca son derece çirkin küfürlerle Trabzonspor futbolcularını ve yöneticilerini tahrik ettiğini dile getiren Başkan Genç, bu durumun insan ahlakı ile spor ahlakıyla ve centilmenlik ruhuyla bağdaşmadığını söyledi. Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu’nun spor camiasında son derece beyefendi, mütevazı, alçakgönüllü ve sabırlı kişiliğiyle tanındığına vurgu yapan Başkan Genç, şöyle konuştu: “Maalesef üzülerek görmekteyiz ki, futbolu bir spor olmaktan öte, kavga ve kamplaştırma aracı olarak gören pespaye zihniyetler hâlâ bazı takımlarımızda varlığını sürdürüyor.

Oysa ki, bütün spor kulüplerinin ortak amacı sporun varlık gayesi olan dostluk ve kardeşlik ruhunu ön plana çıkarmak olmalıdır. Alanyaspor yöneticilerinin seyircisiz oynanan bir maçta, ilk andan maç bitimine kadar kulüp yöneticilerimizin ve futbolcularımızın hem şahıslarına hem de ailelerine yönelik sarf ettiği son derece çirkin ve galiz küfürler hiçbir şekilde mazur görülemez.”

TEK VÜCUT OLMALIYIZ
CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu futbol gündemi üzerine konuştu. Hacısalihoğlu, “Malum eller gerek sahada gerek masada üzerimize gelirken bu şehrin hakkını savunmak için top yekun tek vücut olmalıyız. Bu şehir için birileri konuşup birileri susarken bu birliktelik olmaz. Trabzonspor siyaset üstüdür. Aman makamım ne olur aman başkanım ne der diye düşünecekseniz Trabzon ve Trabzonsporluluğunuzu bir düşünün derim. Biz itaat ederek değil itiraz ederek başkaldırarak Trabzonspor olduk.

Pazar günü divan başkanının çağrısı üzerine orada idik ,çağırsın yine gideceğiz. Mazereti dolayısıyla gelemeyenleri anlıyorum orada o bildiriye imza atan herkese de teşekkür ediyorum.6 finalimiz var şimdi birlik zamanıdır. Sırası gelince ben bu şehrin Bakan iyim diyenlerde dahil ve hatta en ön safta herkesi bu şehrin takımına sahip çıkmaya davet ediyorum .Elimizi masaya vurma vakti geldi de geçiyor. Ne imtiyaz ne ayrıcalık peşindeyiz sadece adalet istiyoruz. Çocuklarımızın hayallerini çalamayacaksınız. Çaldırtmayacağız” dedi.

BİR ARAYA GELELİM
Cumhuriyet Halk Partisi Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman da futbolla alakalı konuşarak şunları dile getirdi: “Pazar günü gerçekleşen Trabzonspor Divan toplantısında yapılan haksızlıklara karşı hazırlanan ortak deklarasyonu Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç okumuştur. Güzel olmuştur ama yeterli değildir.

Yarın çok daha geç olmadan; hak kimden ve nereden aranacaksa ortada var olan adaletsiz düzene karşı daha güçlü bir ses olmak için Trabzon’daki tüm milletvekilleri, tüm belediye başkanları, tüm siyasi parti temsilcileri, tüm sivil toplum kuruluşları, odaları, mümkün olan kamu kurum ve kuruluşları, kulüp ve taraftar dernek temsilcileri, basını hep birlikte bir araya gelelim.

Hiç bir siyaset yapmadan, hiç kimseyi ayırmadan bu kadim kentin sahip çıktığı Trabzonspor için Akyazı Şenol Güneş Spor Kompleksinde toplanmaya ve sosyal mesafeyi koruyarak paylaşılacak güçlü bir sese ne dersiniz? Trabzonspor için hepimiz biriz. Unutmayın; Trabzon Trabzonspor’u konuşur, Trabzonspor dünyayı konuşturur. Öyle büyük bir değerdir. Özlenen sona az kaldı!”

Editör: Haber Merkezi