DEMOKRASİNİN VAZGEÇİLMEZ UNSURU
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, 24 Temmuz Basın Bayramı nedeniyle mesaj yayınladı. Zorluoğlu’nun mesajı şöyle: “Kamunun menfaatlerini önceleyerek, tarafsızlık, bağımsızlık ve meslek ilkelerinden kopmadan habercilik yapan, bilgilendirme misyonu yanında, hukukun üstünlüğünü, temel hak ve özgürlükleri gözeterek görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutluyorum. Demokrasinin vazgeçilmez unsuru olan basının, her hangi bir kısıtlamaya maruz bırakılmadan, sansür tehdidiyle baskı altına alınmadan işini yaparken, otokontrolü elden bırakmadan toplumun tüm kesimlerine eşit şekilde yaklaşabilmesi ve gücünü yerinde kullanarak faaliyet yürütmesi büyük önem arz etmektedir. Çok uzak geçmişe gitmeden, 15 Temmuz 2016’yı hatırlarsak, basının; doğru mesajları, doğru zamanda ve doğru mecraları kullanarak, olabildiğince geniş kesimlere, hızlı ve ilk ağızdan yaymasıyla, bir ülkenin geleceğinin kurtuluşunu sağlayabilecek güce de sahip olduğu gerçeğiyle yüzleşeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; önemli bir güç olan bu mesleği, basın meslek ilkelerini ölçü bilerek ve hakkıyla yapmaya gayret gösteren, devletimizin ve aziz milletimizin menfaatlerini her türlü çıkarın üzerinde tutan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı bir kez daha tebrik ediyor, başarılı çalışmalar diliyorum.”

KENDİLERİNDEN GÜÇ ALMAKTAYIZ
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayarak ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün, demokrasinin ayrılmaz unsurları olduğunu ifade etti. Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Milletvekili Balta yayınladığı mesajda 24 Temmuz Basın Bayramını en içten dilekleriyle kutladığını ifade ederek, “Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından ve temel taşlarından olan basın, her zaman ve her yerde doğru, tarafsız, ilkeli haber vererek, objektif davranarak haber alma özgürlüğümüzü sağlayan en etkili araçtır. Sürekli kendini yenileyerek daha kaliteli hizmet anlayışı doğrultusunda çalışan, kamuoyu ve kamu arasında köprü kuran, kamuoyunun nabzını tutan, ülkemizin gelişen ve güçlenen demokrasisine önemli katkıları olan basınımız görevini büyük gayretler sarf ederek yerine getirmektedir. Gazeteciler; ülkemizin, şehirlerimizin ve İlçelerimizin sorunlarını gündeme taşıyarak idarecilerin çalışmalarına da yardımcı olmaktadır. Bu yönde Trabzon basınımız görevini layığı ile yerine getirmektedir. Bu anlamda kendilerinden büyük güç almaktayız” dedi.

ÇEBİ TBB TOPLANTISINDA
Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) toplantısına katıldı. TBB Başkanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığında yapılan toplantıda altyapı ve üstyapı hizmetlerinin yanı sıra akıllı kentler, teknoloji, belediye çalışanlarının eğitimi gibi belediyelerin kurumsal kapasitelerini arttıracak konular görüşüldü.

ZAVALLILIĞIN DIŞA VURUMU
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti üyesi ve Ankara Milletvekili Adayı Mehtap Toruntay'ın Uzungöl'de Kürdistan bayrağı renkli kaşkoluyla fotoğraf çektirmek isteyen Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi vatandaşı olan turistlere yönelik gösterilen tepkiler neticesinde vuku bulan olaylarla ilgili yapmış olduğu tahkir edici paylaşımlara tepki gösterdi. Toruntay'ın Trabzonlulara hakaret dolu paylaşımlarının AK Parti camiasını ve Trabzonluları derinden üzdüğünü belirten Başkan Genç, “Sıradan bir vatandaşın bile böylesine hakaret dolu paylaşımları yapmaması gerekirken, AK Parti'de siyasi sorumluluk üstlenmiş ve milletvekili adayı konumuna kadar gelmiş bir kişiden duymak bizleri derinden üzmüştür. Maalesef, 31 Mart yerel seçimlerinde de şehrimiz hiç hak etmediği tartışmaların ve yakıştırmaların odağı olmuştur. Gerek seçim sürecinde gerekse Uzungöl'de vuku bulan olaylardan dolayı Trabzon şehri ve Trabzonlularla ilgili dile getirilen söylemler bütün Trabzonluları fazlasıyla rahatsız etmiştir. Trabzon şehri ve Trabzonlular, makamı ve görevi ne olursa olsun böylesine ucuz, pespaye paylaşımlarla gündeme gelmek isteyen şahıslara asla müsamaha göstermeyecektir. Bu tür paylaşımlarla gündeme gelmeye çalışmak hakikatte bir azciyetin ve zavallılığın dışa vurumudur." ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi