ORTAHİSAR’DA GENÇ TAMAM

31 Mart’ta gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde partilerin Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının çoğu açıklanırken gözler ilçe belediye başkan adaylarına çevrildi. Bu bağlamda da AK Parti’nin Ortahisar Belediye Başkan Adayı olarak kimi göstereceği büyük merak konusu. İlçe belediye başkan adaylarının bu hafta sonuna kadar açıklanması beklenirken iktidar partisinin Ortahisar Belediyesi için adayının mevcut başkan Ahmet Metin Genç olacağını öğrendik. Genç, zaten halen başkan ve hem tabandan hem de tavandan destek gören bir isim. Yerel teşkilatların da başkan adayı olarak görmek istediği bir kişilik. Kendisinin aday gösterilmesi noktasında vatandaşın desteğini arkasına almış olması başrol oynadı diyebiliriz.

3 YETMEZ 4 OLSUN!

AK Parti ile MHP arasında gerçekleştirilen yerel seçim ittifakı ile birlikte ilçe belediye başkan adaylıkları konusunda sıkı pazarlık devam ediyor. Yapılan pazarlıklar sonucunda Beşikdüzü, Çarşıbaşı ve Şalpazarı ilçe belediyelerinde MHP’den yana sandığa gidilmesi konusunda bir sonuç ortaya çıkartılmaya çalışılsa da Milliyetçi Hareket Partisi kurmaylarının 3 ilçe yetmez, Akçaabat ya da Arsin’i de isteriz dedikleri iddiası ortaya atıldı. Bakalım ittifak pazarlığından kimler karlı çıkacak.

CHP NEYİ BEKLİYOR?

Genel merkezler bazından gidilen mutabakat sonucunda CHP ve İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için Prof. Dr. Atakan Aksoy isminde ortak karar kılmıştı. Ancak bu kararın üzerinden günler geçmesine rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’nin Trabzon teşkilatından Aksoy lehine ne bir fotoğraf karesi ne de bir açıklama gelmedi. Hal böyle olunca da ittifakta çatlak mı var soruları akıllara geliyor. İşte bu sorunun cevap bulması ya da bu dedikoduların ortadan kalması adına CHP bir hamlede bulunmalı. Yoksa bu iddialar ve akıllardaki sorular çoğalır gider.

ADAYLARIN YARIŞI

AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ve İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy, yerel seçim öncesinde adeta yarış halinde. Başkan adayları gerek STK ziyaretleri gerekse vatandaşlarla buluşarak hem kendilerini tanıtıyorlar hem de projelerini ve vaatlerini sıralıyorlar. Ancak görünen o ki bu yarışta AK Parti bir adım daha önde. Zorluoğlu daha sık ziyaret gerçekleştiriyor, saha da daha sık bulunuyor. İYİ Parti’nin adayı Aksoy’a bu yarışta çok daha iş düşüyor. İYİ Parti teşkilatı bu eksikliği görmeli ve bu açığı kapatmalı.

MECLİS KULİSİ

Gündem yerel seçim olunca başkan adayları kadar belediye meclislerine girecek isimlerin belirlenmesi de aynı derecede değer görüyor. Partililer belediye meclislerinde yer almak adına adeta seferberlik içerisindeler. Birbiri ile yarış halinde olan partililer hem yerel yönetimlerde hem de genel merkezler bazında kulis faaliyeti yürütüp meclislerde yer almak adına isimlerini parlatmak için ter döküyorlar. Bakalım meclislerde kimler yer alacak. Biz de merakla bekliyoruz.

YUNUSOĞLU SAHADA

Her ne kadar AK Parti ile MHP arasında ittifak görüşmeleri yapılmış olsa da Milliyetçi Hareket Partisi’nin Trabzon’da Büyükşehir ve Ortahisar Belediyesi için aday çıkartacağı dilden dile dolaşıyor. Son günlerde eski milletvekili Süleyman Latif Yunusoğlu’nun şehirde bir takım ziyaretler yaptığı da gözlemlenmekte. MHP’den Ortahisar Belediye Başkan Adaylığı için ismi geçen Yunusoğlu anlaşılan seçim çalışmalarına erkenden başladı.

Editör: Haber Merkezi