BAKAN DA OLMASA…
2 gündür çeşitli programlar gerçekleştirmek için Trabzon’da olan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Zorluoğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 6. kez gerçekleştirilen Trabzon Kitap Fuarı şenliğini ziyaret etti. Bakan Turhan ve beraberindekilere Kitap Fuarı hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, Karadeniz'in en kapsamlı kitap şenliğini her yıl geleneksel olarak Trabzon'da gerçekleştirdiklerini söyledi. Kitap fuarı yaklaşık 1 haftadır açık ancak Bakan Turhan ziyaret etmese kimsenin haberi olmayacaktı. Zira fuara üst düzey katılım çok azdı. Şehre bakan gelmesinin türlü faydaları da böylece ortaya çıktı.

TURHAN’A ORGANİK HEDİYE
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan’a Şalpazarı ziyaretinde, Belediye Başkanı Refik Kurukız bakanın en iyi şekilde ağırlanması için olağanüstü bir çaba göstermiş. Gerek AK Parti gerekse de MHP kadın kolları ile irtibat sağlayan Kurukız, tüm kadınların programa yöresel kıyafetlerle gelmesini sağlamış. Bu kıyafet birlikteliği Bakan Turhan’ın da dikkatini çekmiş. Öte yandan Başkan Kurukız, Turhan’a, yöresel elbiseli bebek, Şalpazarı yöresine özgü Çentik, organik yoğurt mayalama kapı Tahta Külek ve yörenin balından hediye etmiş.

AKYÜZ’ÜN EN BÜYÜK GÜCÜ
CHP Ortahisar Belediye Başkan Adayı Mimar M. Salih Akyüz, üniversiteden bugüne kadar 35 yıllık dostlukları devam eden yol arkadaşları Belediye Meclis Üyesi Adayları Selaattin Bektaş ve Sezgin Atasoy ile birlikte Karadeniz Teknik Üniversitesi öğrencilerinin evlerine konuk oldu. Trabzon’un öğrenci dostu bir şehir olması gerektiğini belirten Akyüz, geçtiğimiz günlerde de üniversite mahallesinde öğrencilerle buluşup, sorunlarını dinlemişti. Genç seçmenin genelde kendilerini desteklediğini sahada en iyi şekilde gördüklerini belirten Akyüz’ün anlaşılan 31 Mart seçimlerinde en büyük gücü genç seçmen olacaktır.

YOMRA’YA HİZMET GİDİYORMUŞ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte asfaltlama çalışmalarına program dâhilinde devam ediyor. Hava şartlarının uygun olduğu her gün asfaltlama programına göre çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Yomra ilçesinin Sancak Mahallesi’nde gerçekleştirdiği içme suyu çalışması nedeniyle zemini bozulan yolda asfaltlama çalışması icra etti. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, içme suyu ve kanalizasyon çalışmalarını ivedilikle gerçekleştirirken bu çalışmalar nedeniyle zarar gören yolları da sırasıyla asfaltladıklarını bildirdi. Büyükşehir bu hamlesiyle ortada dolaşan ses kaydındaki ifadeleri boşa düşürmüş oldu.

FINDIKÇI KORKUYOR
Doğu Karadeniz'in yüksek kesimlerinde önceki ve dün gece etkili olan kar yağışı fındık üreticisini tedirgin etti. Fındığın tomurcuklanmaya başladığı dönemde yağan karla tedirgin olan üretici, gergin bir bekleyişe girdi. Kar yağışının özellikle 700-750 rakımlı bahçeleri sıkıntıya soktuğunu belirten Giresun Ziraat Odaları Başkanı Nurittin Karan, “Gece kar yağışıyla beraber bizde sahadaydık ve hava sıcaklığının eksi 2 dereceye kadar düştüğünü gördük. Fındığın karanfilinin kendisini göstermeye başlaması kar yağışı ve zira-i don afeti yönünden sıkıntı oldu” dedi. Karan ayrıca “Sigortayı artık alışkanlık haline getirmemiz gerekir” diye de uyarmayı ihmal etmedi.

Editör: Haber Merkezi