TRABZON’UN BİR DEĞERİYDİ
Trabzonlu iş adamı, fındık sektörünün duayen isimlerinden, Sabırlar Fındık ihracat Ltd.Şti.nin sahiplerinden, Trabzonspor’un kurucu üyelerinden ve 27 yıl aralıksız Meclis Başkanlığı yapan Sabit Sabır (87) önceki gün vefat etmişti. Sabır, dün İskenderpaşa Cami’nde düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, ilçe belediye başkanları, siyasiler, Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Trabzonspor yöneticileri, futbolcular, Milli Takım Teknik Direktörü Şenol Güneş ve çok sayıda STK Temsilcisi ile vatandalar katıldı. Cenaze merasiminin ardından Sabır’ın cenazesi Sülüklü Mezarlığı’ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi. Bizler de sonnokta ailesi olarak Sabit Sabır’a bir kez daha Allah’tan rahmet, geride kalan ailesi ve sevenlerine ise başsağlığı dileriz.

USTAOĞLU’NUN ZİYARETÇİLERİ
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılmak üzere Trabzon’a gelen Gürcistan Acara Bölgesi 10’uncu devlet okulu öğrencileri Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu ziyaret ettiler. Acara Bölgesi Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ve öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirilen ziyarette İl Müdürü Hızır Aktaş da hazır bulundu. Eğitim Bakanlığı Bakanlık Temsilcisi Dolidze Tinatin ise, kendilerini misafir ettiklerinden dolayı Vali Ustaoğlu’na teşekkür ederek, “Türkiye 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını coşkulu bir şekilde kutluyor. Bizim de bu manada burada olmamız ayrıca mutluluk yaşattı. Bizleri ağırladığınız için tekrar sizlere teşekkür ediyoruz” dedi.

YENİ SANAYİ VE PEHLİVAN
Trabzon Madeni İşler ve Teknik Makine Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Mustafa Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti. Pehlivan ile sanayi esnafının sorunları hakkında fikir alış-verişinde bulunan Başkan Ahmet Metin Genç, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sanayi esnafının sorunlarını bildiklerini ve bu sorunları hep birlikte çözüm üreterek üstesinden geleceklerini belirtti. Yeni sanayi sitesi yapılması noktasında şehrin tüm muhataplarına ziyaretler gerçekleştiren Pehlivan ve yönetim kurulu üyelerini tebrik etmek gerekiyor. Ortaya samimi bir çaba koyuyorlar ve bu çabanın sonucunda da güzel işler olacağı düşünülüyor.

CHP’DEN SUÇ DUYURUSU
Karşılıklı yapılan açıklamaların ardından CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun’dan bir açıklama daha geldi. Sert dille kaleme alınan açıklamada, CHP, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu üzerinden yapılan saldırılar için “Trabzon un sağlam zeminini ayaklar altından kaydırmaya gücünüz yetmeyecek had bilmezler hangi meslek disiplininden olursanız olun yarınlarda utançlarınız ile baş başa kalıp çocuklarınızın yüzüne bakacak haliniz kalmayacak. Ekrem İmamoğlu’nu boy hedefi gösterip genel başkanımıza şehit cenazesine sorarak git diyenlerle aynı zihniyette oldukları açık ve nettir. Şunu bilsinler ki hak hukuk adalet söylemimiz boş yere söylenmemektedir. Türkiye Cumhuriyeti devleti hukuk devletidir ve Trabzon’da da savcıları ve hâkimleri görev başındadır. Haddini bilmeyenlere hadleri hukuk yolu ile bildirilecektir” denildi. Açıklamanın ardından sosyal medyada konu hakkında paylaşımlarda bulunan doktor Mahmut Aslan hakkında suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi.

SAĞLIK TURİZMİ REÇETESİ
Doğu Karadeniz Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Mustafa Yılmaz, “Trabzon’daki kamu hastanelerimizde yeterli cihaz ve ekipmanlar olmasına rağmen sağlık turizmi konusunda hastanelerde yabancı dil destekli kalifiye elemanların da olduğu Sağlık turizmi karşılama ofislerinin kurulmaması, sadece yabancı hastalar için 2 veya 3 branşlı VIP poliklinikler oluşturulamaması, hastanelerin kendilerini Trabzon'da ve Uluslararası arenada tanıtamamaları, tam teşekküllü tanıtım, çağrı ve kriz ofisinin kurulmamış olmasıgerek yurtiçi gerekse de yurtdışından gelen hastaların özel hastanelere gitmelerine neden oluyor. Fikirler üreten Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 2023 hedeflerindeki Sağlık Turizmi hedefine milli gelire katkı sağlamak amacı taşıyan yeni idarecilerimiz ile Trabzon Sağlık Turizminde çok iddialı bir çekim merkezi olacağına inancımız tamdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi