USTAOĞLU ZİYARETLERDE
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, kentte ziyaretlerine devam ediyor. Ustaoğlu, Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle Arsin'de kafes balıkçılığı üretimi yapan firmayı ziyaret ederek sezon hasadını yerinde inceledi. Ardından ihracatı yapılan balıkların işlendiği Politek İnş. Amb. Gıda ve Su Ürünleri San. Tic. A.Ş. fabrikasını gezerek balık üretimi hakkında firma yetkilisi Tayfun Denizer’den bilgi aldı. Ziyaretleri sırasında Vali İsmail Ustaoğlu’na Arsin Belediye Başkanı M. Sait Gürsoy, Trabzon Arsin Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Çelebi ve Bölge Müdürü Hakkı Yazıcı eşlik etti.

YUNAN ALGISI TEMİZLENDİ Mİ?
YSK tarafından tekrar edilen İstanbul seçimleri Türkiye’nin genelinin gündeminde ancak seçim süreci Trabzon üzerinden ilerliyor. Bunun aslında çok sebebi var ancak başlıca sebebi bir belediye başkanının Trabzonlu Ekrem İmamoğlu’nu tartışmaya açmak isterken (Birileri inkar etse de) Trabzon’u Yunan kara sularına çekme gayretleridir. Tepkiler oldu, bu tepkilere tepkiler oldu derken olay öyle havada kaldı gitti. Ne bir özür geldi ne de başka hafifletici bir açıklama. Trabzon’a Yunan benzetmesi yapılmadı denildi ama sahadaki durum hiç de öyle olmadığını gösteriyor. İstanbul’daki Trabzonluların çoğu neyin ne olduğunu iyi anlamış durumda. Kimi “Ne olursa olsun AK Parti” derken büyük çoğunluğunun “Artık bu kadarı da fazla” düşüncesinde. Bunun oylara nasıl yansıyacağı önemli olan.

AKP’DE TRABZON AĞIRLIĞI
Bu noktada da dikkatimizi bir şey çekti. AK Parti teşkilatları dünden beri Binali Yıldırım’ın Trabzon üzerine verdiği mesajlar içeren paylaşımlar yapıyor. Neredeyse her teşkilat mensubunun yaptığı paylaşımların birinde, “Horon vuran uşaklar gibi çalışacağız. Yıldırım hızıyla hizmetleri ayağa getireceğiz. El birliği ile gönül birliği ile bu mübarek şehri dünyanın zirvesine birlikte çıkaracağız” mesajı; diğerinde, “Ben fahri Trabzon hemşehrisiyim. Benim için sakın ‘Trabzonlu değil’ demeyin. Aramızda Zigana vardı onu da kaldırdık artık bize her yer Trabzon” Mesajı var. Bir başkasında ise, “Şimdi zaman beraber olma zamanıdır. Trabzon Binali Başkanla” deniliyor. Acaba bunu neye borçluyuz derken nedeninin ne olduğu üzerine dün hem Trabzon hem de İstanbul’dan birkaç kişiyle görüştük. Hepsinin vardığı nokta; “Trabzon öyle ağır, öyle güçlü bir şehirdir ki, öyle herkesin ağzına alacağı bir kent değildir. Belediye başkanının ağzından çıkan söz boyundan büyük işlere neden oldu” şeklindeydi. Özellikle İstanbul’daki Trabzonluların bu olaya bir hayli takıldıkları konuşuluyor. Hal böyle olunca da Binali Yıldırım ve AK Parti’nin seçim çalışmalarındaki mesajları şu sıralar Trabzon ağırlıklı olacak gibi.

3-5 OY ALACAKSIN DİYE…
İstanbul seçimlerinin kilit ismi muhakkak ki İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olacak. Trabzonluysa Trabzonlu. Tanınırlıksa en kralından. Beğenilmeyse en üst düzeyde bir isim. Dedik ya İstanbul seçimleri Trabzon üzerinden ilerleyecek diye. İşte AK Parti kanadında da İstanbul’u toparlayacak bir isim varsa o da Süleyman Soylu’dan başkası değildir. O da görevini iyi yapıyor ki kendisine sataşmalar başladı. İmamoğlu tarafından “İstanbul’da ne işin var?” şeklinde eleştirilere maruz kaldığını dile getiren Soylu, önceki gün, “Biz kimsenin nereye gittiğine karışmıyoruz, nereye giderse gitsin ama sen bana laf söylerken dikkatli ol. Sen evinde otururken ben Gabar'a, Şemdinli'ye giderken bir şey demiyorsan, bunun da hesabını soramazsın. Ben kimseye karışmıyorum, işimi gücümü yapmaya çalışıyorum. Kimse kusura bakmasın, 3 tane oy alacağım diye 'Selahattin Demirtaş'ın politikasını beğeniyorum' demekle olacak iş değil bu. Allah onun hesabını sorar” demişti.

Editör: Haber Merkezi