AKILLANMIYORUZ!
Her an aynı acı kaderle karşı karşıyayız. Olası bir yağmur şiddetini arttırdığında ne yazık ki heyelan ve seli tam da iliğimize kadar hissediyoruz. Dere yatağında yerleşim alanı yapma alışkanlığımızdan vazgeçmiyoruz ve bu akılsızlığımızın cezasını her seferinde ağır bedeller ödeyerek çekiyoruz. Artık bu işin önüne geçmeliyiz, bu alışkanlıklarımızdan vazgeçmeliyiz..

FOTOĞRAFIN ANLATTIĞI…
Her ne hikmetse İYİ Parti’de sular durulmuyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi eski Grup Başkanvekili Davut Çakıroğlu kendisini istifaya getiren süreci anlatan bir paylaşımda bulundu geçtiğimiz günlerde. Ardından gözlemledik ki sıcağı sıcağına İYİ Parti İl Başkanlığı’ndan yeni Grup Başkanvekilinin kim olduğunu belirten bir açıklama yayınlandı.

Ve o açıklamaya İl Başkanı Azmi Kuvvetli ile çekilmiş yeni Grup Başkanvekili Aslan Güner’in fotoğrafı da eklendi. Daha önce Çakıroğlu ile Kuvvetli’yi çok da fazla aynı karede görmediğimiz için bu fotoğraf karesi açıkçası bize bir mesaj olarak geldi. Ne diyelim, İYİ Parti’deki bu sancılı süreç bir müddet daha sürecek gibi görünüyor.

AK PARTİ YİNE UZLAŞAMADI
AK Parti’nin Ortahisar İlçe Başkanlığı için yarış halinde birçok isim. Doğalı da bu; çünkü AK Parti iktidarda. Ve şehrin merkez ilçesinin başkanlığı da azımsanacak bir görev değil. Ancak gözlemlediğimiz, bu göreve gelecek isim için bile milletvekilleri ve belediye başkanlarının ayrı ayrı isim üzerinde görüş belirttiği. Bu tarz parti içi ayrışmaların sonucunu çok kez hayal kırıklığı ile yaşamış olan AK Parti’de halen bir isim üzerinde uzlaşılamıyor olması da ilginç. Allah’tan ilçe başkanlığı için isim aranıyor, yoksa yine şehir dışından bir isim bu göreve gelebilirdi. Bakalım Genel Merkez bu kez nasıl bir karar verecek. Biz de merakla takip ediyoruz. Akdeniz'e iniyoruz. Sadece kurulan mevcut sistemin yıkılmasını istemeniz kimlerle yolunuzun çakıştığının en büyük delilidir. Anlatmaktan yorulmayacağız.

HAKKINI VERİYOR
Kim ne derse desin, belki siyasette İlçe Başkanı olarak çok fazla deneyimi yok ama göreve seçildiği günden bu yana işinin hakkını veren bir Başkan var CHP’de. O isim de Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman. Başkan Oyman hemen her konuda görüş belirtip şehrin menfaatine olduğunu düşündüğü görüşünü dile getirmekten imtina etmiyor. Başkan Oyman açıklama yaptığı konular ile ilgili belge de ortaya koyarak görüşünü destekliyor. Oyman siyasi arenada devam ettiği takdirde bizce önü açık.

12+1 BEKLERKEN 14’E GEÇTİK
Trabzon’da ulaşım sıkıntısının önüne geçmek adına Büyükşehir Belediyesi ile Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın girişimleri sonucu 12+1 sistemi ile dolmuşların modernize edilmesi konusunda görüş birliğine varılmıştı. Aradan geçen süreç boyunca koronavirüs salgını bu dönüşümün tarihini uzattı. Ancak şehirde gözlemledik ki bazı dolmuşçular değil 12+1 o eski araçlarla 14 yolcu taşıyabiliyor. Buna bizzat Forum AVM ile Atatürk Alanı arasında yolcu taşıyan bir araçta tanık olduk. Tanıklığımızı reddeden olursa plakayı da tarihi de paylaşırız. Şimdilik bu kadar uyarıyor, yetkilileri bu konuda denetime davet ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi