MÜCADELE İÇİN TOPLANDILAR
Ülke genelinde, uyuşturucu/uyarıcı maddelerle ve bağımlılık türleriyle etkin mücadele amacıyla oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu, Trabzon’da 2019 yılının son toplantısını, Vali İsmail Ustaoğlu başkanlığında valilikte gerçekleştirdi.

Trabzon’da üst düzey uyuşturucu trafiği olmamasına karşın etkin ve kararlı mücadeleyi sürdürdüklerine vurgu yapan Vali Ustaoğlu, “Terör örgütünün en büyük finans kaynaklarından birinin uyuşturucu olduğunu ve dünya genelinde uyuşturucunun büyük ve kirli bir pazar haline geldiğini biliyoruz.

Hepimizin kaygısı, bu pazarın en büyük hedef kitlesinin çocuklarımız ve gençlerimiz olmasıdır. Ülkemizde son yıllarda güvenlik güçlerimizin uyuşturucu ile mücadelede teknoloji alt yapısı ve insan kaynağı noktasındaki yatırımları sonucunda çok başarılı operasyonlar gerçekleştirilmiştir” dedi.

TALİMAT ENDİŞELENDİRMİŞ
Eğitim İş Trabzon Şube Başkanı Tamer Özlü, Vali İsmail Ustaoğlu’nun talimatı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özlü şöyle konuştu: “Trabzon’da başka bir sorun kalmamış gibi kamu çalışanlarını endişelendirecek bir talimat vali imzasıyla tüm memurlara duyurulmuştur. Yazıda ‘Kamu personeli sosyal medya hesaplarından (whatsapp, twitter, facebook, vb) siyasi içerikli paylaşımlarda bulunmayacak, bulunursa ilgili sıralı amirler tarafından disiplin işlemi başlatılacaktır.’ denilmektedir.

Bu kamu çalışanlarına göz dağı vermek, sıralı amirlere de çalışanlarının sosyal medyaların takibinden sorumlu kılmak, talimatlandırmaktır. Konu kurumlara geldiği andan itibaren işyerlerinde tartışılma konusu olmuş, acaba sosyal medya hesaplarım takip ediliyor mu? Sorusunu gündeme getirmiştir.

Sayın vali çalışanları demoralize edecek bu yaklaşım yerine, Trabzon’un eğitimde geldiği noktada, eğitimin gericileştirilmesi sorununda, bilimsel ve laik eğitimden uzaklaşılması noktasında, kendi imzasıyla yapılan liyakatsiz yönetici atamalarında, liyakatsiz yöneticilerin kurumlarda yarattığı çöküşlerde duyarlılığa davet ediyoruz.”

ÇAYKUR İÇİN ARAŞTIRMA İSTEDİ
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya ÇAYKUR için Meclis araştırması istedi. Kaya’nın önergesi şu şekilde: “Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü’nün (ÇAYKUR) son yıllarda rekor düzeyde zarar etmesinin nedenlerinin araştırılarak, buna yol açan sebep ve uygulamaların tespit edilmesi;

ÇAYKUR’un daha etkin faaliyet göstererek milli ürünümüz çayın katma değerinin yükseltilmesi ve çay üreticisinin emeğinin karşılığını alabilmesi için gerekli olan düzenlemelerin belirlenerek hükümete yol gösterilmesi amacıyla Anayasa’nın 98. ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğü’nün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz.”

HAYIRLI OLSUN DEDİLER
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Türk-İş’e bağlı Şubelerin Başkan ve Yöneticileri ile birlikte Adıyaman'dan Trabzon Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Metin Alper'i makamında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Ziyarette konuşan Gökhan Gedikli, “Devletimizin temel unsurlarından biri olan Emniyet Teşkilatımız, kamu düzeninin temini, halkımızın huzur ve güven içinde yaşaması, insan haklarının korunması, hukukun uygulanması görevlerini, büyük bir fedakarlıkla yerine getirmektedir. Büyük bir özveriyle ve hizmet aşkıyla çalışan bütün polislerimize şükranlarımı sunuyor, başarı dileklerimi, selam ve sevgilerimi iletiyorum. Unutulmamalıdır ki bu ülkede bizim çocuklarımız gülsün diye kendi çocuklarını yetim bırakan yiğitler var” dedi.

Editör: Haber Merkezi