ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Gümrükçüoğlu, öğretmenlik mesleğinin önemine dikkat çekti. Gümrükçüoğlu, “24 Kasım, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başöğretmenliği kabul ettiği tarihtir. Bizi eğitenler, tabiri caizse bizi bir hamur gibi alıp yoğurup, insan eden öğretmenlerimiz gözlerimizin önünden geçiyor. Onların bize öğrettikleri muhakkak zamanın en modern bilim ve öğretisiydi ama aynı zamanda da eğitiyorlardı. Bizi iyi insan olabilmemiz için eğitiyorlardı. Annemiz, babamız bizleri onlara teslim ediyordu. Hepimiz biliyoruz ki hiçbir öğretmen, hiçbir öğrencisinin, hiçbir kötülüğünü, hiçbir zaman istemez. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlu olsun. İyi ki varsınız” dedi.

SOLAK İSMİ ÖN PLANDA
AK Parti Ortahisar Belediye Başkan Aday Adayı Murat Zeki Solak, seçim çalışmalarına adaymış gibi devam ediyor. Bir yandan STK temsilcileri ile bir araya gelen Solak bir yandan da vatandaş ve esnaflarla bir araya geliyor. STK temsilcileri ile şehrin sorunlarını masaya yatıran Solak vatandaş ve esnafında taleplerini, sorunlarını dinliyor. Bu arada geçtiğimiz günlerde gazetemize gelen AK Parti’nin önde gelen isimlerinden bir partili Murat Zeki Solak isminin Ortahisar Belediyesi adayları arasında öne çıktığını iddia etti. Solak’ın Ortahisar Belediyesi’ne aday gösterilmesinin sürpriz olmayacağını ileri sürdü.

TÜBAKKOM NÖBET TUTACAK
Trabzon Barosu ve Kadın Hakları Komisyonu ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle basın açıklaması yaparak, kadına karşı şiddetin bir insan hakkı ihlali olduğunu belirtti. Yapılan açıklamada bugün Meydan Parkında kuracakları masada nöbet tutarak, kadınların sorularını cevaplayıp, sorunlarını dinleyeceklerini ifade ettiler. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Türkiye Barolar Birliği Kadın Hukuku Komisyonu ve Baroların Kadın Hukuku Komisyonu/ Merkezleri olarak; dün olduğu gibi bugün de; kadınların Cumhuriyetle elde ettiği kazanımlara aykırılık oluşturacak yasal değişikliklerin karşısında olmaya devam ederek; kadınların insan haklarının ihlallerine yol açan her türlü davranışa, tutuma karşı, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması mücadelemizi etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.”

VATANDAŞTAN SİTEM VAR
Boztepe mezarlığının hali içler acısı. Mezarlığın bakımsız oluşu vatandaşların tepkisine neden oluyor. Çevre sakinleri, mezarlığın etrafını sarmaşıkların sardığını ve bu duruma sessiz kalan ilgili yetkililere isyan etti. Yetkilileri göreve davet eden çevre sakinleri, “Burada yakınlarımızın mezarı var. Her taraf sarmaşık ve diken içerisinde. Hiç böyle bir vurdumduymazlık olur mu? Yetkililere ricada bulunuyoruz, mezarlıktaki bu rezaleti ortadan kaldırsınlar, mezarlığa bakım yapsınlar” diyerek sitemlerini dile getirdiler.

ÇORUH’TAN ÖĞRETMENLERE MESAJ
Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak tüm öğretmenlerin gününü yayımladı. Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yöneticiliği’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yeni nesli, Cumhuriyet’in özverili öğretmen ve eğitmenleri, sizler yetiştireceksiniz; yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır” sözünde de altını çizdiği üzere çocuklara okuma yazma öğreten, insani, ahlaki ve vicdani duyguları, milli ve manevi düşünceleri aşılayan değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlarız.Terör saldırılarında ve vazife sırasında kaybettiğimiz şehitler başta olmak üzere ebediyete uğurlanan tüm öğretmenlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi