HIZIR AKTAŞ’IN MESAJI
LGS’de Türkiye birincisi olan Trabzon Milli Eğitim camiası İl Müdürü Hızır Aktaş’ın geçtiğimiz günlerde yayınladığı mesajı konuşuyor. İşte Aktaş’ın eğitimcilere seslendiği o mesaj: “Beş yıl önce hep birlikte çıktığımız meşakkatli yolda, uyum içerisinde, özverili ve her yıl biraz daha fazla döktüğümüz alın teri ile bugün ilimizin eğitimde geldiği son nokta hepimizce aşikârdır. Başarının bir ekip işi olduğunu, azimle ve gönülden çalışarak, heyecan duyularak, sevgiyle elde edildiğini tüm Türkiye’ye duyurdunuz, ispatladınız. Sizlere sonsuz teşekkürlerimi ve muhabbetlerimi sunuyorum. Şimdi, bu başarıyı koruma ve geliştirme sorumluluğu ile gayretli çalışmalarımıza, ilimizi her platformda en iyi şekilde temsil etmeye tüm hızımızla devam edeceğiz. Sizlere güveniyor, özveriyle yürüttüğünüz tüm çalışmalarınızı yürekten destekliyor ve bir kez daha kutluyorum. Bu vesileyle tüm öğrencilerinize selamımı iletmenizi rica ederim. Her birinin ışıl ışıl bakan gözlerinden öperim. İlim, irfan ve bol sevgi dolu öğretim yılları temennisiyle. Başarı ve mutluluklar dilerim.”

TRABZON MUZ CUMHURİYETİ Mİ?
Trabzon trafik anlamında en sorunlu şehirlerin başında geliyor. Resmen bir curcunadır gidiyor. Herkes kendi kuralını kendi belirlemiş, şehirde adeta bir keşmekeş yaşanıyor. Yetkililer herhalde sokağa çıkmadıklarından bu işe bir çözüm getirmekten çok uzaklar. Her yolun sağı solu park etmiş araçlarla dolu, 3 şeritlik yollarda resmen araçların geçebileceği kadar boşluk kalıyor. Meydanından tutun ilçe merkezlerine ve hatta mahalle aralarına kadar araçlarla dolu her yer. 3 şeritli diye övünülen Erdoğdu Yolu’nun bile sağ tarafı açık otoparka dönüşmüş durumda. Üstelik yıllardır bu böyle ama rahatsız olan yok. Koca koca binalar yapılırken kimse otopark derdinde olmamış şimdi de, “Aracımızı nereye çekelim kardeşim” diye dert yanıyorlar. Eee her araç sahibinden bir de park vergisi alınsın diyen de var, isyan eden de. Ama duyan var mı belli değil. Trabzon Muz Cumhuriyeti mi diyen de var, aman boş ver sen söyleyince ilk ceza senin aracına kesiliyor diyen de. Ortahisar Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Yusuf Keskin de isyan edenlerden. Yukarıdaki fotoğrafı paylaşıp, “Dörtlüleri yaktın mı ? Sorun çözülüyor Dur durabildiğin yerde” diye yazarak belediyenin karşısındaki market önündeki yaya geçidinde duran araca tepki göstermiş. Ne diyelim duyarlı vatandaşlar isyan etmeye devam edecek gibi duruyor. Yetkiler bu durumdan şikayetçi değil anlaşılan.

KUVVETLİ’DEN İDDİALARA CEVAP
Trabzon’da İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi arasındaki ittifakın bozulduğu iddialarına İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli’den cevap geldi. Kuvvetli, “. İttifakın Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Ankara’da iller bazında belirlenmiş bir karardır. Kim ne derse desin CHP ve İYİ Parti’nin Trabzon’daki Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’dur. İlçeler bazında düşünüldüğünde de ittifak bozulsa da bunu yapan taraf kesinlikle biz olmayacağız. Ortak menfaatlerimiz gözetildiği sürece biz varız ancak ayrı ayrı her partinin kendi menfaatini gözetmesi kabul edilemez. Bu meydana gelirse de ilçeler için adaylarımız bellidir. Onlarla yola devam ederiz” dedi.

EMİNOĞLU TRABZON’UN GURURU
TÜGVA Olağan Genel Kurulu’nda Genel Başkanlığa seçilen Araklılı hemşehrimiz Enis Eminoğlu, Trabzon’un gururu oldu. Başkanlığa seçilen Enes Eminoğlu, eski başkan İsmail Emanet'ten görevi devraldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı Genel Kurul’a TÜGVA Trabzon İl Temsilcisi Osman Ergün, TÜGVA Araklı İlçe Temsilcisi Gazi Mehmet Sarı ve Türkiye geneli ilçe temsilcileri ile TÜGVA’lı gençler katıldı

Editör: Haber Merkezi