TRABZON MEM KÜLLİYE’DE
Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ARGE Birimi, güzel işlerin altına imza atmaya devam ediyor. Daha önce yaptığı projelerle bakanlığın dikkatini çeken ARGE birimine bu kez T.C. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden davet geldi. Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Dr. Ali Taha Koç’un daveti üzerine Trabzon’da bilişim, teknoloji ve siber güvenlik alanında yapılan çalışmaları ve projeleri temsil etmek üzere iki öğretmen ve Kodlayap Projesi kapsamında Naci Orhan Bilgisayar Bilimleri ve Kodlama Merkezi’nde eğitim gören ve projeleri olan temsili beş öğrenciden oluşan ekip, 29 Ocak 2019 Salı günü 13.00’te Cumhurbaşkanlığı külliyesinde olacak. Söz konusu temsilin akabinde yine kurumsal planlama ve davete icaben aynı gün 14.30’dan itibaren Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Aile Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığına ziyarette bulunulacak. Trabzon’un adını LGS şampiyonluğu dahil özellikle bilişim, kodlama ve teknoloji alanında tüm Türkiye’ye duyuran Trabzon Milli Eğitim Müdürlüğü, bir kez daha bizleri onurlandıracak.

TTB’DE ÖNEMLİ ZİRVE
Trabzon Ticaret Borsası (TTB) tarafından organize edilen ve yıl boyu sürdürülecek olan “3 T 12x12 Karadeniz Toplantıları”nın ilki bugün başlıyor. TTB Çok Amaçlı Salon’da “Fındık İçin Sağlık-Sağlık İçin Fındık” sloganı ile, “Fındıkta Verim ve Kalite İçin Hastalık ve Zararlılarla Mücadele” konusunda gerçekleşecek olan ve moderatörlüğünü Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü (FAE) Müdürü Aysun Akar’ın yapacağı toplantıya Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nden Prof.Dr.Celal Tuncer, Doç. Dr.İslam Saruhan ile Karadeniz Tarımsal Araştırmalar Enstitüsü Müdürü Dr.Kibak Ak konuşmacı olarak katılacaklar. Saat: 14.00 de başlayacak olan toplantıda özellikle, Türk fındığı için büyük bir tehlike arz eden ve Gürcistan’dan ülkemize geçen kahverengi fındık kokarcası üzerinde durulacak.

ÇAYIRBAĞI’NA MÜJDE
Trabzon’un Tonya ilçesi Çayırbağı Mahallesi’nde uzun süredir beklenen semt sahası Çayırbağı Mahallesi Muhtarı Azmi Köroğlu'nun gayreti, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Milletvekili Salih Cora'nın takibi ile yatırım programına alınarak ihaleye çıkartıldı. Bir kompleks halinde yapılması planlanan semt sahası içerisinde sentetik çim yüzeyli bir futbol sahası, bir basketbol- voleybol sahası, prefabrik soyunma odası, 1000 metrekarelik otopark ve 1000 metrekarelik dinlenme alanı bulunuyor. Açık ihale usulüyle gerçekleştirilecek ihaleye 11 Şubat 2019 günü saat 10:00'a son teklif kadar verilebilecek. Ardından yapılacak değerlendirme ile Çayırbağı Semt Sahası'nın yapımını üstelenecek firma belirlenecek. Bu proje tamamlandığında özellikle gençler için önemli bir sosyal ihtiyaç daha karşılanmış olacak. Milletvekilliği genel seçimlerinde Çayırbağı halkına verilen Semt Sahası sözünün tutuluyor olması yöre halkınca sevinçle karşılanırken, mahalleliler Bakan Soylu'ya ve Milletvekili Cora'ya teşekkür ettiler.

SEÇİM DAVULCULARI
31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerine gidilen süreçte en çok fırsatı elde edenler davulcular oluyor. Öyle ki Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen davulcular hem seçim çalışmalarını renklendiriyor hem de ceplerini şenlendiriyor. Ne zaman nerede bir aday tanıtım toplantısı olacaksa bunun haberini alan davulcular rotayı o noktaya çeviriyor. Buradan da anlaşılıyor ki artık ramazan davulculuğuna ek bir sektör gelişti; o da seçim davulculuğu. Üstelik davulcular nabza göre şerbet vermeyi de iyi biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarının tanıtım programlarında o ideolojiye uygun, diğer tanıtım programlarında ise o siyasi akıma uygun şarkılar çalıyorlar. Ne diyelim umarız seçimlerin tek kazananı davulcular olmaz umarız.

Editör: Haber Merkezi