ALLAH FELAKETTEN KORUSUN
Elazığ’da meydana gelen deprem Türk milletini yasa boğdu. Depremle ilgili mesajlar da ardı ardına geldi. İşte o mesajlardan bazıları... AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi: “Elazığ’da Sivrice merkezli meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem Trabzon ve bölgemizin bulunduğu birçok ilde hissedildi. Yüce Allah her türlü doğal afet ve felaketlerden ülkemizi ve milletimizi korusun.”

TEDBİRLER ALINMAKTA
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Muhammet Balta: “Devlet ve millet seferberliği ile tam bir dayanışma içerisinde yardıma koşuyoruz. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla, bölgemizde gerekli tüm tedbirler alınmakta, vatandaşlarımızın can güvenliği için her türlü adım atılmaktadır. Yalan haberlere itibar etmeyerek, devlet kurumlarının açıklamalarına göre hareket edelim!”

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora: “Can kaybının artmaması en büyük temennimizdir. Devletimiz bütün birimleri ile teyakkuz halindedir. Yıkılan binalarda arama kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Mevsim şartları gereği depremden etkilenen vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılamak içim devletimiz seferberlik başlatmıştır. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyor, Elazığ başta olmak üzere depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Allah devletimizi ve milletimizi korusun, bu tür afet ve felaketlerden muhafaza eylesin.”

AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu: “Depremi yaşayan birçok ildeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Yaralılara acil şifa, ebediyete irtihal eden vatandaşlarımıza, yakınlarına ve tüm milletimize başsağlığı dilerim.”

YARALARI BİRLİKTE SARALIM
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Elazığ’da meydana gelen deprem felaketi dolayısıyla mağdur olan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlattı. Başkan Genç, kış ayları olması nedeniyle özellikle battaniye, yorgan, gıda, kışlık giyim malzemesi ihtiyacının karşılanması için bütün vatandaşları yardım kampanyasına katılmaya davet etti.

Başkan Genç, yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin yanında bulunan Ortahisar Belediyesi’nin Çok Amaçlı Salonu’na yardım malzemelerini ulaştırabileceğini dile getirdi. Yardım kampanyasına destek olmak isteyen vatandaşlar, Ortahisar Belediyesi’nin 0542 336 6161 numaralı Whatsapp Çözüm Hattı’yla iletişim kurabilirler. Genç vatandaşlara seslenerek “Sizlerden topladığımız yardım malzemelerini en kısa zamanda depremzedelere ulaştırarak bir nebze olsun yaraların sarılmasına gayret edeceğiz.” dedi.

KADERİMİZ OLMAMALI
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli: “Elazığ'da meydana gelen 6.8'lik deprem dolayısıyla, başta Elazığ olmak üzere, etkilenen diğer çevre illerdeki vatandaşlarımıza ve tüm milletimize geçmiş olsun. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza yüce Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Deprem birçok bölgemiz için kader ancak depremden ölüm kaderimiz olmamalıdır. Dolayısıyla hükümet için acil olan 'sükse' amaçlı 'Kanal İstanbul' değil insanlarımızı tehdit eden depreme dayanıklı güvenli binalar inşa etmektir."

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs: “Elazığ’ın Sivrice ilçesi merkezli ve Trabzon dahil birçok ilimizde hissedilen 6,8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Cenabıhak, ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun.”

METANET DİLİYORUM
CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun: “Depremde yaşamını yitiren canların yakınlarına başsağlığı ve metanet diliyor, yaşanan derin heyecan nedeniyle dışarıda soğukta kalanlara güç diliyoruz.”

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya: “Merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde tüm yurttaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

Geçmiş olsun Elazığ.” CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman: “Merkez üssü Elazığ’da gerçekleşen, Trabzon dahil birçok ilde hissedilen deprem sonucunda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Bu zor zamanlarda yardımlaşma bilinciyle uzanan eller ne kadar önemliyse, bu zor zamanları anlatan, uyaran, çözüm sunan seslere verilecek kulak o kadar önemlidir. Doğal afetlere karşı alınabilecek önlemlerin önemi; olay gerçekleşince değil gerçekleşmeden önce kavranmalı ve bu bilinçle ortak hareket edilmelidir.”

KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım: “Allah yardımcıları olsun. Pazartesi saat 12.30’da Meydan Parkı’nda Kızılay ünitesi önünde deprem bölgesine göndermek üzere kan bağışında bulunma kararı almış bulunmaktayız. Bütün camiamızın katkılarını bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi