BAKAN TURHAN’IN ACI GÜNÜ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, halasının cenazesine katılmak üzere memleketi Trabzon’a geldi. Turhan’ın Trabzon’da yaşayan halası Hikmet Yılmaz’ın cenazesi dün 2 Nolu Bostancı Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Ortahisar ilçesi Dolaylı Mahallesi'nde aile mezarlığına defnedildi. Cenazeye Bakan Turhan'ın yanı sıra Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon İl Emniyet Müdürü Orhan Çevik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile vatandaşlar katıldı.

ERDEM ŞEN FARKINI GÖSTERİYOR
AK Parti’de uygulanan 3 dönem kuralı nedeniyle Arsin’de yeniden belediye başkan adayı gösterilemeyen Erdem Şen, Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Personel ve Destek Hizmetleri Başkanlığı görevine atanmıştı. Belediye başkanlığı döneminde Arsin’e önemli hizmetler yapan ve halkın sevgilisi haline gelen Şen, yine aynı azim ve kararlılıkla yeni görevinde Trabzon’a hizmet ediyor. 15 yıl gibi uzun bir başkanlık görevi süresince telefonunu bir gün olsun kapatmayan, herkesin telefonu anında bakan, bakamazsa da anında geri dönüş yapan Erdem Şen, aynı davranışını devam ettiriyor. Sağlık Müdürlüğü’ndeki görevinde de kapısını her çalanın derdiyle dertlenip, çözüm arayan Şen kısaca takdir toplamaya devam ediyor.

ASKERLİK ARTIK 6 AY
Yeni askerlik düzenlemesi Meclis'te kabul edildi Yeni askerlik sistemine ilişkin düzenleme TBMM Genel Kurulu'nda 335 oyla kabul edilerek yasalaştı. 65 maddelik yasayla, askerlik süresi altı aya inecek ve bedelli askerlik uygulaması kalıcı hale getirilecek. Düzenlemeyle askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Erbaş ve erlerden istekli olanlar, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesiyle terhise hak kazandığı tarihten itibaren Milli Savunma Bakanlığı'nca uygun görülecek sayıda ve 6 ay süreyle sınırlı olmak üzere askerlik hizmetine devam edecek, bu sürenin sonunda terhis edilecek. Askerlik çağı, cumhurbaşkanınca 5 yıla kadar uzatılabilecek veya kısaltılabilecek. Yasanın yürürlüğe girmesiyle yaklaşık 100 bin kişinin terhis olması bekleniyor.

BİR SİYASİ ANALİZ
Siyaseti bilen de konuşuyor, bilmeyen de. Siyasi bilen de yazıyor bilmeyen de. Ama bilenin, görenin, gördüğünü okuyabilenin hali de yorumu da başka oluyor. İşte böylesi bir vatandaş diyor ki, “Siyasette geçmişteki anlamda sağ-sol bloklar yok artık. Her iki blok da geçişli hale geldi. Sağdan bilinen sola, soldan bilinen sağa oy verebiliyor. Sol bilinen partiler sağdan, sağ bilinen partiler soldan adaylar gösterebiliyor. Siyasi partilerin peşin göreceği tabanları olmayacak bir süre sonra. Homojen bir toplum var artık. Siyaset yapanlar bundan dolayı herkese ve her kesime hitap edecek bir siyasi dil kullanmak ve her kesimi ikna edecek bir siyaset geliştirmek zorundadır.”

AK PARTİ’DE HAK MESELESİ
İstanbul seçimlerinin ardından AK Parti cephesinde ise hem üzüntü var hem de hayal kırıklığı. Ve AK Partililer serzenişe, kendi iç hesaplaşmalarına erken başladı. Vatandaş diyor ki, “AK Parti’de kümelenen ‘iş bilmez bir ekibin’ zaman kazanma oyunu ve kendilerine sorulacak hesabı geciktirme girişiminden başka hiçbir anlamı olmayan; seçim sonuçlarına itiraz girişimi, sonuçta Ekrem İmamoğlu’nu toplumun en ücra köşesinde bile kahraman yapma algısına hizmet ediyor’ demiştik, uyarmıştık, paylaştık. 1 Nisan günü İmamoğlu sadece Belediye Başkanı olacaktı. Şimdi ise tüm dünyanın takip edeceği alternatif bir lider oldu. Bu yanlış siyasete AK Parti teşkilatını sürükleyen kişilere hakkımı helal etmiyorum.”

Editör: Haber Merkezi