KENT KONSEYLERİ ÇOK ÖNEMLİ
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal beraberinde Kent Konseyi Genel Sekreteri Hasan Sula, Turizm Çalışma Grubu Başkanı Mustafa Gümrükçüoğlu, Turizm Çalışma Grubu Üyeleri Prof. Dr. Hülya Kalaycıoğlu ve Mustafa Kemal Şahin ile birlikte Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği’ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan TrabzonSİAD Başkanı Sırrı Eren, “Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi’nin çok değerli Başkanı Prof. Dr. Hasan Karal hocamıza ve değerli çalışma arkadaşlarına ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Kent Konseyleri sivil toplum görüşlerinin birlikte değerlendirilmesi, yetkili mercilerle paylaşılması noktasında çok önemli bir kurul. Turizm şehri Trabzon’da kent konseyimizin bir turizm çalışma grubu olması da ayrıca çok değerli” şeklinde konuştu.

TURİZM HEYECANLANDI
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un, “Karadeniz turizm destinasyonu dediğimiz zaman Trabzon'da rakamlar çok düşük. İç turizm olarak hareketler başladı” yönündeki açıklaması, Karadenizli turizmcileri heyecanlandırdı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Bölge Temsil Kurulu Başkanı Hasan Volkan Kantarcı, Sağlıklı Turizm Sertifikasyon Programı'nda Trabzon'un, Antalya ve İstanbul'dan sonra 3'üncü sırada olduğunu belirterek, “Bu yıl yayla otellerimiz biraz daha fazla rağbet görecek” dedi.

SUSTURMA YOLUNA GİDİLMEKTE
CHP Trabzon İl Sekreteri Dr. Nurcan Aşcı Demiröz gündeme yönelik açıklamalarda bulundu. Demiröz şunları dile getirdi: “Son zamanlarda muhalif görüşleri, muhalif gazetecileri; yargı yoluyla susturmak, iktidar politikası haline gelmiştir. Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun İl Başkanlığında başarılı olacağı iktidar yetkililerini endişelendirmiştir. Başarıyı engelleme yolunda bilindik yöntemlerin kullanılmasına karar verilmiştir. İl Başkanlığı seçiminden 2 gün sonra hakkında soruşturma başlatılmıştır. 31 Mart Belediye seçimleri başarısından sonra hakkında iddianame hazırlanmış, mahkeme alışılmadık bir hızla karar vermiştir.

Bu kararın, 23 Haziran seçim zaferinin yıl dönümünde açıklanması planlı bir yargı müdahalesinin sonucudur. Dava siyasi bir davadır. Yargı siyasetin hesaplaşma alanı olmamalıdır. Yargı, Türk Milleti adına karar vermelidir. Bu tür kararlar yargıya olan güveni aşındırmıştır. Kamuoyu araştırmaları ve önemli mahkeme başkanlarının açıklamalarında da bu sonuç ortaya çıkmaktadır.

İktidar, seçim başarısızlığında kendi öz eleştirisini yapmak yerine, muhalif kesimleri susturma yoluna gitmektedir. Muhalif kesimleri ötekileştirmektedir. Siyasal hayata yakışmayan açıklamalar yapmaktadır. Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri; İl Başkanımız Sayın Canan Kaftancıoğlu’nun yanındayız. Kendisinin İstanbul başarısını takdirle karşılıyor, çalışmalarımız için örnek alıyoruz. Bizler tüm ezilenlere, haksızlığa uğrayanlara, il başkanımıza sahip çıkacağız.”

YOMRA’NIN YENİ SESİ
Yomra’da bir eksiklik giderildi ve artık ilçenin bir gazetesi var. Tuncay Şükür’ün hazırlayıp çıkarttığı haftalık gazete ilçenin sıkıntılarını gündeme taşıyacak. Bir şehirde gazete sayısı ne kadar fazla olursa vatandaşın sesi de o derece gür çıkar. Bu vesile ile Yomra Sonhaber’e çıktığı yolda başarı diliyoruz.

BÜYÜK DESTEK GÖRDÜ
Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ’a tepki gösterdi. Bıyık’ın bu tepkisi sosyal medyada büyük destek gördü. Bıyık şunları dile getirdi: “Binlerce seyircisi olan onlarca kulüp liglerde ölüm kalım savaşı veriyor ama 9 adet taraftarı olan kulüp şampiyon yapılacak. Adam Türk futbolunu masasına meze yapmış fantezi yapıyor. Senin taraftarın kadar taraftarımız olsa biz sahaya çıkmaya utanırız.

Tükenmediniz gitti. Her yıl farklı bir forma rengi ile karşımıza çıkıyorlar ama aslında senaryo da aynı oyuncularda aynı. Beyinleri futbolu kirletmeye çalıştığı kadar futbolun gelişimine çalışsa şimdi Avrupa kupalarında final oynayan kulüplerimiz olurdu. Göksel Gümüşdağ Türk futbolu için kamburdur.”

Editör: Haber Merkezi