MUHATABIMIZ DEĞİL!
AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu ile İyi Parti Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu arasındaki karşılıklı açıklamalar devam ediyor. AK Parti Trabzon İl Başkan Vekili Dilekoğlu Çakıroğlu'nun konuşmaya ve başına çıkmaya meraklı olduğunu belirterek, "Konuşmaya ve basına çıkmaya çok meraklı görünen; müsamere çocukları gibi her konuştuğunun alkışlandığını zanneden bu şahısın bir meclis üyesi olduğunu unutup il başkanı gibi davranma arzusu belli ki bu şahsın iştahını kabartıyor" dedi.

Davut Çakıroğlu'na cevap verme sebebinin yetki sınırlarını aşarak bir başka siyasi partinin iç işlerine karışma girişimi olduğunun altını çizen Dilekoğlu, "Ancak başka bir siyasi partinin iç işleyişi ile ilgili açıklama yapmaktan da geri durmayan bu arkadaş haddini aşarak bir başka siyasi partinin iç işleyişine burun sokmaya çok meraklı ve fitneye de meyyal." ifadelerini kullandı.

Adayların seçimlere siyasi bir kimlikle girdiklerini ifade eden Dilekoğlu, "Seçimlere şahıslar bir siyasi parti kimliği ile girerler. AK Parti’den seçilmiş belediye başkanları AK Parti ilkeleri doğrultusunda seçildikleri bölgede halka hizmet ederler. AK Partili bir belediyenin hizmet ve siyasal anlayışı bu kişinin boyunu ve anlayışını çok aşan bir disiplin ve ilke anlayışı içinde sürdürülür. Bizim belediye başkanlarımızla nasıl bir işbirliği içinde hizmet üreteceğimizi bu beyefendi belirleyecek değildir. İşine baksın, sınırlarını bilsin. Bizim belediye başkanımızın savunmaya ihtiyacı yoktur " cümlelerine yer verdi.

Şahsı ile ilgili iddialara da cevap veren Dilekoğlu, "Şantaj ve kumpas işine gelince, beyefendi aynaya bakıyor ve doğal olarak kendilerini görüyor. MHP’ye kurdukları şantaj ve kumpas anlayışı hala hafızalarda canlıdır. Bizim ne siyasal anlayışımızda ne de kişisel ahlakımızda bu kavramlar hiç yer almamıştır. Bu anlayış kendilerine yakın bize bir o kadar uzaktır" diyerek geçmişe atıfta bulundu.

Davut Çakıroğlu'nun Belediye Meclis Üyesi olarak kendi işini yapması gerektiğini vurgulayan Dilekoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü: "Okumayı gazete okumaktan ibaret sanan bu arkadaş bilmelidir ki; bizim talebelerimize yardımcı kitap olarak okuttuklarımız beyefendinin hayattaki okuduklarından fazladır. Tekrar ediyorum, arkadaşımız işini yapsın. Belediye meclis üyesi olarak muhatabımız değildir. Belediye çalışmalarında bir fikri ve katkısı olacaksa muhatabı belediye meclis üyelerimizdir. Sadece bir zorunluluk nedeniyle bu açıklamayı yapma gereği duydum. Bundan sonraki süreçte bu arkadaşımızı muhatap almayacağız. Kendisine gerekli cevabı belediye başkanımız ve meclis üyeleri verirler. Şunu da belirtmeliyim ki, siyasi kimliği dolayısıyla belediyeden ihale alan dosya takip eden alçaktır.”

ÇORUH EDAŞ GAZETECİLERİ UNUTMADI
Çoruh EDAŞ Trabzon İl Müdürü Osman Aydın ve Kurumsal İletişim Yönetmeni Büşra Sarıismail, 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Basın mensupları ile görüş alışverişinde bulunan Osman Aydın, Trabzon Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ersen Küçük’ü tebrik etti.

Gazetecilik görevinin kutsallığına değinen ve her koşulda tüm basın mensuplarına ellerinden gelen desteği vereceklerini belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “Zorlu şartlar altında görev yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızın basın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum. Halkın doğru ve objektif haber alması için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan ve gece gündüz demeden mesleğini icra eden tüm gazeteci arkadaşlarımıza bugün bir kez daha teşekkür ederim” dedi.

ORTA MAHALLE’DE KUTLAMA
Türk Basınında sansürün kaldırılması nedeniyle her yıl 24 Temmuz günü kutlanan Gazeteciler ve Basın Bayramının 111. Yıldönümü Trabzon’da da çeşitli etkinlerle kutlandı. Büyük bir özveri ve mesleki sorumluluk bilinciyle karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen fedakarlık içinde görevlerini yerine getirmeye çalışan basın mensupları için AK Parti Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin ve yönetim kurulu üyeleri, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı nedeniyle gazetecilik mesleğini sürdüren kadın gazetecilere sürpriz kutlama düzenledi.

AK Parti Akçaabat İlçe Kadın Kolları Başkanı Satu Şahin, Akçaabatlı kadın basın mensupları Canan Güven Kalaycı, Sevcan Ayvaz Topsakal, Nesrin Bayram, Şeyda Ergül Sarı ile Akçaabat turizminin gözdesi tarihi Orta Mahallede bir araya gelerek günlerini kutladı. Gazetecilerin, Başkan Şahin, gündeme ilişkin soruları da yanıtlayarak günün anısına kadın gazetecilere gül hediye etti.

POLİS EMEKLİLERİ DERNEĞİ AÇILDI
Genel merkezi İstanbul ilinde bulunan Kamu Yararına Çalışan Polis Emeklileri Derneği Trabzon Şubesi açıldı. Amacı Trabzon’da emekli polis, şehit aileleri ve gazileri bir arada toplamak olan derneğin açılışına il protokolü yoğun ilgi gösterdi. 21 Temmuz Pazar günü açılışı yapılan Genel Kurul sonucunda Dernek Başkanlığı’na Dursun Ali Atmaca, Başkan Yardımcılığı’na Cemil Alparslan, Yönetim Kurulu Üyeliklerine Faruk Birinci, Metin Duman ve Aysun Turupçu, Disiplin Kurulu Üyeliklerine Faruk Öksüz, Yüksel Erden, Osman Yanık, Denetleme Kurulu Üyeliklerine Telat Ekiz, Celil Yürümez ve Ahmet Bozoğlu seçildi.

Editör: Haber Merkezi