TURHAN: ÜLKENİN CENNET KÖŞESİ
Dün, Trabzon’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile toplu açılış töreni gerçekleştirildi. Burada Erdoğan’ın haricinde şehir protokolü ve bakanlar da vatandaşlara seslendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan şöyle konuştu: “Trabzon’umuz, ülkemizin cennet köşelerinden biri. Dünyanın en güzel coğrafyası. Allah bize bu coğrafyayı, ikram etmiş biz de bunun kıymetini bileceğiz. Bunun nimetinden faydalanacağız. Nasıl olacak? Bu hizmetleri yaparak. Trabzon’umuza yurt içinden yurt dışından gelen insanların rahat bir şekilde yaşayıp bu güzelliklerden faydalanırken bizimde esnafımız bundan faydalanacak. Kanuni Bulvarı’nda çalışmalar hızlı bir şekilde sürüyor” dedi.

VARANK: CAZİBE MERKEZİ
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varan ise, “Trabzon’da ki her bir projenin bizzat takipçisi olan sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde bugün 1. 3 milyon TL değerinde 216 projenin açılışını gerçekleştiriyoruz. Tüm bu eserlerin hayata geçmesinde emeği olanlardan Allah razı olsun. Son 10 yılda 30 milyon lirayı aşkın yatırım yaptık. Trabzon’un ihtiyaçları bizim için önceliklidir. Trabzon bölgenin lokomotif şehirlerinden bir tanesidir. Burada atılan adımlar tüm bölgeye sirayet eder. Trabzon’a verdiğimiz sözlerin her zaman arkasında olduk. Bizde Trabzon’a 2 önemli müjdeyle geldik. Yatırım ortamını canlandırmak, üretimi ve istihdamı arttırmak için Trabzon’u cazibe merkezi destekleme programına aldık. Diğer müjdemiz Yatırım Adası” dedi.

USTAOĞLU: HAYIRLI OLSUN
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ise şu açıklamalarda bulundu: “İlimiz ve bölgemiz için çok önemli vizyon projesi olan Arsin Yatırım Adası endüstri bölgesi kararı sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla dün Resmi Gazetede yayınlandı. Trabzonlu hemşerilerimiz için hayırlı uğurlu olsun. Bu yapılan hizmetler, yatırımlar, sayın Cumhurbaşkanımızın bu şehre olan sevdasını bu şehre olan muhabbetini göstermektedir.”

ZORLUOĞLU: HARIL HARIL ÇALIŞIYORUZ
Kürsüden Trabzonlulara hitap eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu şunları dile getirdi: “Göreve başladığımız günden itibaren meselelerin çözümü için yoğun çaba içindeyiz. Bir taraftan devam eden yatırımları süratle tamamlaya gayret ediyoruz. Bir taraftan da yeni büyük projeler için harıl harıl çalışıyoruz. Ganita’dan Beşirli’ye oradan Akçaabat’a kadar yeni sahil projesi için çalışıyoruz. Değirmendere’yi şehrimizin ekonomisine, turizmine ticaretine, ulaşımına daha fazla katkı yapar hale getirmek için çaba sarf ediyoruz. 2023’de tamamen yenilenmiş Çömlekçi Mahallesi ve Pazarkapı için mücadele ediyoruz. Yeni otogar, modern toplu taşıma sistemleri, daha konforlu otobüsler ve daha konforlu dolmuşlar için projeler üretiyoruz. Daha fazla istihdam ve proje eçin sanayi ve turizm altyapımızı güçlendirmeye çalışıyor, kadim şehrimizin doğal güzelliklerini ön plana çıkaracak yatırımlara öncelik veriyoruz.”

REVİ FORMA HEDİYE ETTİ
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve torunlarına forma hediye etti. Toplu açılış törenini ardından kürsüye çıkan İl Başkanı Revi, ziyaret ve açılışlar çerçevesinde Trabzon'a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve torunları Eymen, Akif, Mahinur’a isimlerinin yazılı olduğu formaları takdim etti.

ARKADAŞLARINA TESLİM EDİLECEK
Dün, Trabzon’da şehidimiz Akın Çelebi de gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehit Çelebi’nin Türk Bayrağının üzerine Trabzonspor forması koyuldu. Bu formanın Çelebi’nin görev yaptığı Müdürlüğe gönderileceği kaydedildi. Bordo-Mavili futbolcuların imzalarının bulunduğu Trabzonspor forması cenaze töreninin ardından cenaze namazına katılan omuz omuza beraber görev yaptığı arkadaşlarına gönderileceği öğrenildi. Arkadaşlarının ise Trabzonspor formasını Şehit Çelebi’nin görev yaptığı müdürlüğe asacakları belirtildi.

Editör: Haber Merkezi