HASTA YAKINI DİYOR Kİ…
Karadeniz Teknik Üniversitesinin Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde kanser tedavisi gören bir hasta yakını aradı dün. Bakın neler anlattı: “Hastalara, SGK’nın karşıladığı ilaçlar bile verilemiyor. Çünkü hastanede bu ilaçlar yok. Hastalara ya ‘bugün git şu gün gel’ deniyor ya da Kaşüstü, Giresun veya Ordu’ya yönlendiriliyorlar. Bir keresinde Kaşüstü’nün burayı aradığına ve bize artık hasta yönlendirmeyin dediklerine şahitlik ettim. Hadi KTÜ özerk ve belki sıkıntıda ama Kaşüstü nasıl olur da bize hasta yönlendirmeyin der. Kanser tedavisinin mümkünse bir gün bile aksamaması gerekir. Çünkü tedavi ile zayıflayan tümör, tedavi aksarsa yeniden güçlenir. Yetkililer hastanelerimizin bu durumuna bir çözüm bulsun.” Yetkililerin elbet bu hasta yakınına verecek bir cevabı vardır.

BU UYARILARA DİKKAT!
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, gözenekleri büyük maskelerin koruyuculuğunun düşük olduğunu söyledi. Ceyhan, “Maskeyi taktınız, çok rahat nefes alıp veriyorsanız maskenin çok işlevi yoktur. Siz bütün gücünüzle üflediğinizde maskenin şişmesi lazım. Eğer şişmiyorsa maske işe yaramıyordur” dedi. Bambudan yapılan maskelerin daha az terletebileceğini de belirten Ceyhan, “Bambu rahat nefes alıp vermek için değil, bambu daha az terletir, sadece öyle bir avantaj olabilir. Rahat nefes alıp vermek dokunun içindeki deliklerin yani gözeneklerin büyüklüğü ile ilgili. Maskeyi taktınız, çok rahat nefes alıp veriyorsanız maskenin çok işlevi yoktur; siz bütün gücünüzle üflediğinizde maskenin şişmesi lazım. Eğer şişmiyorsa maske işe yaramıyordur. Ama rahatlık, terlememek açısından tabi ki bambu ve pamuk maskeler daha rahat kullanılıyor” ifadelerini kullandı. Maske kullanırken bu uyarıları dikkate almak gerek.

KÜÇÜKALİ ÖVGÜ ALDI
AK Parti Trabzon İl Gençlik Kolları Sefa Küçükali, adeta üyelik seferberliği başlattı. İlçe ilçe gezen Başkan Küçükali ve yönetimindeki arkadaşları partinin üye sayısını arttırmak için mesai harcıyor. Küçükali Of’taki üye çalışmaları ile ilgili şu paylaşımda bulundu: “Bugünlük durağımız Of. Behçet ve Semanur kardeşlerimizi üye yapmaya geldik. Kendilerine ailemizin üyesi olma taleplerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sizinle daha güçlüyüz.” Bu girişim partinin üst düzey isimlerinden de büyük övgü aldı.

FELAKET BÖLGESİNE GİTTİ
Türk-İş Trabzon İl Temsilcisi ve Yol-İş Sendikası Trabzon 1 Nolu Şube Başkanı Gökhan Gedikli, Giresun’un Dereli ilçesinde meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulundu. Başkan Gedikli burada yaptığı açıklamada, “Maalesef hepimizi derinden sarsan çok büyük bir afet meydana geldi. Sel felaketinde hayatını kaybedip Şehit olan askerlerimize ve vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz. Çalışırken kaybolan Karayollarından emekli olup taşeron firmada çalışan operatör arkadaşımız Ali Akbulut’un, vatandaşlarımızın ve askerlerimizin en kısa zamanda bulunmasını diliyorum. Olay anından itibaren bölgede görev yapan, arama ve yol açma çalışmalarına katılan bütün emekçi kardeşlerimize de kazasız belasız çalışmalar diliyorum” dedi.

YASA BOĞDU
Trabzon’un en eski işletmelerinden biri olan Kisarna Maden Suyu’nun ortaklarından Cemil Eyüpoğlu hayatını kaybetti. Kisarna Maden Suyu Şirketi’ni kardeşi Cemal Eyüpoğlu ile birlikte yürüten Cemil Eyüpoğlu’nun vefatı Trabzon iş dünyasında büyük bir üzüntüye neden oldu. Trabzon iş dünyası yayınladıkları mesajlarla Eyüpoğlu ailesine başsağlığı diledi. Ahmet Cemil Eyüpoğlu’nun cenazesi dün defnedildi. Kisarna Maden Suyu İşletmesi, Trabzon’da 1909 yılında eski adıyla Kisarna olan Bengisu Mahallesi’nde kuruldu. Eyüpoğlu ailesi işletmeye 1965 yılında geçti. Bu tarihten beri işletilen Kisarna Maden Suları, Trabzon’un önemli marka değerleri arasında yer alıyor.

DERİN ÜZÜNTÜ
AK Parti İstanbul Çatalça İlçe Başkanı Ahmet Gülgönül yakalandığı koronavirüse yenik düştü. Trabzon Araklılı Gülgönül’ün ölümü Araklı Hasköy Mahallesi’nde derin üzüntü yarattı.

Editör: Haber Merkezi