YILMAZ TRABZON’DA
AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Bölge Koordinatörü Yusuf Ziya Yılmaz, yerel seçimler öncesi Trabzon’u ziyaret etti. Yerel yönetimlerin masaya yatırılacağı bu ziyaret kapsamında Yılmaz, dün Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret etti. Beraberinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi ile birlikte Gümrükçüoğlu’na giden Yılmaz’ı başkan Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları hakkında bilgilendirdi. Gümrükçüoğlu, Trabzon’da tamamlanan çalışmaların yanında çok sayıda önemli yatırıma hızla devam ettiklerini kaydetti. Yılmaz’ın ise Trabzon’un her geçen gün daha da geliştiğini ifade edip Gümrükçüoğlu’nu çalışmalarından ötürü tebrik ettiği öğrenildi.

ATALAY SONNOKTA’DA
Basın İlan Kurumu (BİK) ve eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, gazetemizi ziyaret ederek Genel Koordinatörümüz Miraç Özağcı ile görüştü. Atalay, ziyarette Özağcı ile birlikte yaklaşan yerel seçimler öncesinde istişarede bulundu. Atalay ayrıca hem ülke gündemi hem de yerel gündemle ilgili değerlendirmede bulunurken Trabzon’un sorunları ve yatırımlarıyla ilgili de fikir alışverişinde bulundu. Özağcı, Atalay’a nazik ziyaretinden ötürü teşekkürlerini iletti.

VARLIBAŞ’TA YİNE KRİZ
Varlıbaş Alışveriş Merkezi’nde skandallar bitmek bilmiyor. Geçmişte de pek çok kez yaşanan maaş krizi bu kez had safhaya ulaştı. AVM bünyesinde çalışan Güvenlik, Temizlik, Teknik ekip çalışanlarının 3 aydır maaşlarını alamadıkları iddia ediliyor. Varlıbaş bünyesinde çalışan personel maaşlarını alamadıklarını ve mağdur olduklarını söyleyerek, “İşimize saatimizde gidip geliyoruz, hiçbir aksama yapmadan işimize devam ediyoruz ancak yetkililer bizi 3 aydır mağdur ediyorlar. Evimize ekmek getiremiyoruz çocuklarımız bir şey istediği zaman istediklerini alamıyoruz ve kahroluyoruz. Ev kiramızı ödeyemiyoruz, elektrik, suyumuz kesilecek diye korku yaşıyoruz. Hem maaşımızı alamıyoruz hem de işten atılma tedirginliği de yaşıyoruz. Yetkililerin bu duruma bir an önce çözüm bulmalarını istiyoruz” dediler. Bu tür sorunların sık sık yaşanması “Varlıbaş mali krizden dolayı kapanıyor mu?” dedikodularının yayılmasına neden olmuştu. AVM yetkilileri ise iddiaları kabul etmiyor.

ÖRS’ÜN ACI GÜNÜ
İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs’ün acı günü. Hüseyin Örs’ün uzun süredir tedavi gören ağabeyi 62 yaşındaki Hasan Örs, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bizde sonnokta gazetesi olarak başta Milletvekili Hüseyin Örs’e ve ailesine Allah’tan sabır merhum Hasan Örs’e de Allah’tan rahmet diliyoruz.

O TESİS İÇİN KARAR VERİLDİ
Trabzon’un Akçaabat ilçesinde yapımı planlanan 2-A Grubu Bazalt Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi için Çevre ve Şehirciliği Bakanlığı ÇED İzin ve Denetim Genel Müdürlüğüne başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuru sonrası değerlendirmeye alan ÇED, yaptığı değerlendirme sonucu yapılmak istenen tesis için kararını verdi. ÇED kararlarına göre yapılması planlanan tesis projesi için “Mevzuattan iade-İptal” kararı verildi.

Editör: Haber Merkezi