BIRAKIN ŞU BİNANIN YAKASINI
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, Uzunsokak’ta Ortahisar Kaymakamlığı’nın taşınması ile boşalacak binanın bundan sonraki süreçte Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olacağı yönünde görüş belirttiği yazılmıştı. Hal böyle iken halen birileri çıkıp ‘o binaya talibiz’ diye açıklama yapıyor.

İçişleri Bakanı olaya nokta koymuşken bu açıklamaların ne gereği var. Mesela dün Trabzon Lokantacılar Esnaf Odası tarihi binaya talip olduklarını açıklayıp binanın kendilerine tahsis edilmesi için yetkililere çağrıda bulundu. Ortada konunun muhatabı bakanın açıklaması varken bu tavra anlam vermek imkansız. Bırakın artık şu binanın yakasını. Lokantacılar Esnaf Odası dereyi bulandırmanın peşinde anlaşılan.

GÜNDEMİ REVİ BELİRLİYOR
AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın ve Yomra Belediyesi ile ilgili yaptığı sert açıklamalarla gündeme adeta damga vurdu. Revi, çıkışları ile Trabzon siyasetine her zaman yön veren isimlerin başında gelmektedir. Ancak gördük ki son açıklamalarında seçtiği kelimler ile üslubunun şiddetini arttırdı Başkan Revi.

Bu da Trabzon siyasetinin hareketlenmesine neden oldu. Hani 2012’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan demişti ya, “Bir zaman gelir ki onu gündeme oturturum, oturtmam lazım. Bu tartışmalar olmazsa ben Başbakan olamam” diye. Revi de siyasi liderini rol model alıp doğru yolda giderek Trabzon’da gündemi belirliyor.

HELAL SANA BAŞKAN(!)
Dün yerel bir gazetede okuduk... Arsin Belediye Başkanı bir ilke imza atmış. Kimsenin aklına gelmeyeni yapmış Arsin Belediye Başkanı(!) Ve ondan önceki başkanların hiç yapmadığı bir işi hayata geçirmiş(!) Öyle bir icraat gerçekleştirmiş ki; AK Parti yerel yönetimlerden sorumlu isimler arayıp tebrik etmemişse eğer haksızlık olmuştur kendisine.

Kolay bir iş değil çünkü Arsin Belediye Başkanı’nın yaptığı(!) Ne mi yaptı Arsin Belediye Başkanı; ilçedeki esnafı toplayıp sıkıntı ve isteklerini dinledi. Bu çok büyük icraat nasıl başkasının aklına gelmedi acaba(!) ‘Arsin’i il yaptım’ edasıyla bunu sosyal medya hesaplarından da paylaşmış Arsin Belediye Başkanı. Allah aşkına iş midir bu, icraat mıdır bu? Bir ilki gerçekleştirmek bu mudur? Muhakkak sizden önce de Arsin’de benzer faaliyetler gerçekleşmiştir. Biraz daha ciddiyet! Vatandaş hizmet bekliyor, hatırlatalım.

ŞÜKRAN SUNUYORUZ
AK Parti Sürmene İlçe Başkanı Hüseyin Azizoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun ilçesini ziyareti ile ilgili, “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ile birlikte ilçemizde yapımına başlanan İlçe Emniyet Müdürlüğü Binasının şantiye alanında incelemelerde bulunduk. Sayın Bakanımıza, yeni Emniyet Binasını ilçemize kazandırdığı için şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

MÜDÜR VEDA TURUNDA
Ankara’ya tayini çıkan Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik, kentte veda turları gerçekleştiriyor. Müdür Çevik dün Araklı Belediye Başkanı Recep Çebi’ye veda ziyaretinde bulundu. Belediye Başkanı Recep Çebi, Trabzon Emniyet Müdürü Çevikle bir araya gelerek bir süre sohbet etti. Başkan Çebi yaptığı açıklamada “Ankara’ya tayini çıkan Trabzon Emniyet Müdürümüz Orhan Çevik bizleri ziyaret ettiler. Kıymetli müdürümüze hizmetlerinden ve ziyaretlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Yeni görev yerinin hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, işlerinde kolaylıklar diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

MUHTARLARDAN ZİYARET
Akçaabat Muhtarlar Derneği Başkanı Eyüp Gedikli ve bir grup muhtar Trabzon Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı Özel Kalem Müdürlüğüne getirilen Kadir Hatipoğlu’nu ziyaret etti. Başkan Gedikli ve beraberindeki muhtarları karşılayan Müdür Hatipoğlu “Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak en çok işimiz muhtarlarla oluyor. İl sınırlarımız engebeli bir arazi yapısı içinde olduğundan çalışmalarda gecikmeler olabiliyor. Belediye personeli olarak bize verilen görevi en iyi şekilde yerine getirme gayretindeyiz. Amacımız Trabzon halkına daha iyi hizmet edebilmek.” dedi.

Gedikli ise “İlçemiz Trabzon’un en büyük ilçesi olmasına rağmen istenilen hizmeti alamıyor. Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu’nun biz muhtarların sorunlarına daha çok eğilmesini bekliyoruz. Kendisine her türlü yardıma hazır olduğumuzu hatırlatıyoruz.” şeklinde konuştu. 

BİR SÜRMENE HİKAYESİ
Arsin Belediyesi Basın Danışmanı, fotoğraf sanatçısı Onur Emre Sarısoy, “Bir Sürmene Hikayesi” adlı fotoğraf sergisini 27-29 Eylül tarihleri arasında Forum Trabzon’da beğeniye sunacak. Geçtiğimiz yıl “Birleşen Kareler ve Şehrin Işıkları” fotoğraf sergisiyle sanatseverlerle buluşan Sarısoy bu kez ata toprağı olan Sürmene’yi fotoğraflarla anlatacak. Serginin açılışı yarın saat 14:00’da.

YÜRÜDÜKÇE YÜRÜYECEĞİZ ARDINDAN
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya istinaden sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı. “Dünya sussa da susmayan, susmayacak olan bir liderimiz var Elhamdülillah” diyen Milletvekili Cora mesajında şu ifadelere yer verdi: “Zalimlere, statükoya ve güç odaklarına karşı elif gibi dimdik duran, mazlum milletlerin, adaletin, barışın ve özgürlüğün sesi dünya liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dava ve yol arkadaşı olmak onurdur, şereftir. Yürüdükçe yürüyeceğiz ardından.”

Editör: Haber Merkezi