PROJELER ELE ALINDI
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karismailoğlu dün Trabzon programı çerçevesinde protokol ile bir araya geldi. Karayolları Misafirhanesi’nde gerçekleşen toplantıya Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Bahar Ayvazoğlu, Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, Karayolları Genel Müdürü Abdülkadir Uraloğlu ve Trabzon’daki kamu kurumlarının müdürleri katıldı. İki saati aşkın devam eden toplantıda Trabzon’daki yapılan ve yapılması düşünülen projeler ele alındı. Bakan Karaismailoğlu buradaki toplantının ardından Trabzon’daki ziyaretlerine devam etti.

DOSYA SUNULDU
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Başkan Zorluoğlu yeni otobüs terminali, Ulaşım Master Planı, Ortahisar ve Akçaabat ilçeleri dolmuş dönüşümü ve daha birçok proje ile ilgili Bakan Karaismailoğlu’na detaylı bilgi verdi. Çalışmaları ilgiyle dinleyen ve sunum dosyası takdim edilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Trabzon’da gerçekleşen hizmetler nedeniyle Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti. Ziyaret, hediye takdimi, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi ve Bakan Karaismailoğlu’nun Büyükşehir Belediyesi anı defterini imzalamasının ardından sona erdi.

MEYDAN’I İNCELEDİ
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ziyaretin ardından Meydan Cephe Sağlıklaştırma Projesi ile Atatürk Alanı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan çalışmaların detayları ile ilgili bilgi alan Bakan Karaismailoğlu, ortaya çıkan sonuç nedeniyle beğenilerini ifade etti. Başkan Zorluoğlu, İskenderpaşa otopark alanını inceleyen Bakan Karaismailoğlu’na yapılacak katlı otopark projesi ile ilgili de detaylı bilgi verdi. Bakan Karaismailoğlu ve Başkan Zorluoğlu, inceleme sırasında bulundukları alandan görünen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile ilgili de değerlendirmede bulundu.

5 BİN PERSONEL ALINACAK
Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), Kur'an Kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin- kayyım olmak üzere toplam 5 bin sözleşmeli personel alınacağını duyurdu. DİB'in internet sitesinde yayımlanan ilana göre; taşra teşkilatında boş bulunan sözleşmeli pozisyonlara, 2018 yılı KPSS puan sırası esas alınarak 4-B sözleşmeli Kur'an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım alınacak. Bu kapsamda 1400 Kur’an Kursu öğreticisi, 3 bin 500 imam hatip ve 100 müezzin kayyımın alınacağı belirtilirken, sözlü sınava her grup için belirlenen boş pozisyon sayısının 3 katı adayın çağrılacağı da ifade edildi. Kur'an Kursu öğreticilerinin 1300’ü, imam hatiplerin ise 1500’ü İlahiyat Fakültesi mezunları arasından seçilecek. Müracaatlar 6 Ekim-20 Ekim tarihleri arasında, başvuru şartlarını taşıyan adayların bizzat kendileri tarafından 'sinav.diyanet.gov.tr' internet adresi üzerinden gerçekleştirilecek. Sözlü sınav, Ankara, Antalya, Bursa, Bolu, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Elazığ, İzmir, Kayseri, Konya, Kastamonu, Manisa, Tekirdağ, İstanbul (Avrupa), İstanbul (Anadolu), Trabzon, Samsun, Şanlıurfa, Rize ve Van illerindeki sınav merkezlerinde yapılacak. Sınav tarihi, başvuruların alınması ve sınav için gerekli hazırlıkların tamamlanmasından sonra başkanlığın internet sitesinde ilan edilecek.

2 YILA KADAR HAPİS
Türkiye'de sürdürülen koronavirüs tedbirleri kapsamında alınan kararlar Trabzon'da da uygulanmaya devam ediyor. Alınan Trabzon Valiliği il Hıfzısıhha Kurulu karalarına göre koronavirüs konusunda yalan beyanda bulunanları 2 yıla kadar hapis cezası bekliyor. Alınan karara göre, “Salgınla mücadelenin en önemli unsurlarından biri olan ‘filyasyon’ çalışmalarının sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için tanı konulmuş kişilerin yakın dönemde temaslı oldukları kişiler hakkında en doğru bilgiyi eksiksiz şekilde vermeleri son derece önem taşımaktadır. Bilindiği üzere Türk Ceza Kanununun 206. maddesi ile ‘bir resmî belgeyi düzenlemek yetkisine sahip olan kamu görevlisine yalan beyanda bulunan kişi, üç aydan iki yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılacağı’ hükme bağlanmıştır” denildi.

Editör: Haber Merkezi