SANTA-YANBOLU YOLU TBMM’DE
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, Trabzon'da Santa-Yanbolu yolunun ağır iş makineleri tarafından tahrip edilmesi Arsin ve Yomra ilçesindeki servis şoförlerinin ve öğrencilerinin mağduriyetini TBMM’ye taşıdı.

Konuyu TBMM gündemine taşıyarak yetkililere çağrıda bulunarak ivedilikle bu yolun düzeltilmesini ve asfaltlanmasını talep eden Kaya şu sözleri sarf etti: “Trabzon'da Yanbolu-Santa Grup Yolu üzerinde yapılmakta olan içme suyu ve arıtma tesisi inşaat işlerini yapan firmanın araç yolunu kapatması ve çalışırken kullandığı paletli iş makineleri İşhan, Üçpınar, Yolaç, Atayurt, Başdurak, Maden, Kılıçlı, Çamlıyurt ve Tandırlı Mahallelerimize hizmet eden yola büyük zararlar vermiş ve bu yolu kullanan vatandaşlarımızı çok mağdur etmiştir.

Ayrıca, 22 okul servisi iki aydır büyük zorluklar altında 243 öğrencimizi bu tahrip edilmiş yolu kullanarak okula taşımaya çalışmaktadır. Sorunu çözebilmek için iki aydır uğraşan ve yaptıkları başvuruları karşılıksız kalan servis şoförleri soruna dikkat çekmek için üç gün boyunca öğrencileri okula taşımama kararı almıştır.

Buradan Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerini göreve çağırıyor, Santa-Yanbolu yolunu kullanan vatandaşlarımızın haklı sesine kulak verilmesini, yolun trafiğe kapatılmadan çalışma yapılmasını ve tahrip edilmiş yolun ivedilikle düzeltilerek asfaltlanmasını talep ediyoruz.”

İNTERNET REÇETESİ PROGRAMI
Doğru Taraftan Bak Sivil İnisiyatif Grubu, 28 Ekim Pazartesi günü saat 10.00’da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde internetin toplum ve özellikle gençler üzerindeki etkisini ele alındığı “İnternet Reçetesi” programını sunacak. İlk programını Trabzon’da gerçekleştirme kararı alan Doğru Taraftan Bak Sivil İnisiyatif Grubu, tüm Trabzonluları programa davet etti.

VERGİLERDE 2. TAKSİT ÖDEMELERİ BAŞLADI
Emlak ve çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi, katı atık ücretinde 2. taksit ödemeleri 02 Aralık 2019 Pazartesi günü sona eriyor. Akçaabat Belediyesi Gelir Müdürlüğü tarafından 2019 yılına ilişkin Emlak vergisi ve iş yerlerine ait çevre temizlik vergisi, ilan ve reklam vergisi ile katı atık ücretinin 2. taksit ödeme süresi 02 Aralık 2019 Pazartesi günü sona ereceği belirtilerek vatandaşlar uyarıldı.

“Akçaabat Belediyesi sınırları içinde emlak ve İş yeri sahibi olan vatandaşlarımız ödemelerini tahsilât veznelerimize nakit ya da kredi kartıyla, yapabileceği gibi e-belediye sistemi üzerinden kredi kartıyla da yapabilir. Ayrıca Halk Bankası ATM’lerinden de 7/24 ödeyebileceklerdir. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları, cezalı duruma düşmemeleri için varsa birikmiş borçlarını 02 Aralık 2019 Pazartesi günü mesai bitimine kadar ödemeleri gerekmektedir.” denildi.

HIZINA YETİŞİLEMİYOR
Trabzon Emniyet Müdürlüğüne kısa süre önce atanan ve dikkatleri bir anda üzerine toplayan Emniyet Müdürü Metin Alper adeta arı gibi. Geldiği günden itibaren bir yandan ziyaret kabul eden ve eş zamanlı karşı ziyarette bulunan Alper, diğer yandan da Trabzon’un hem geçmişteki emniyet raporlarını hem de güncel asayiş çalışmalarını takip ediyor. Ayrıca hem ekibini tanıyıp hem de çalışanlarıyla bir araya geliyor. Emniyet Müdürü Alper’in hızına yetişilemiyor.

Editör: Haber Merkezi