“BEN BURADAYIM” DEDİ
Son genel seçimlerde AK Parti’den Trabzon Milletvekili Adayı olan Vehbi Koç Trabzon basınından birkaç isim ile bir araya gelerek şehir için ne yapabiliriz muhasebesinde bulundu. Koç ilerleyen günlerde bu buluşmalara devam edeceğini belirtti. Trabzon’da bu tarz buluşmalara alışık olmadığımız için doğal olarak Koç’un amacı ne, nereye aday olacak sorusu aklımıza geldi. Yaklaşık iki saatlik toplantıda bu merakı gideren Koç tek amacının Genel Seçimlerin ardından Trabzon’da ne gibi çalışmalar yapıldığını ve bundan sonraki süreçte şehrin ivedilikle hayata geçmesini beklediği projeleri bizzat gazetecilerden dinlemek için bu toplantıyı gerçekleştirdiğini belirtti.

Bu tutumu mevcut milletvekilleri ve bürokratların da zaman zaman gerçekleştirmesi gerekli. Toplantıdan çıkan sonuca gelecek olursak Koç bu buluşma ile halen “ben buradayım” mesajı verdi. Sosyal medyadaki paylaşımlarını da takip ettiğimiz Koç son dönemlerde Trabzon’da gayet aktif görünüyor. Yakında bir görev için karşımıza yeniden çıkabilir. Şunu da belirtelim ki toplantının ana maddesi trafik ve çözüm yolları idi. Koç, toplantı sonunda dinlediklerini bakanlıklar ile paylaşacağını belirtti. Bakalım bakanlıklar ile paylaşılacak sözler Trabzon’a nasıl dönüş yapacak. Bekleyip göreceğiz.

MECLİS ÜYELERİ YOKTU
Trabzon Maçkalı İstanbul Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalik baba ocağına dört günlük ziyaret gerçekleştirdi. Bu ziyaretlerle birlikte Çalık hem hasret giderdi hem de Trabzon’daki sorunları dinleyip şehrin tabiri caizse röntgenini çekti. Şehrin basın mensupları ile buluşmasında da yerel yönetimlerin yanlışlarından bahsetti. Ve sohbete başlarken nüfus olarak Beylikdüzü’nün Ortahisar Belediyesi’ne eş değer bir ilçe olduğunu vurguladı. Çalık’a basın toplantısında İstanbul’dan Belediye Meclis Üyelerinin de eşlik ettiğini görünce aklımıza Trabzon’da muhalefetin hakkını veren CHP’li meclis üyelerinin bu toplantıda neden olmadığı sorusu geldi. Acaba neden yoktu CHP’li belediye meclis üyeleri? Şehrin sıkıntılarının dillendirildiği basın toplantısında bizce onların da söz hakkı olabilirdi. Neyse, vardır herhalde CHP’nin bu konuda bir bildiği.

NET CEVAP VERDİ
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Trabzon’daki sorunlardan bahsedip,“Trabzonlu hakkına sahip çıkar, asla yedirmez. Trabzon'un değerlerine fayda sağlayan her anlayışa hizmet etmek lazım. Bize ne zaman ihtiyaç duyulursa buraya koşa koşa gelmeye hazırız” deyince kendisine Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde aday olmayı düşünür müsünüz diye sorduk. Başkan Çalık, “Ona çok net cevap vereyim. Öyle bir düşüncem ve duygum yok. Ben hayatını İstanbul’da kazanmış ve devam etmiş biriyim. Ben gelsem hanım gelmez” diye cevapladı.

DEMEK Kİ OLUYORMUŞ
Yıllardır tartışılıyordu ve geçtiğimiz hafta itibarı ile ilk modern dolmuş Trabzon’da servis yapmaya başladı. Tabii ki ekonomik zorluklar var ama bu sıkıntı sadece dolmuşçular için geçerli değil. Tüm sektörlere yansıyan ekonomi sorununun arkasına sığınıp da dolmuşları değiştirmemek için direniş gösteren dolmuşçu esnafına bu tavırdan vazgeçmesini öneriyoruz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Trabzon Şoförler ve Otomobilciler Odası’na bu konuda büyük görev düşüyor. Temennimiz son tarihe kadar tüm dolmuşların değişmesi.

Editör: Haber Merkezi