NEDEN METİN GENÇ?
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için hemen herkesin adı geçti. Artık yolun sonuna gelindi. Cumburbaşkanı Erdoğan bu hafta içerisinde Trabzon’un da aralarında bulunduğu diğer Büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarını da açıklayacak. Peki Büyükşehir’e kim Ortahisar’a kim gelecek? AK Parti temayül yaptı, anket yaptı, halka sordu, teşkilata sordu elbette ancak sokakta kimle konuşursak konuşalım hemen herkesin hiç itiraz etmediği bir isim var. O da Ahmet Metin Genç. En sağcısından en solcusuna kadar herkesin ağzından Genç ismi çıkıyor. AK Parti’ye hiç oy vermemişler bile, “Büyükşehir’e Genç aday gösterilirse oy veririm” diyor. Trabzon gibi güçlü olduğu bir ilde AK Parti halkın istediğini verecektir. Halk Genç diyor, rekor oy gelir diyor. Bakalım AK Parti ne diyecek...

YILDIRIMHAN LİSTEDE
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığı için AK Parti’den adını açıklayan Mazhar Yıldırımhan, Twitter’da Türkiye gündemine girdi. #TrabzonaMazharYıldırımhan hashtag’i ile Twitter’da yoğun bir tweet yağmuruna tutulan Yıldırımhan, Türkiye gündemine 3. sıradan girmeyi başardı. Yerel seçimler için aday olan Yıldırımhan’ın ulusal anlamda gündeme gelmesi dikkat çekti.

SOLAK EMİN ADIMLARLA
Trabzon Ortahisar Belediyesi Başkan Aday Adayı Murat Zeki Solak hız kesmeden çalışmalarının sürdürüyor. Şehrin hemen her kesiminden destek gören Solak’ın dünkü durağı da Kireçhane’deki semt pazarıydı. Solak burada vatandaşların sıcak ilgilisi ile karşılaşırken, “Trabzon’a hizmet için yola çıktım. Bu şehrin vatandaşının derdi ile dertlenip çare üretiyorum. Kaliteli ve ortak akıllı bir yönetim için göreve talibim” ifadelerini kullandı. Solak, Ortahisar Belediye Başkan Adaylığı’na giden yolda emin adımlarla ilerliyor.

CHP SESSİZ Mİ EMİN Mİ?
Trabzon’da muhalefet adeta pusuya yatmış bekliyor. AK Parti tüm hazırlıklarını yapıp adaylarını açıklama durumuna kadar işi getirdi ama CHP’de derin bir sessizlik var. Acaba bu bir sıkışmışlıktan mı yoksa kendinden emin olmanın vermiş olduğu bir tavır mı diye herkes merak ediyor. CHP Ortahisar İlçe Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Adayımız da var, seçimleri kazanacağımıza dair inancımız da” mesajıyla bir nevi kamuoyunun merakla beklediği soruyu cevaplandırdı. Anlaşılan CHP AK Parti’nin adaylarını belirlemesini bekliyor. Tüm strateji ortaya çıkacak isimlere göre belirlenecek.

MHP İTTİFAK YAPAR MI?
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “İstanbul, Ankara ve İzmir’de aday göstermeyeceğiz. Bu şehirlerde AK Parti’ye destek vereceğiz” açıklamasının ardından muhakkak tüm gözler MHP Trabzon’a çevrildi. Yeniden alevlenen Cumhur İttifakı aşkı Trabzon’a ne getirir. Şu ana kadar MHP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı çıkmış değil. Çıkmayacağı da tahmin ediliyor. Bu nedenle, “MHP, Trabzon’da AK Parti ile ittifak yapmayacak ancak göstermek için aday gösterip AK Parti’ye de bir nevi destek verecek” yorumları yapılıyor. Diğer bir yorum ise; “Büyükşehir için ittifak yok ancak Ortahisar’da MHP’li ya da MHP’ye yakın bir isim aday gösterilecek.” Üçüncü bir seçenek de siyaset içerisinde elbette var.

Editör: Haber Merkezi