AKTÜRK’TEN SOYLU’YA ZİYARET
Türkiye Muhtarlar Federasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, beraberindekilerle birlikte Ankara’da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu ziyaret etti. Aktürk Bakan Soylu ile birlikte istişarelerde bulundu. Bakan Soylu da Aktürk’e ve beraberindeki heyete nazik ziyaretlerinden ötürü teşekkürlerini iletti. Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Aktürk, muhtarlara desteğinden ötürü Bakan Soylu’ya teşekkür ederek “İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beye muhtarlarımıza sunduğu katkıdan dolayı teşekkür ziyareti gerçekleştirdik” dedi.

ÇAKIROĞLU’NDAN ÇAĞRI VAR
Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu, Trabzon Büyükşehir Belediyesi yetkililerine çağrıda bulunarak hafriyattan dolayı verilen cezalarla ilgili detaylı açıklama yapmaları gerektiğini söyledi. Çakıroğlu, açıklamasında şunları söyledi: “Söz konusu 11 adet döküm sahası tam olarak nerededir? Bu cezalar “3 milyon” hangi ilçeler için yazılmıştır? Hangi zaman aralığında yazılmıştır? 10 yıldır bu türden ceza yazılmış mıdır? 18 ilçe için Büyükşehirin hafriyat alanları nerelerdir? Büyükşehir belediyesinden kamuoyu adına meclis üyesi olarak cevaplarını beklemekteyim”

DAYI KTÜ’YÜ ELEŞTİRDİ
Trabzon Belediyesi CHP’li eski meclis Üyesi Ömer Dayı, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde ilaç ve medikal ihtiyaçlarının hasta yakınları tarafından karşılanmasına tepki gösterdi. Dayı, “KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde yatan hastaların ilaç ve medikal ihtiyaçları hasta yakınları tarafından alınması için liste veriliyor. Bu duruma KTÜ Rektörü çok acil durumlarda kendilerinin malzeme temini yaptıklarını, bazı hasta yakınlarının beklememek için ilaç veya medikal ihtiyaçlarını aldığını söylüyor. KTÜ Rektörü, hastaneyi otel, yatan hastaları da konaklama yapan müşteri olarak görüyor olsa gerek ki böyle bir açıklama yapıyor. Sağlıkta reform yaptık diyerek vatandaşın cebinden beş kuruş para çıkmayacak diye konuşurken mangalda kül bırakmayanlar bu durumu da savunma yaparak geçiştirirsiniz, nasıl olsa vatandaş sizlere tepki göstermiyor” dedi.

MHP’YE GENÇ MECLİS ÜYESİ
Ortahisar Belediye Meclis Üyeliği için Milliyetçi Hareket Partisi’nden adaylık başvurusunda bulunan Alper Yiğit çalışmalarına devam ediyor. Partinin önde gelen isimleriyle bir araya gelen Yiğit, karşılıklı istişarelerde bulunuyor. Yiğit, “Türk siyasi harekatında gençliğimize önemli rol düşüyor. Biz bu göreve gönülden talibiz. Çocukluğumdan beri gönül verdiğimiz bu kutlu davaya hizmet etmek boynumuzun borcudur. Ortahisar’ın önemli sorunlarını meclise taşıyarak çözüm üreteceğiz. Tüm teşkilatlarımızla istişarelerde bulunarak üç hilal sancağını üst seviyelere çıkarmak için çok çalışacağız. Tüm teşkilatların desteklerini gönülden bekliyorum” dedi.

TOKİ HABER 106 DEDİ
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ)’TOKİ Haber’ ismi altında çıkardığı aylık dergisinin Aralık sayısını çıkardı. Artık geleneksel hale gelen derginin 106. sayısı yine dopdolu içeriği ile TOKİ’nin tüm şehirlerdeki çalışmalarını anlatıyor. Belediye Başkan adaylığı nedeniyle görevini yine Trabzonlu hemşerimiz Ömer Bulut’a devreden M. Ergün Turan’ın teşekkür yazısının da bulunduğu dergide, TOKİ’nin ülke genelinde yürüttüğü çalışmaların özeti aktarılmış. TOKİ Haber dergisi Eylül sayısında da Trabzon Tabakhane ve Yenicuma Mahallesi’nde bulunan 16 bloktan ve 353 daireden oluşan yaşam alanı sakinlerinin röportajına yer verilmişti. TOKİ Haber Merkezi başarılı çalışmalarına devam edeceğinin sinyallerini de iyi veriyor.

Editör: Haber Merkezi