NE YAPSAYDI ZORLUOĞLU

Ortalık yıkılıyor kaç gündür. Neymiş efendim, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun yolda önünü kesip iş isteyen Gökhan Öztürk’e söyledikleri haddi aşan kelimelermiş. Trabzon’daki birçok genç isim gibi işsizlik sıkıntısı çeken Gökhan Öztürk bunu Zorluoğlu’na belirtip üst mertebeden yardım istedi. Başkan Zorluoğlu da Öztürk’ten personel alımı ilanında kendisine uygun pozisyona müracaat etmesini önerdi, ne yapsaydı yani? Bu sırada yaşanan diyalog kırpılınca durum da doğal olarak tepki çekti. Şu var ki, Başkan Zorluoğlu önünü her kesen gence belediyede iş bulmak zorunda değildir. Belediyenin işe giriş şartları bellidir, herkes de o yoldan geçmek zorundadır. Biz Büyükşehir Belediyesi’nin avukatı falan değiliz ama Zorluoğlu’nun ağzından çıkan sözleri de kırparak olayın başka boyuta çekilmesini tasvip etmiyoruz. Başkan Zorluoğlu da bundan sonra biraz daha dikkatli açıklama yapacaktır şüphesiz; kırpılsa da tartışmaya mahal vermeyecek cinsten. Evet, yakında belediye işçi alacak, Gökhan Öztürk gibi iş sıkıntısı yaşayan isimler de buraya başvurup şartlar oluşursa işe zaten alınacaktır. Bu olayı daha da fazla uzatmanın alemi yok. Ha olur da işe alımlarda bir kıble kaçığı olursa onu da yazarız, kimsenin şüphesi olmasın. Bu arada Gökhan Öztürk dün Başkan Zorluoğlu’nun makamında misafir de edilmiş. Yani ortada bir sıkıntı kalmamış.

MEHMET AKİF ERSOY UNUTULMADI

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy, 83. ölüm yıl dönümünde Akçaabat Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde Erol Günaydın Sanat Merkezi’nde düzenlenen konferansla anıldı. Trabzon Üniversitesi öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Bilal Kırımlı’nın konuşmacı olduğu Abidevi Şahsiyetin Ana Çizgileri konulu konferansa Akçaabat Emniyet Müdürü Fahrettin Sadullahoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir, Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire amirleri ve öğrenciler katıldı. Konferansın sonunda Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Özdemir Prof. Dr. Bilal Kırımlı’ya bilgi paylaşımından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti.

UZUNGÖL’DEKİ YIKIMLAR!

Turizm işletmecileri ve Seyahat Acentaları Derneği Başkanı Murat Çavga Uzungöl’de yaşanan yıkımlar ile ilgili konuştu. İşte Çavga’nın açıklamaları: “Son iki üç gündür yıkımlar çokça tartışıldı. Doğruluğu, yanlışlığı, devletin ve vatandaşın haklılığı, neden elektrik-su bağlandığı gibi; birçok boyuttan hadiseye yaklaşıldı. Bu konu hakkında benim aklıma ise şu sorular geldi? Yıkım için gidildiği esnada kolluk kuvvetleri ile karşı karşıya kalan vatandaştan, kolluk kuvvetlerimize karşı taşlı veya sopalı herhangi bir saldırı olmuş mudur?  Yapılan yıkımlar Uzungöl’ün siluetinin korunmasına ne kadar katkı sağlamıştır? Uzungöl’ü gerçek manada ön plana çıkarmak için kaç adet daha yıkım yapmamız gerekmektedir?  Uzungöl gibi bir turizm değerinde yapılacak yıkımların daha sessiz, sakin ve anlaşma zemininde yapılması uygun olmaz mı? Ulusaldaki haberlerde Uzungöl halkının TOMA ile su sıkılmayı ya da biber gazı sıkılmayı hak edecek bir yapıda insan olduğu algısının değersiz ve hiçe sayılması gibi gösterilmesine gerek var mıydı?  Bu tür yıkımların öncesinde devletin psikologlarının, kolluk kuvvetlerinden ve TOMA’larından önce sahada insanları ikna etmesi daha verimli bir sonuç doğurmaz mıydı?  Gece yarısı o arbedeyi yaşayan bir çocuğa ya da gencimize imar kanununu, yasayı, TOMA’yı, anasının babasının gözüne sıkılan biber gazını anlatabilir miyiz? 1980’li yıllarda devlet olarak yaptığımız, çoluğa çocuğa anlatılması güç uygulamaların, başımıza açtığı olayların farkında mıyız?”

DARISI DİĞERLERİNİN BAŞINA

Osman Necip Sevinç, Hacıkasım kavşağında yapılan düzenleme ile ilgili paylaşımda bulundu. Sevinç’in paylaşımı şöyle: “İşte bu. Hacıkasım kavşağına güzel bir el değmiş. Modern bir şehrin sinyallerini aldık. Bir sinyalizasyon gelişimi ve göbek estetiği ile belediye benden aferini aldı. Darısı diğer kavşakların başına. Teşekkürler. Başarı detaylarda gizlidir. Bu güzel dizayna kimin eli değdi ise Allah razı olsun. Sıra aydınlanan surlardaki sarmaşıkların temizlenmesine geldi sanırım. Bekliyoruz.”

Editör: Haber Merkezi