USTAOĞLU VE ZORLUOĞLU
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nu gazete yönetimi olarak makamında ziyaret ettik. Şehir gündemi üzerine sohbet ettiğimizde Sayın Ustaoğlu’nun AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu ile hem dönem hem de İçişleri Bakanlığı görevlerinde mesai arkadaşları olduğunu öğrendik. Bu birlikteliğin Trabzon’a ayrı bir dinamizm ve uyum sağlayacağını belirtelim. Zira yıllardır bu şehirde hüküm süren kendi partisine mensup çalışma arkadaşları ile dahi kavgalı olan bir yönetim tarzı Trabzon’a büyük zarar vermişti. Vali, Büyükşehir ve merkez ilçe Ortahisar Belediye Başkanı uyumu Trabzon’un yeni dönemdeki en büyük kazancı olacaktır. İsmail Ustaoğlu ve Murat Zorluoğlu’nun aynı dönemin isimleri ve yakın çalışma arkadaşları olması şehre kazandırılacak yatırım ve hizmetlerin de müjdecisi olabilir.

CORA’NIN MESAJI
AK Parti Trabzon Milletvekili Avukat Salih Cora, Hocalı katliamının 27. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 26 Şubat 1992 tarihinde 63’ü çocuk, 106’sı kadın ve 70’i yaşlı, 613 sivil insan canice katledilen olayla ilgili sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında Cora şu ifadeleri kullandı: “Ne yaparsanız yapın soykırımı unutmayın. Çünkü unutulan soykırım tekrarlanır.... Acımız hala taze! Öfkemiz hep ilk günkü gibi! Hocalı Katliamını unutmadık, unutmayacağız.” Cora ayrıca Cumhurbaşkanı ve AK Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın doğum günü nedeniyle de yayınladığı mesajında şu ifadeye yer verdi: “Davan davamız, yolun yolumuzdur. Allah uzun ömür versin. Doğum günün kutlu olsun

REİS!” BOZTEPE’DE ERKUT
Trabzon’un en büyük semti olan Çukurçayır’da muhtar adayı Hüseyin Erkut seçimlere bir ay kala Çukurçayır sakinlerinin isteği doğrultusunda vadi bölgesine pazar kurulması için seyyar semt pazarcılar odası başkanı Gökmen Emirzeoğlu’nu ziyaret etti. Trabzon seyyar semt pazarcılar odası başkanı Emirzeoğlu ile bir görüşme yaparak perşembe günleri pazar kurulması için görüştü. Erkut yaptığı açıklamada, “Seçim çalışmalarında yapmış olduğumuz görüşme sonucunda Ortahisar Belediyesinden izin aldık. Çukurçayır mahallesinde Hasret sokağın bitimi Emre Sokak da 15 gün sonra her Perşembe günü halk pazarı kurulacaktır. Oda başkanımıza Gökmen Emirzeoğlu ve Ortahisar belediye başkanı Ahmet Metin Genç’e teşekkür ederim” dedi.

BEKTAŞ BAĞIMSIZ MECLİS ADAYI
Şalpazarı Geyikli Mahallesi sakinlerinden Değirmen ustası bir baba ve köy ebesi bir annenin evladı olarak 1959’da dünyaya gelen Şalpazarı Kaymakamlığı Emekli Yazı İşleri Müdürü Mustafa Bektaş, ilçede yaptığı çalışmalarla her zaman halk tarafından takdirle karşılandı. Bektaş, 31 Mart seçimlerinde Şalpazarı Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Adayı olarak yüksek seçim kuruluna evraklarını teslim ederek seçim çalışmalarına start verdi. Trabzon İmam Hatip Lisesi mezunu olan Bektaş, 1990 yılında VHKİ olarak Şalpazarı Kaymakamlığı’na naklen atandı. 1991’de sınavla aynı kurumda şef oldu. 2004’te İçişleri Bakanlığı’nın açmış olduğu görevde yükselme sınavını Trabzon birincisi olarak kazandı ve ayni yıl Şalpazarı Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğü’ne atandı. Bugüne kadar ilçede 12 kaymakamla çalışan Bektaş, evli ve bir çocuk babası.

TAŞ YOĞUN BAKIMDA
29 Mart 2018 tarihinde rahatsızlanması ile başlayan süreç boyunca, evde ve hastanede tedavisi devam eden gazeteci arkadaşımız Muhammet Taş, rahatsızlığının ilerlemesi üzerine Kaldırıldığı KTÜ Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Yılların deneyimi ve tecrübesiyle ilçe, bölge ve ülke basınına önemli katkıları bulunan Taş için sonnokta ailesi olarak duacıyız.

Editör: Haber Merkezi