SABIR DİLİYORUZ
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, babası Servet Alper’i kaybetti. Servet Alper’in cenazesi dün Aksaray Yeşilova’da kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki aile kabristanlığında toprağa verildi. Servet Alper’e Allah’tan rahmet, Alper ailesine sabır ve başsağlığı diliyoruz.

ÖĞRENCİLER DİKKAT
YÖK Başkanı Yekta Saraç üniversitelerin eğitim akışına yönelik açıklamalar yaptı. Saraç, “Bahar döneminde yüz yüze eğitim olmayacak. Bu sene bahar dönemi eğitim öğretim sürecini sadece uzaktan eğitim, açık öğretim ve dijital öğretimle sürdürmeye karar verdik.

Uzaktan eğitim, açıköğretim ve dijital öğretimle sunulamayacak program, ders ve uygulamalı dersler yaz aylarında tamamlanacak. YKS'da sorulacak sorular MEB'den gelen tekliflere göre şekillenecektir. Sınava giren öğrenciler rahat olsun. YKS 25- 26 Temmuz'a ertelendi” dedi. Öğrenciler şimdi planlarını bu açıklamaya göre yapsınlar.

BÜYÜK BİR SORUNDU
Trabzon’da birçok ilçede mezbahanelerin bir araya toplanacağı Trabzon Et Kombinası ihalesi tarihi belli oldu. 21 Nisan’da yapılacak olan ihaleyle ilgili Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Trabzon’un mezbahane sorununu çözüyoruz. Trabzon Et Kombinası ihalesi 21 Nisan’da.Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Bekir Pakdemirli ve Milletvekillerimize müteşekkirim” ifadelerini kullandı. Bu, Trabzon için gerçekten büyük bir sorundu. Umarız ihalenin ardından kısa sürede bu iş tamamlanmış olur. 

AKADEMİSYENLER EVDEN ÇALIŞACAK
Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ömer Yıldız, koronavirüs salgınıyla ilgili Avrasya Üniversitesi’nin her türlü önlemi aldığını belirtti. Yıldız bakın neler söyledi: “Üniversitemizin kurduğu Koronavirüs Bilgilendirme ve Uygulama Komisyonu önemli kararlar alarak çok kısa sürede hayata geçirmiştir.

Avrasya Üniversitesi olarak hocalarımızın evden çalışmasına ve idari personelimizin de dönüşümlü ve evden çalışma sistemiyle zorunlu kamu görevinin en asgari düzeyde çalışanla sürdürülmesi için çalışma yapmıştır. Sağlıktan daha önemli olan hiçbir şey yoktur ve bu konuda her türlü önlemi almak zorundayız.” Hassasiyetinden ötürü Avrasya Üniversitesi’ni alkışlıyoruz.

VEFA GRUBU HIZIR GİBİ
Ortahisar Belediyesi'nin Ortahisar Kaymakamlığı ile birlikte hayata geçirdiği Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu yeni koronavirüs (kovit-19) nedeniyle evden çıkamayan vatandaşların imdadına yetişiyor.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge çerçevesinde 65 yaş ve üstü vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı uygulanmasından sonra yaşamlarını evlerinde idame ettirmek zorunda kalan vatandaşların gıda, ilaç gibi her türlü ihtiyaçlarının karşılanması için oluşturulan Ortahisar Vefa Sosyal Destek Grubu bugüne kadar pek çok aileye yardım elini ulaştırdı. Vatandaşlar 112,155 ve 156 numaralı telefonları arayarak ihtiyaçlarını ve isteklerini bildirebiliyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, “Kıymetli büyüklerimizin sağlıkla ilgili taleplerini de karşılayarak hayattan kopmamalarını sağlıyoruz. Sağlıkla, ilaçlarla ve gıdayla ilgili taleplerini karşılıyoruz. Yaşlılarımızın maaşlarının çekilmesiyle ilgili taleplerini de yerine getiriyoruz. İnşallah kısa zamanda hem ülkemiz hem bütün insanlık bu salgını atlatır” dedi.

Vefa Sosyal Destek Grubu’na biz de çalışmalarında kolaylık diliyoruz.

YOMRA’NIN JESTİ
Tüm dünyayı etkisi altına alan ve Türkiye’de günden güne artan koronavirüsü salgınıyla mücadele aralıksız sürüyor. Etkin mücadelede en ön saflarda yer alan sağlık çalışanlarına yönelik destek ise hem vatandaştan, hem de diğer kamu kurumlarından geliyor. Bu bağlamda Yomra Belediyesi, kendi sınırlarında bulunan ve salgınla mücadelede bölgeye hakim olma özelliğine sahip Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına yemek ikramında bulundu.

Acil servis çalışanlarına öğle yemeği olarak pizza ve ayran gönderen Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, gösterdiği bu nezaket ve hassasiyet nedeniyle tüm personeli duygulandırdı. Biz de başta Başkan Bıyık olmak üzere Yomra Belediyesi ailesini davranışlarından ötürü tebrik ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi