SONRASINDA PİŞMAN OLMAYALIM
Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü iken tayini Ankara’ya çıktı Ali Ayvazoğlu’nun. Trabzon’da başarılı da işlere imza atmıştı Ayvazoğlu, şimdi de Ankara’da mesai harcayacak. Ayvazoğlu’na başkentte başarılar diliyoruz. Şehirde dolayısı ile yeni müdür kim olacak tartışmaları yaşanıyor.

Öncelikle şunu belirtelim ki bu şehrin olmazsa olmazı turizm ve kültürel değerlerinin parlatılması gerekliliğidir. Bu bakış açısı ile görevi hak eden, lafta değil gerçek liyakat sahibi, koltuktan güç almaya değil de makama güç verecek bir isme ihtiyaç var. Bu bağlamda vizyon bir isim göreve getirilmeli. Çok zor değil, bu görevi hak edene verelim ve layıkıyla yapsın. Sonrasında pişman olmayalım.

TEK İSTEĞİMİZ NORMALE DÖNÜLMESİ
Söze turizmden girmişken oradan devam edelim. TÜRSAB Doğu Karadeniz Yönetim Kurulu telekonferans sistemi ile aylık olağan toplantısını gerçekleştirdi geçtiğimiz günlerde. Toplantının ardından Başkan Volkan Kantarcı, “Normalleşme sonrası Haziran ortalarına doğru iç turizmde biraz olsun hareketlenme beklemekteyiz, kayıpları minimize etmek için iş yapabileceğimiz her hafta, hatta her gün acentalarımız için çok daha önemli hale geldi. Dış turizmde ise şimdilik belirsizlik devam etmekte” açıklamasında bulundu. Bizim de tek isteğimiz ve duamız hayatın bir an önce normale dönmesi. Turizm gibi birçok sektörün de ivedilikle yaralarının sarılması.

HEM ELEŞTİRİ HEM ÖVGÜ
İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli geçtiğimiz günlerde Kanuni Bulvarı ile ilgili konuşarak yapılan işin içini acıttığını belirterek tepkisini dile getirmişti. Bu açıklamanın hemen akabinde ise gördük ki İYİ Parti Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Kanuni Bulvarı’nın videosunu paylaşarak, “Şehrimiz adına yapılan güzel işleri takdir etmek gerekir. Bu proje Trabzon'un marka değerini artıran bir proje olmuştur. Öncelikle eski bakanlarımız Faruk Özak ile Cahit Turhan ve eski Büyükşehir Belediye başkanımız Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu olmak üzere emeği geçen herkese bu şehrin evladı olarak teşekkür ediyorum. Siyaset takdir kültürümüzün önüne geçmemeli. Darısı Yomra'mıza” ifadelerini kullandı. Yani İYİ Parti’den aynı konuda iki gün arayla bir eleştiri bir övgü geldi. Dikkatimizi çekti bu konu.

ALKIŞLAR EMNİYET’E
Sokağa çıkma yasağına uyan ve 3 gündür evinden çıkmayan Hasan Yazıcı adındaki vatandaş, sosyal paylaşım sitesi twitter üzerinden Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nün @TrabzonEmniyet hesabına yazı yazarak iş yerindeki balıklarını yemlemek için izin istedi. “İşyerimde akvaryumum var. İçinde balıklar var ve 3 gündür açlar” diyen Yazıcı, evinin Çukurçayır’da, iş yerinin Yenicuma’da 1 km mesafede olduğunu belirterek, balıklarının açlıktan ölmelerini istemediğini söyledi.

Çok üzüldüğünü de belirten Yazıcı, balıklarını beslemek için Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü’nden 20 dakikalığına izin talep etti. Trabzon İl Emniyet Müdürlüğü Yazıcı’ya twitter üzerinden cevap vererek, “Balıklarınıza yem verip dönebilirsiniz. Alınan tedbirler bizlerin sağlığı için. İyi günler dileriz” diyerek izin verdi. Emniyet’in bu tavrı takdir gördü.

MUHALEFET DE DESTEK VERDİ
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, “Ramazan paylaşarak güzel. Belediyemizin bugün evlere dağıtılacak sıcak yemek menüsü: Çorba+etli istiridye mantar sote+pilav+salata+tulumba tatlısı. Afiyet olsun” diyerek yemekhaneden çekilmiş fotoğraflar paylaştı. Zorluoğlu’nun bu paylaşımı sadece partilisinden değil muhalefetten de destek gördü. Daha önce de belirtmiştik, Zorluoğlu sosyal medyayı iyi kullanıyor. Yakın çalışma ekibinin de sosyal medya konusunda Başkan Zorluoğlu’nun hızına yetişmesini temenni ediyoruz.

MEZAR YERLERİ ARTIK İNTERNETTE
Trabzon Büyükşehir Belediyesinin ‘Akıllı Kent’ uygulaması kapsamında hizmete sunduğu Mezarlık Bilgi Sistemi ile vatandaşlar artık yakınlarının kabirlerinin yerini internet üzerinden öğrenebilecek. Mezarlık Bilgi Sistemi ile yakınları vefat eden vatandaşların bundan böyle Mezarlıklar Dairesi Başkanlığını aramalarına gerek kalmayacak. Daha önce yakınları vefat eden kişilerin Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Dairesi Başkanlığına yaptıkları ölüm bildirim işlemleri, bundan böyle Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı Mezarlık Bilgi Sistemi üzerinden hayata geçirilebilecek.

Yeni uygulama sayesinde vefat eden bir kişinin bilgileri Sağlık Bakanlığı ile entegre şekilde çalışan Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı sisteminde de görülmüş olacak. Daha önceleri sadece Büyükşehir Belediyesine anons için müracaat edenlerin kayıtlarının alındığı sisteme, artık vefat edenlerin tümünün işlenmesi hedefleniyor. Çalışma güzel, emeği geçenler tebriklik.

SABIR DİLİYORUZ
Ortahisar Belediye Meclisi AK Parti Üyesi Ufuk Hoş’un eşi Derya Hoş hayatını kaybetti. Derya Hoş’a Allah’tan rahmet, geride kalan ailesine de sabır ve başsağlığı diliyoruz.

Editör: Haber Merkezi