TRABZON’A DA EL ATALIM
Acun Ilıcalı, instagram üzerinden 2 dakika içinde 3 milyon izleyiciye ulaşarak daha önce 2 milyon olan dünya rekorunu kırdı. Ilıcalı'nın rekoru kırmasını Trabzonlu Bakan Adil Karaismailoğlu da tebrik etti. Karaismailoğlu, “3 milyon kişiyi 2 dakika içerisinde tek bir yayına bağlama başarısı gösteren servis sağlayıcılarımızı kutluyorum. Haberleşme altyapımızın gücünü gösterme fırsatı sunan Acun Ilıcalı'ya teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Trabzonlu Bakan Karaismaoğlu’na hatırlatalım ki doğduğu şehirde halen alt yapı çok zayıf. Ilıcalı’nun bulunduğu ortamda internet alt yapısı çok iyi olabilir ancak Trabzon’un şehir merkezi dahi internet konusunda çok zayıf. Trabzon’da bizler de yaptığımız uzaktan bağlantılar ile daha 1 kişiyi bile yayında tutma konusunda çok ama çok zorlandık. Bakan Karaismailoğlu’ndan Trabzon’un internet alt yapısına da el atmasını bekliyoruz.

HERKESE TEŞEKKÜR
Konu internet üzerinden yapılan yayınlardan açılmışken bir teşekkürü de borç biliriz. “Siz evde kalın biz yayına geliriz” sloganı ile gerçekleştirdiğimiz yayınlarda 1 milyona yaklaşan ilgi gördük ve binlerce de yorum aldık. Hemen her kulvardan ve görüşten isimleri evlerinizde bizlerle birlikte konuk ettiğiniz için hepinize tek tek teşekkür ediyoruz. Yayınlarımız bundan sonra da bazen stüdyodan bazen de video konferans şeklinde devam edecektir. Bunu da belirtmiş olalım.

KIRMIZI YELEKLİ ADAMLAR
Bu süreçte haklarını hayatta teslim edemeyiz Vefa Sosyal Destek Gruplarının. Bu destek gruplarına Trabzon’da en büyük katkıyı sunan kurumlarından birisi de Ortahisar Belediyesi oldu. Mesai mefhumu gözetmeden vatandaşa yardım eli uzatan grupta yer alan Ortahisar Belediyesi’nden Atilla Esat bakın neler yazdı.

Sizlerle paylaşmak istedik: “Ortahisar Belediyesi’nde, Kırmızı yelekli bir kaç adam. Çin Vuhan'da bir hastalık ortaya çıktı. Dünyayı kasıp kavuruyordu. Ülkemize de ulaştı. Adına kovit 19 demişler. Yani bugüne kadar insandan insana geçen yayılmacı 19'uncu hastalık demek. Bu hastalık diğer şehirlere ulaştığı gibi, Trabzon'a da ulaştı. Şehrin ileri gelenleri, toplantılar yaptılar. ‘Bu hastalıkla nasıl mücadele ederiz’ diye. Üsten bir ses geldi. Vefa Sosyal Destek Gurupları oluşturulup, mücadele edilmesi için ve böylece başladı kırmızı yeleklilerin mücadelesi. Bazen yelekleri gibi suratları da kızardı, karşısında gördüğü övgüden. Bazen yorgunluktan, bazen de açlıktan.

Ama başaramamaktan asla kızarmadı. Bu kırmızı yelekli bizler; 23 Mart 2020'de başladık bu göreve. Her gün ayrı bir hayat hikayesi ve dram ile karşılaştık. Elimizdeki imkanlarla bu sorunları çözmeye ve  üstesinden gelmeye gayret ettik ve bir taraftan da hastalıktan uzak durup, korunmaya ve ailelerimizi korumaya çalıştık. Bir çok çalışan, bu hastalık sürecini raporlu ve izinli evinde geçirirken, bizler; Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin'e gittik ya bir hasta getirdik yada birine gelen yanlış eşyayı gerçek sahibine ulaştırdık. İnsana insan olduğu için değer verirken, bizim için canlı olan her şey değerlidir dedik.

Kamyona ot yükledik hayvanlara götürdük. Kimi sokak sokak dolaşıp, kedileri, köpekleri ve kuşları besledi. Zaman geldi çocuk olduk. 23 Nisan Çocuk Bayramı'nı neşrettik. An geldi büyüdük genç olduk. 19 Mayıs Gençlik Bayramını kutladık. Akşam oldu biz Anadolu insanıyız biz İslam ile yoğrulmuş bireyleriz bu gece kadir gecesi dedik; şehri dolaşıp, kandil simidi dağıttık. Sabah oldu, tedavi görecek hastayı kemoterapi için hastaneye bıraktık. Öğle oldu, ilacı bitene ilaç yetiştirdik. Ne diyelim, bezi biten çocuklara bez almak mı dersiniz, maması bitene, mama almak mı! ‘Pardon, sizi aradım; bakayım geliyor musunuz?’ diyen vefasız, giden vefalımı ararsınız. İşte; bizim kırmızı yeleğimiz bu. İyi bayramlar, insanlık?”

BU NEDİR ARKADAŞ!
Trabzon’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü koltuğu boş olunca herkes, ismi o koltuk için geçsin diye elinden geleni yapıyor. Bu nasıl bir anlayıştır arkadaş. Araya adam sokup ismini medyada parlatmaya çalışıyor. Yapmayın bunu, kim hak ediyorsa koltuğa o otursun. Araya adam sokarak isminizi parlatıp koltuğa oturmakla olmaz bu işler. Trabzon turizm ve kültür anlamında çok şey bekliyor çünkü. İsmi parlatılıp koltuğa oturacak isim aranmıyor. Belirtmek istedik.

Editör: Haber Merkezi