ÖNEMLİ OLAN SİZSİZİNİZ
Bugün ve yarın Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) gerçekleşecek. Sınava girecek tüm öğrencilerimize başarı diliyoruz. Ancak öğrencilerimiz şunu unutmamalı ki bu sınavlarda alınacak olumsuz sonuç hayatlarının sonu değildir. Önemli olan sınav değil sizsiniz çocuklar. Velilerimiz de aynı bilinçle öğrencilerimize yaklaşmalıdır. Tekraren öğrencilerimize başarı diliyoruz.

BURALAR DENETLENMELİ
Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında bir süreliğine kapatılan park, bahçe ve yürüyüş yolları geçtiğimiz haftalarda normalleşme ile yeniden vatandaşa açılmıştı. Açıldı açılmasına ama görüyoruz ki özellikle Trabzon sahilinde yürüyüş yolunun yanında yer alan çay bahçelerinde sosyal mesafeye çok da fazla riayet edilmiyor.

Bu konuda daha önce de yetkililerin konuya hassasiyet göstermesi gerektiğini belirtmiştik. Yeniden yetkilileri göreve davet ediyoruz. Vaka sayıları artıyorsa emin olun denetimsizliğin de buna katkısı vardır. Denetlenmeli artık buralar.

PROJE BİTİNCE YORUMLARSINIZ
Trabzon Atatürk Alanı’nda Büyükşehir Belediyesi tarafından Cephe Sağlıklaştırması Projesi gerçekleştiriliyor. Projenin amacı tabela düzensizliğinin önüne geçmek ve tarihi binaları da ön plana çıkarmak. Bu nedenle de yeni yapılar donuk renklerde boyanırken tarihi yapılarda da sarı renk tercih edildi. Projeye ilk adım atıldığı günden bu yana konuya vakıf olan da yorum yapıyor, konuşmak için konuşan da yorum yapıyor.

Şunun altını çizelim ki sağlıklaştırma gayet güzel gidiyor. Trabzon Atatürk Alanı’na değen el bölgeye değer de katmıştır. Renge takılmayın, sonuca odaklanın diyoruz. Bir de, her konuda muhalefet yapmak için kendini şartlandıranlara da anlam veremiyoruz. Bunu da belirtelim. Proje bitsin, ondan sonra hep birlikte yeniden yorumlarız durumu.     

ELİNİZ BOŞ DÖNMEYİN
Malum koronavirüs gündemi ile Başkent Ankara’ya gidip bakan ve üst düzey yöneticiler ile poz veremeyen siyasiler ve belediye başkanları son günlerde ardı ardına Başkent ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu siyasi ve belediye başkanlarına bir uyarıda bulunalım.

Bakanlarla, vekillerle, üst düzey yöneticilerle ili ve ilçeyi masaya yatırmak tabii ki güzel. Lakin oralardan geri dönerken elinizde sadece sosyal medyanızda paylaşacağınız fotoğraflar olmasın. İle ve ilçeye değer katacak işler için de olurları alın ve imzaları attırın. Dememiz o ki eliniz boş dönmeyin.

ÖRNEK ALINMALI
Sivil toplum kuruluşları, odalar, cemiyetler, dernekler bir şehrin kalkınması ve hakkını araması için olmazsa olmazlardır. Bu anlamda Trabzon’da son dönemde dikkat çeken bir isim ve başkanlığını yürüttüğü bir dernek var. O da Sırrı Eren. Eren başkanlığını yürüttüğü Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği ile farkındalık yaratıp şehrin çözüm bekleyen sorunlarına parmak basmaya çalışıyor. Eren’i ve çalışma arkadaşlarının son dönemdeki performansları eş değer derneklere de örnek olur umarız.  

BU GURUR ALPER’İN
Trabzon İl Emniyet Müdürü Metin Alper, Türkiye Polis Platformu tarafından en sevilen müdür seçildi.

Platformun sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Daha evvel yılın İl Emniyet Müdürü çalışmamızda sayfamıza gelen yorum mesajlar doğrultusunda en çok oyu alan, personelince sevilen müdür sıralaması aşağıdaki gibidir: 1. sıra Metin Alper Trabzon İl Emniyet Müdürü, 2. sıra Köroğlu Kıraç Batman İl Emniyet Müdürü, 3. sıra Mehmet Şahne Mersin İl Emniyet Müdürü. Dileriz ki her müdür personeline değer veren, personeli tarafından sevilen müdür olsun. Sıralamada ilk üçe giren sayın müdürlerimize de çalışanları adına teşekkür ederiz.”

Metin Alper, Trabzon’a adım attığı ilk günden bu yana kurduğu diyaloglarla gönüllerde yer etti. Alper işte bu yüzden çok seviliyor.

Editör: Haber Merkezi