HERKESİN ADAYI GENÇ
Yerel seçimlere uzun süre kalmasına rağmen Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için pek çok isim gündemde. Kime sorsanız size uzun bir isim listesinden bahsediyor. Erdoğan Bayraktar’ından tutun da Haydar Revi’ye kadar pek çok isim yazılıp çiziliyor. Ancak aldığımız duyuma göre AK Partili başkan ve yöneticilerin tamamına yakınının Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç ismi üzerinde mutabıkmış. Milletvekilleri ve ilçe belediye başkanlarının dost sohbetlerinde, “Büyükşehir için en güçlü aday Ahmet Metin Genç” diye yakın çevresine tüyo verdiklerini de biliyoruz. Genç’e karşı toplumda da olan teveccüh kendisini bir hayli ön plana çıkarmış durumda. AK Parti Genel Merkezi’nin kentte yaptırdığı ankette de Genç’in bir hayli önde çıktığı öğrenildi.  

HATİPOĞLU’NUN KAPISI AÇIK
Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu, mesai mefhumu gözetmeden işini yapan bir bürokrat. Her gün onlarca kişi ile yüz yüze görüşen vatandaşın sorunlarının çözümü için çaba sarf eden Hatipoğlu, “Devletin kapısını çalan herkese kapımız açık. Vatandaşın ne derdi varsa buna çözüm getirmeye çalışıyoruz. Çözümsüz olan sorunlar için ise yeni yollar arıyoruz. Bu kapıya gelip de derdini anlatamadan giden bir kişi olmadı. Hatta geçenlerde bir vatandaşımız geldi. Anlattı sıkıntısını ve dedi ki; ‘Kaymakamım beni dinledin ya o bile yeter bana.’ Vatandaşın yüzünün güldüğünü görmek bizlere en büyük ödül. Bu düsturla görevimize devam edeceğiz” dedi. Hatipoğlu’nun yönetim anlayışından Ortahisarlılar bir hayli memnun.

BİLGİN BAKAN YARDIMCISI OLDU
Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakan Yardımcılığı görevine Trabzonlu hemşehrimiz  Müminhan Bilgin’in atanması Trabzon’da sevinçle karşılandı. Bilgin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Bizleri bu göreve layık gören başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdogan olmak üzere Sayın Bakanımız Zehra Zümrüt ve bana güvenen tüm dostlarıma şükranlarımı sunuyorum; var gücümüzle çalışacağımızı belirtmek istiyorum” dedi.

BÜLBÜL ARSİN’E TAŞINDI
Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, ikametgâhını Arsin’e aldı. Önceki gün Ortahisar Nüfus Müdürlüğü’ne giden Bülbül, ikametgâhını Çukurçayır’dan memleketi Arsin’e aldı. Son günlerde adı Arsin Belediye Başkan Adaylığı için geçen Bülbül’ün ikametgâhını aday adaylığı başvurusu için aldığı düşünülüyor. Arsin’de de Bülbül’e karşı olumlu bir bakış olduğu da biliniyor.

BÖYLE MÜDÜRLER DE VAR
Trabzon’un Akçaabat İlçe Haçkalı Baba Devlet Hastanesi Müdürü Davut Gedikli, çalışmaları ile adından sıkça söz ettiriyor. Hastanede göreve geldiği günden itibaren adından sıkça söz ettiren Gedikli, bir müdürden çok işçi gibi çalışması gözlerden kaçmıyor. Hastanenin çevre düzenlemesini bir işçi gibi çalışan Gedikli, hastaneyi bir çiçek serası haline getirdi.

AKTÜRK ADAY MI OLUYOR?
Yaptığı çalışmalar ve hizmetleriyle son yıllarda ön plana çıkan Trabzon Muhtarlar Federasyonu Başkanı Bekir Aktürk’ün yakın zamanda gerçekleştirilecek Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel başkanlığına Türkiye’deki diğer delegeler tarafından aday gösterileceği konuşuluyor. Türkiye muhtarlar konfederasyonu genel başkanı Hüseyin Akdeniz’in tüzük gereği görevi bırakacağı ve bu görevi en iyi yapabilecek isim olarak da Bekir Aktürk'ü işaret ettiği ifade ediliyor.

Editör: Haber Merkezi