ATATÜRK KÖŞKÜ TOZLAR İÇİNDE!
Trabzon’un turizm merkezlerinden Atatürk Köşkü’nden önemli bir şikâyet geldi. Gazetemize ulaşan bir KTÜ öğrencisi Atatürk Köşkü’nü ziyaret ettiğini ifade ederek gördüğü olumsuzlukları şöyle aktardı: “Geçen günlerde Atatürk Köşkü’ne ziyarete gittik. Misafir yoğunluğundan dolayı içerisi hem çok pis hem de çok kalabalıktı. Ziyaretçilerin duyarsız davranışlarından dolayı içeride fotoğraf çekilme yoğunluğu vardı. Ayrıca hatıra kalan eşyalar çok bakımsız, tozluydu. Ayrıca küvet ve lavabo çok kirliydi. İçeride ağır bir toz kokusu vardı. Bu bizler için gelen yabancı turistlere karsı büyük bir ayıp. İçeri gruplar hâlinde galoşla girişmesini, balkona çıkan kapının da kapalı tutulmasını teklif ediyorum.”

OTOBÜS KONUSUNDA BİR ŞİKÂYET
Dün gazetemize Bahçecik Mahallesi’nden bir vatandaş ulaştı. Belediye otobüslerinin ulaşımıyla ilgili sıkıntılarını anlattı. Şunları kaydetti: “Mahallemizden geçen iki belediye otobüsü hattını kullanabiliyoruz. Her ikisinde de zamanlama konusunda sıkıntı yaşıyoruz. Meselâ dün Kireçhane-Beştaş otobüsünü 09.30’da Bahçecik’te beklemeye başladık. Trabzon Büyükşehir Belediyesinin tarifesine göre 09.40’ta Bahçecik’te olması gereken otobüs, 09.50’de geldi. Her zaman 09.50’de gelse hiç sıkıntı yok, biz de işimizi bilir ve o saatte çıkarız. Ancak bir başka gün 09.35’te otobüs geçiyor. Biz 09.40’ta otobüs beklemeye başlıyoruz. ‘Acaba geçti mi, geliyor mu, gelmeyecek mi belirsiz. Bilsek ona göre hareket ederiz. Bu işin bir düzeni, bir sistemi yok mudur?”

ÜRETİCİ EMEĞİNİN KARŞILIĞINI ALAMIYOR
CHP Ortahisar Belediye Meclis Üyesi Ömer Dayı açıklanan fındık taban fiyatıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Dayı “Karadeniz’de fındık, vatandaşın çocuğunu okutması, düğününü yapması, geçimini sağlamasına varıncaya kadar imkân sağlarken bugün masrafının ve emeğinin karşılığını alamaz hâle gelmiştir. Dünya fındık üretiminin yüzde 70'i Türkiye tarafından sağlanırken fiyatın belirlenmesi, pazarlanması birilerinin tekeline teslim edilmiştir. Vatandaşa dönüm parası ile ağzına bir parmak bal çalarak gaz alma politikası güdülmektedir. Tarım ülkesi Türkiye'mizde üretimi teşvik edecek uygulamalar yapılacağı yerde hazırcılığa alıştıran yönetimle ve yöntemle her şeyi ithal ederek ekonomimiz bitme aşamasına gelmiştir.”

KARAYOLLARI ESTETİĞİ “ESTETİK” BULMADI!
Akçaabat şehir geçişi kara yolu üzerinde bulunan üst geçitler bir süre önce Akçaabat Belediyesi ekiplerince LED lambalarla aydınlatılmıştı. Yaklaşık 2 yıl önce yapılan bu çalışma ile Akçaabat şehir geçişi geceleri ışıl ışıl olurken yapılan çalışmada vatandaşlar tarafından beğenilmişti. Karayolları ise yapılan bu çalışmaya itiraz ederek üst geçitlerdeki aydınlatma ve süs ışıklarının kaldırılmasını istedi.

İki kez Akçaabat Belediyesine yazı yazarak aydınlatmaların kaldırılmasını isteyen Karayolları gerekçe olarak ise sürücülerin dikkatlerinin dağıldığını ve kaza riskinin uluştuğunu belirtti. Karayolları’nın bu uyarısı üzerine Akçaabat Belediyesi de üst geçitlerdeki LED aydınlatmaların elektriğini kesmek zorunda kaldı. Peki Karayolları’na sormak istiyoruz! Asılan onca pankart, parti bayrakları vs. sürücülerin dikkatini dağıtmıyor mu? Peki, ana yol üzerinde aydınlatma direklerine asılan reklam panoları... Anlaşılan Karayolları estetiğe düşman! Zaten bu yaptıkları üst geçitlerdeki zevksizlikten belli...

TAKDİRLİK DAVRANIŞ
Arsin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü personeli olan Aziz Gürsoy, temizlik yaptığı yerde 2200 TL buldu. Gürsoy bulduğu parayı belediyeye getirdi ve belediyeden yapılan anons sonucunda parasını kaybeden vatandaş belediyeye geldi. Maaşını yeni çektiğini ve düşürdüğünü ifade eden kadın vatandaş temizlik personeli Gürsoy’a teşekkür ve dua etti. Durumdan haberdar olan Arsin Belediye Başkanı Muhammet Sait Gürsoy da personelini 3 günlük yevmiyeyle ödüllendirdi ve davranışından dolayı teşekkür etti.

Konuyla alakalı konuşan Başkan Gürsoy, “Aziz kardeşime bu dürüst davranışından dolayı minnettarız. Her bir vatandaşımızın aynı duyarlılıkla davranması gerekiyor. Paranın miktarı önemli değil ama gördüğümüz gibi ihtiyaç sahibi bir ablamızdı. Çektiği maaşını düşürmüştü ve Allah’a şükürler olsun bulundu ve buna da personelimiz vesile oldu. Aziz kardeşime tekrardan teşekkür ediyorum, kendisini imkanlarımız dahilinde ödüllendirdik. Çalışmasından memnunduk fakat bu davranışıyla memnuniyetimizi arttırdı, Allah ondan razı olsun ve bu davranışı da örnek olsun” dedi. Temizlik Personeli Gürsoy ise “Parayı bulur bulmaz belediyeye getirdim, Rabbim boğazımızdan haram para geçirmesin. Helal para için çalışıyoruz ve ter döküyoruz. Ben veya bir başkası fark etmez ama olması gereken buydu. Sait başkanımıza da hem bize karşı olan tutumundan hem de ödüllendirmesinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi