GEÇMİŞ OLSUN DİYORUZ
Koronavirüs şehrin üst yönetimini de vurdu. Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Dr. Sezgin Mumcu’nun yapılan Kovid-19 testi sonuçları pozitif çıktı. Aynı zamanda kısa süre önce Sarıalioğlu ile bir araya gelen Ortahisar Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Çebi de tedbir amaçlı olarak kendisini karantinaya aldı. Bu virüsün etkisi altında kalan herkese sıhhat diliyor geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

HAKKINI TESLİM EDELİM
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yarın Trabzon’da olacak ve önce Sümela’nın ardından Ayasofya’nın açılışını gerçekleştirecek. Restorasyonların ardından bu açılışlar Trabzon turizmi için büyük katma değer olacak. Çünkü yıllardır şehrin en büyük turizm değerleri kapalı durumdaydı.

Tabi ki bu restorasyonlarda emeği geçenleri de unutmamak gerek. Her ne kadar bakan şehre gelecek diye birçok isim teyakkuz haline geçip kendini parlatma telaşına düşmüş olsa da restorasyonlar ile gece gündüz demeden uğraşan bir isim var, o da Nermin Uzunali. Uzunali’nin hakkını teslim edelim. Bu işlerle çok ama çok uğraştı, bizzat şahidiz.

ADAY OLAN “ADAYIM” DER
İYİ Parti Kurban Bayramı’nın ardından 9 Ağustos’ta kongreye gidecek. Mevcut İl Başkanı Azmi Kuvvetli’nin güven tazeleyeceğini gözlemlediğimiz kongre öncesinde Süleyman Aydoğdu da nabız yokluyor. Aydoğdu özetle partililerden alacağı işaretle hareket edeceğini belirtiyor. Şunu belirtelim ki nabız yoklayarak bu işlere kalkışanların başarısız oldukları aşikârdır. Aday olan “adayım” der, hazırlığını yapar, seçime girer. Hani bir söz var ya her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır diye. Demek ki Aydoğdu’nun yoğurt yiyişi de bu şekilde.

BASINLA ARASI İYİ OLSUN
AK Parti’de de kongre süreci devam ediyor. Bu minvalde Ortahisar İlçe Başkanlığı’nda da değişim yaşanacak. Temel Altunbaş görevi yeni bir isme bırakacak. Umarız koltuğa basınla istişaresi daha sağlıklı bir isim oturur. Çünkü geçtiğimiz dönem Altunbaş basınla çok da sıkı bir yönetim sağlayamadı. Röportaj tekliflerini geri çevirdi, sadece İlçe Başkanlığı’nın basın birimi aracılığı ile açıklama yapmayı tercih etti. Bu açığı yeni gelen başkan kapatır umarız.

BU ÖNERİ LAFTA KALMAMALI
Murat Zeki Solak’ın başkanlığını üstlendiği Ortahisar Platformu farkındalık yaratmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana ortak aklı ön plana çıkartıp şehre katkı sunmak için enerji tüketen platform üyelerinin Zağnos Vadisi ile ilgili belirttikleri görüş desteklenmeli.

Ortahisar Platformu diyor ki “O vadi sanat vadisi olsun.” Bizce de sanat ve kültür şehrinde böyle bir eksiklik var ve gösterilen adres de bu iş için biçilmiş kaftandır. Ortahisar Platformu’nun bu önerisi lafta kalmamalı, çok vakit geçmeden hayat bulmalıdır. Yetkililere duyurulur.

BAKALIM KİM ÜYE OLACAK
Genel Başkanlığını Ali Babacan’ın yaptığı Deva Partisi’nde geçtiğimiz haftalarda atama yapılmış ve Ortahisar Belediye Meclisi AK Partili Üyesi Nusret Onur’un oğlu Gökhan Onur Deva Partisi’nin Trabzon İl Başkanı olmuştu. Partide üye kayıt çalışmaları hız kazandı. İl Yönetimi şekillenirken partiye üye kayıtları da devam ediyor. Bakalım Deva Partisi’ne Trabzon’da kimler katılacak.

Editör: Haber Merkezi