BU BİR ŞANSTIR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu. Trabzon’un en üst düzey temsilcileri ve ikisi de iyi anlaşıyor.

Trabzon bundan önceki yıllarda Vali ve Belediye Başkanları arasında yaşanan krizlerden çok çekmişti. Şükür ki şimdi böyle bir sıkıntı yok gündemde.

Bunun en iyi örneğini de yine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Trabzon’da açıklama yapacağı Atatürk Alanı’na geldiği dakikalarda şahitlik ettik.

Vali Ustaoğlu ve Başkan Zorluoğlu, Erdoğan’ın aracını beklerken yoğun gündem arasında ayaküstü sohbet halindeydi.

İkiliyi gören çevre esnafı da kendilerine su ve tatlı ikramında bulunup kısa sürede olsa nefes almalarını sağladı. Allah bozmasın bu muhabbeti.

DEMİRTAŞ İYİ İŞ ÇIKARTTI
Önceki gün Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da vatandaşlara seslendi. Erdoğan’ın toplu açılış için geldiği Trabzon’da AK Parti il teşkilatı da tabiri caizse sınavdan geçti.

Erdoğan’ın gerek şehirdeki ziyaretlerinde gerekse konuşmasını yapacağı saatlerde il yönetimi adeta teyakkuz halindeydi.

Başta İl Başkanı Haydar Revi herhangi bir sorun yaşanmaması adına kılı kırk yararken gün boyu en büyük görevi üstlenenlerden birisi de İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş’tı.

Demirtaş daha önceki mitinglerde olduğu gibi teşkilatçı kişiliğini konuşturup tüm eksikleri gidermeye çalıştı.

Hatta Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaparken kürsüde bir ara durakladı ve yakın çalışma ekibine bir soru sordu.

Erdoğan’ın yakın çalışma ekibi bu sorunun cevabını ararken devreye Demirtaş girdi ve bilgilendirmesini yaptı.

İşte bu yüzden diyoruz ki Demirtaş iyi iş çıkarttı.

KÖSEOĞLU VEKİL GİBİ
AK Parti Trabzon eski Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu tıpkı vekilmiş gibi sahada partisi adına çalışmaya devam ediyor.

Köseoğlu önceki gün de Trabzon’da düzenlenen toplu açılış töreninde kürsüye çıktı ve kurdeleyi kesen protokolde yer aldı.

Köseoğlu Trabzon’da vatandaşlarla da bir araya gelerek istek ve taleplerini not alarak genel merkeze iletiyormuş.

Bazı mevcut milletvekillerinden bile daha aktif çalışıyor yani Köseoğlu. Böyle devam namı-ı diğer Trabzon’un Ayşesi.

BAŞKANLARA BAK SEN
Şehirde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mitingi olduğu için belediye başkanları da kendi artı hanelerine bir katkı sunar belki diye ilçeden araçlara doldurdukları vatandaşları Atatürk Alanı’na taşımaya çalıştı.

Bu gayet normal ancak bazı ilçe belediye başkanlarını gördük ki ilçesinden kaç kişi toplamışsa fotoğraf çekilip bunu da sosyal medya hesabından servis etti.

Çekinmese “en çok ismi ben getirdim” diye de fotoğrafın altına not yazacaktı bu başkanlar neredeyse.

Bu işler bu kadar ucuz olmamalı diyeceğiz ama dün dediğini bugün yalanlamaya kalkışan başkan var aralarında, kime neyi anlatalım ki.

AKÇAABAT FIRSATI KAÇIRDI!
Sahilini talan edilerek yol geçirilmek istenmesine karşı çıkan Akçaabat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Trabzon’da bulunduğu fırsatı değerlendirilemedi.

Akçaabat Konseyi, Erdoğan’ın gelişinden hemen önce Mehmet Salih Köse başkanlığında ağustos ayı olağan yürütme kurulu toplantısında konunun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a taşınması gündeme gelmişti.

İlçeye bağlı Kavaklı’dan Akyazı’ya kadar ilçenin sahilleri ve doğal olarak kalan az sayıdaki nokta yok edilerek kara yolu inşa etmek isteyen Karayolları’na karşı Akçaabat bir süredir kamuoyu nezdinde mücadele veriyor.

Akçaabat Kent Konseyi öncülüğünde ilçenin tüm sivil toplum kuruluşları ve siyasî parti temsilcileri bir araya gelerek önemli bir birliktelik vücuda getirdi.

Ancak bu birliktelik böylesi bir şansı göz ardı etmemeliydi! Hem de toplantıda gündeme gelmesine rağmen.

Bu fırsat kaçırıldıysa kimse kusura bakmasın tren de çoktan kaçtı! Cumhurbaşkanı’nın şehre gelişinde bir adım atılmayacaksa ne zaman atılacak?

Akçaabat’ı temsil ettiğini ifade eden Milletvekili Adnan Günnar neden bu konuda öncü olmadı? Bu sorular yanıt bekliyor.

Editör: Haber Merkezi