YİNE YANLIŞ KUTLAMA
Trabzon’un fetih tarihinin 15 Ağustos olduğu araştırmacı ve tarihçiler tarafından açıklanmış olmasına rağmen dün yine yanlış tarihte kutlama gerçekleştirdi.

Yine yıllardır süren gelenek devam etti ve fetih hatalı şekilde kutlandı. Umarız önümüzdeki yıl bu yanlıştan artık dönülür ve tarihimize saygıda kusur etmemek adına doğru tarihte kutlama gerçekleştiririz.

BİR DÖNÜM NOKTASI
TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, fetih mesajı yayımladı. Balta’nın mesajı şöyle: “Trabzon'un fethi, milli tarihimiz için adeta bir dönüm noktası teşkil etmiştir. Trabzon'un fethedilmesinden sonra Karadeniz bir Türk gölü haline gelmiştir.

Yüzyıllarca imparatorluk başkenti olmuş bu kadim şehir, Fatih Sultan Mehmet önderliğinde gerçekleşen fethin ardından köklü bir medeniyetin merkezi haline gelmiştir. Görkemli mazisine uygun olarak günümüzde de birçok alanda önemli misyonlar üstlenmiş bir şehirdir. Bu topraklarda cihan padişahları yetişmiştir.”

HAYIRLAR FETHOLA
AK Parti Trabzon Milletvekili Bahar Ayvazoğlu’nun fetih mesajı şu şekilde: “Evliya Çelebi’nin küçük İstanbul’a benzettiği ve ‘Trabzon Fethedilmedikçe İstanbul fethedilmiş sayılmaz’ diyen Cennet Mekan Fatih Sultan Mehmet Han’ın fethettiği bu şehir, bugün de Trabzon ve Trabzonlu varoldukça, Türkiye emniyet ve güvendedir dedirtecek kadar vatan, millet, bayrak ve ülke sevdalısı, zarif dost ve sadık insanların yaşadığı, şehzadelerin emanet edildiği emin bir şehirdir. 4000 yıllık kadim bir medeniyete ev sahipliği yapmış olan sanat, spor, kültür, eğitim şehri olan Trabzonumuzun fethi kutlu olsun. Hayırlar fethola, şerler def ola.”

TEKELİOĞLU’NU ZİYARET ETTİ
AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora bir süredir tedavi gören Hayri Tekelioğlu’nu ziyaret etti. Cora ziyareti ile ilgili şu paylaşımda bulundu: “Trabzon futboluna yüzlerce futbolcu kazandıran Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜ- FAD) Trabzon Şubesi Başkanı Hayri Tekelioğlu'nu tedavi gördüğü hastanede ziyaret ettik. Oldukça zor bir süreç geçiren Hayri hocamızı çok iyi gördük. Her zamanki gülen yüzü ile bizi karşıladı. Onu böyle görmek bizi mutlu etti. Rabbim şifa ihsan eylesin.”

ANKARA ÇIKARMASI
İYİ Parti Trabzon teşkilatı partinin kuruluş yıl dönümü resepsiyonuna yoğun katılım gösterdi. Başkentteki programa katılanlar arasında Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık da vardı. Bıyık, “İYİ Parti'nin ikinci kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da düzenlenen programa katıldım. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı, Yomralı hemşehrimiz Sayın Koray Aydın ve tüm emek verenlere teşekkür ederim.” dedi.

İNDİRİM PROTOKOLÜ
Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) ile Özel İmperial Hastanesi arasında indirim protokolü imzalandı.

TESOB üyesi esnaf ve sanatkârların ayakta ve yatarak tedavilerinde belirlenen oranlarda kolaylıklardan yararlanmalarını sağlayan protokolün imza törenine TESOB Başkanı Metin Kara, Özel İmperial Hastanesi Kurumsal Pazarlama Sorumlusu Faruk Bayraktar ve diğer ilgililer katıldı.

Başkan Kara, protokol kapsamında esnaf ve sanatkârların kendileri ve birinci derecede yakınlarının yaşadıkları sağlık sorunlarında yatarak ve ayakta tedavilerde çeşitli oranlarda indirimlerden faydalanacağını söyledi.

KORKUT ATA MUHTEŞEMDİ
Trabzon Devlet Tiyatrosunun geçtiğimiz dönem sonu sahnelediği ve bu dönemde de sürdürdüğü “Korkut Ata” oyunu, büyük ilgi görüyor. Turan Oflazoğlu'nun yazdığı, Birkan Görgün'ün yönettiği Korkut Ata oyunu, Türk kültürünü taşıyan önemli bir oyun oldu. Dede Korkut’tan hikâyelerin işlendiği ve Dede Korkut’un işlevi izleyicilere müthiş bir şekilde aktarılıyor.

Oyun çok kez sahnelenmesine rağmen salon tamamen dolarken oyuncuların performansı ayakta alkışlanıyor. Böylesi güzel bir oyunu Trabzon’la buluşturdukları için Trabzon Devlet Tiyatrosuna, eserin yaratıcısı Turan Oflazoğlu’na, yönetmen Birkan Görgün’e ve başarılı tiyatro oyuncularına teşekkür etmek gerekir.

Editör: Haber Merkezi