VALİ USTAOĞLU İLÇELERİ ARŞINLIYOR
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Vakfıkebir’i ziyaret eden Vali Ustaoğlu Vakfıkebir Kaymakamı Mesut Yakuta’yı makamında ziyaret etti. Vali Ustaoğlu, Kaymakam Yakuta’dan ilçedeki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık ziyaretinden sonra Vakfıkebir Belediyesini ziyaret eden Vali Ustaoğlu, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile bir süre görüştü. İlçede devam eden çalışmalar ve projelerle ilgili kendisinden bilgi aldı. Vakfıkebir ilçesinin Trabzon’un gelişen ilçelerinden biri olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu “İlçemizin gelişmesi, kalkınması için kurumlarımız ve yerel yönetimlerimiz birlikte çalışmalarımızı yürüteceğiz” dedi.

AKÇAABAT’TA TOPYEKÜN TEPKİ
Akçaabat’ta yapılması planlanan Kanalizasyon Arıtma Tesisine vatandaşların yanı sıra Akçaabatlı siyasilerde tepki gösteriyor. Tesisin Büyükşehir Belediye Meclisinden geçirilmesi büyük tepkilere neden olurken siyasileri de ayağa kaldırdı. İlçede STK temsilcileri de Kanalizasyon Arıtma Tesisine tepki gösteriyor. Akçaabat Belediye Başkanı Türkmen’in katılmadığı Büyükşehir Belediye Meclisine AK Partili Akçaabat meclis üyeleri oylamayı boykot ederek meclisi terk etti. Ancak Büyükşehir yine bildiğini okudu ve kararı geçirdi. Alınan karar ilçede infiale yol açtı. Başta Yıldızlı Muhtarı Ufuk Can olmak üzere ilçenin esnaf odaları ve siyasî parti temsilcileri de duruma tepki gösterdi.

CHP ORTAHİSAR’DA AKYÜZ SESLERİ
CHP Ortahisar Belediyesi başkan aday adayları Ali Yazıcı ile Mehmet Salih Akyüz, seçim çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor. Hem Yazıcı hem de Akyüz’ün gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürmesi partililerin de takdirini kazanıyor. Aldığımız duyumlara göre CHP’den Ortahisar Belediyesi’ne Mehmet Salih Akyüz’ün aday gösterilebileceği öne sürülüyor. Akyüz’ün Yazıcı’ya göre adaylık noktasında bir adım daha önde olduğu iddia ediliyor.

SÜRMEN’DEN DAVET VAR
AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen’den davet var. Sürmen, Trabzonlu kadınları Ortahisar Belediyesi Çok Amaçlı Konferans Salonunda bugün 16.00-20.00 saatleri arasında “Siyasetin Kadın Temsili” eğitim ve bilgilendirme programına davet etti. Sürmen “Siyasetin temelini, siyaset kuramının en belirgin temel taşlarını oluşturan, siyasi etik ve erdemi birbirinde tamamlayan kadınlarımızın; eğitimler yoluyla bilgi düzeylerini artırıp, siyasal iletişimlerini geliştirerek karar alma mekanizmalarına aktif katılımlarını sağlamak için Ak Parti Trabzon Kadın Kolları tarafından yürütülen Siyasetin; Kadın Temsili adlı eğitime siz kadınlarımızı bekliyoruz” dedi.

KURNAZ’IN ACI GÜNÜ
İyidere Çaykur Çay Fabrikası Müdürü Halil İbrahim Kurnaz’ın annesi Nazife Kurnaz, uzun süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Bir süredir yoğun bakımda bulunan Nazife Kurnaz, dün öğleden sonra hayata gözlerini yumdu. Nazife Kurnaz, bugün öğle namazına müteakip Arsin Ulu Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından aile kabristanlığında defnedilecek. Cenazeye çok sayıda siyasetçi, bürokrat ve STK temsilcisinin katılması bekleniyor.

TTSO EYÜBOĞLU’NU UNUTMADI
Trabzon Ticaret Sanayi Odası bir dönem TTSO Başkanlığı görevini yürüten ve 2013 yılında vefat eden Cevdet Eyüboplu’nu unutmadı. TTSO resmi web sayfasından yaptığı açıklama ile Eyüboğlu’nu andı. TTSO’dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nın 31 Ağustos 1990 – 18 Mart 1992 tarihleri arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten ve 26 Kasım 2013’te vefat eden Cevdet Eyüboğlu'nu ölümünün 5. yıldönümünde rahmetle anıyoruz.”

Editör: Haber Merkezi