ZORLUOĞLU GOCUNDURUYOR
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, şehre ayak bastığından beri baş döndürücü bir şekilde ziyaretlerine devam ediyor. Biz bu tempoyu sadece ve sadece İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Trabzon Milletvekilliği dönemlerinde çokça görmüştük ancak Soylu’nun Trabzon’dan gitmesinden beri böylesi bir tempo kimse yapmamıştı. Zorluoğlu bunu başardı. Kimileri, “Buna ihtiyacı var” dese de, kimileri, “Seçim yatırımı bunlar” dese de kim ne derse desin Zorluoğlu’nun performansı takdire şayan. Daha seçime 90 günden fazla bir zaman var ama Zorluoğlu, 90 günde yapılacak bir çalışma programı ortaya koydu. Bunun tarafı, taraftarı yok. Gerçek gün gibi ortada. Sonra da Zorluoğlu yarışta çok önde denilince muhalefet güceniyor. Gücenmek istemeyen çalışacak arkadaş. Madem ki devletin valisi Murat Zorluoğlu’nun şehirde tanınmadığı için bu kadar gezdiğini düşünüyorsunuz, diğer adaylar da halk nezdinde en az Murat Zorluoğlu kadar az tanınıyordu. Eee performans nerde denildiğinde de kimse gocunmayacak. Gocunan Zorluoğlu’ndan daha fazla koşturacak. Güvendikleri bir yer var derseniz o iş başka.

SAĞIROĞLU YİNE İŞBAŞINDA
Trabzon'da kar yağışı nedeniyle bazı köy yolları kapanırken Yomra Belediye Başkanı İbrahim Sağıroğlu, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Sağıroğlu, Yomra’da kapanan köy yolları için sosyal medya hesabından telefonunu paylaştı ve kardan ötürü kapanan yollar için vatandaşların aramasını istedi. Kapanan köy yolları ile ilgili sosyal medya hesabından vatandaşlara bilgi veren Başkan Sağıroğlu, “Kıymetli vatandaşlarım; Kar yağdı, yollarımız kapandı diye bir sıkıntınız olmasın. Sizin de bildiğiniz gibi ‘Karla Mücadele’ bizim işimiz. Ekiplerimiz hazır, çalışmalara başladık” dedi.

AKYÜZ NEDEN AÇIKLANMIYOR
Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında Ortahisar Belediyesi için ittifak tartışmaları devam ederken daha önce CHP’nin Ortahisar’da Belediye Başkan Adayı olacağı söylenen Salih Akyüz için henüz resmi bir açıklama yapılmaması kafalarda soru işaretlerine neden oluyor. Akyüz etrafında henüz tam olarak birleşilememesi partilileri de rahatsız ederken İYİ Parti’den ise bazı yöneticilerin ‘Kendi adayımızı çıkarabiliriz’ şeklindeki söylemleri Ortahisar’da ittifak yapılmayacağı iddialarını kuvvetlendiriyor. Ancak özellikle CHP İl Örgütünde kararsızlık partilileri rahatsız ediyor.

ŞABAN BÜLBÜL’E TEŞEKKÜR
Makine Mühendisleri Odası Trabzon Şube Başkanı Fulya Üçyıldız Bankoğlu, 2009/2018 yılları arasında odanın başkanlığını yapan AK Parti Arsin Belediye Başkan Aday Adayı Şaban Bülbül’e katkılarından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verdi. Şube Başkanı Bankoğlu, "Başkanımıza çıktığı bu yolculukta başarılar dileriz. Hizmet ve Arsin sevdalısı başkanımızın çıktığı bu yolculuk ülkemiz, şehrimiz ve Arsinimiz için hayırlı olsun" dedi.Bülbül ise “Fulya Başkanıma, yönetim kuruluna ve tüm çalışan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Beni çok duygulandırdılar” diye konuştu.

KUDU’DAN TARIM’A ELEŞTİRİ
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı Basından Sorumlu Başkan Yardımcısı Beytullah Kudu, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım’ı eleştirdi. Kudu, “MHP İl Başkanına hatırlatacağımız o kadar çok hezeyan olmasına rağmen biz İYİ Parti olarak siyasi nezaketimizi bozmamaya özen gösteriyoruz. Bir odaya kapanmış kişiye olan sadakatleriyle övünen kişilere oturup ülkenin yönetimindeki sorunları ve sürüklendiği uçurumu anlatamazsınız. Biz dilimiz döndüğünce ve imkanlar elverdiği oranda sadık olmakla övündükleri Genel Başkanlarına vaziyetin vahimliğini anlatmaya çalışıyoruz. Ülkenin siyasi, ekonomik ve itibari durumu ortadayken, biz ip kimin elinde, kimin dilinde, kimin boynunda uğraşamayız. Siyasi reklam peşinde koşanlara da tavsiyemiz "çarşıya, pazara" koşmalarıdır” dedi.

Editör: Haber Merkezi