TEK DERDİMİZ BİR ŞEY SORMAK
Kurumların basın birimleri oluşmadan önce basınla kurumlar arasındaki iletişim daha kuvvetli idi. Öyle de olmak zorundaydı. Bu zorunluluğu ve sorumluluğu şimdi herkes taşımıyor. Ancak birileri istiyor ki yalnızca bizim yazıp geçtiklerimiz yayımlansın. Bir haber için fikrini sormak istediğimizde Ortahisar Belediyesinde konunun muhataplarına ulaşmakta zorluk çekiyoruz.

Bir konuda bilgi almak için Başkan Bey’i de danışmanını da başka isimleri de arıyoruz, ulaşamıyoruz. Tamam Başkan Bey yoğun programından telefonuna bakamıyor. Peki basın danışmanı neden telefonuna bakmıyor diye merak ediyoruz. Dediğimiz gibi bizim tek derdimiz haberle ilgili bir şeyler sormak.

KTÜ’LÜ AKADEMİSYENİN DEDESİ
KTÜ Bilgisayar Mühendisliği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tuğrul Çavdar, alanının önemli isimlerinden. Uluslararası ölçekte makalelere ve projelere de imza atan Doç. Dr. Çavdar’ın dedesinin Meydan Atatürk Alanı’ndaki Atatürk anıtının inşaatını yapan isimlerinden olduğunu öğrendik.

Sosyal medya hesabından dedesinin inşaat sırasındaki fotoğrafını paylaşan Çavdar şunları kaydetti: “Trabzon Meydan Parkı’ndaki Atatürk heykeli inşaatını 1949'da dedem yapmıştı. Kalfalık diplomasını yeni almıştı. Bundan dolayı kendisine Ali Kalfa denirdi. Kalfa olmayan müteahhitlik yapamazdı. 27 yaşındaki Ali dedem (gözlüklü) ve babası Himmet dedem heykelin yerleştirileceği platformu hazırlıyorlar.

Dedem heykelin üç parçadan oluştuğunu söylüyordu. Türkiye'de birçok önemli eseri yapan dedem, Trabzon'da 1962'de Merkez Bankasındaki (bugünkü Trabzon Şehir Müzesi) -2. kata kasaları çok zor indirdiğini anlatırdı. 1950'de Çamlık Kemik Verem Hastanesi, 1957'de Meydan'da Kızılay binası, 1953'te Yoroz'da İstinat duvarları ve Trabzon'a çeşitli otoyollar yapmıştı.”

Merhum büyüğümüzün ruhu şâd olsun. Önemli hizmetlere imza atmış değerimiz olduğunu bu vesileyle öğrenmiş olduk.

KAFKAS YENİDEN BAŞKAN
Doğu Karadeniz Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu genel kurulunda Zeyyat Kafkas yeniden başkanlığa seçildi. Divan başkanlığını Eynesil Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı Oktay Gül’ün yaptığı genel kurulun açılış konuşmasını yapan Trabzon Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Sırrı Eren “2011 yılında TSİAD öncülüğünde kurulan federasyonumuz geçen dokuz yılda Zeyyat Başkanımız öncülüğünde siz değerli dernek temsilcilerimizle bölgesel birlikteliğe önemli katkı sağladı. Yeni yönetim kurulu ile başarılarınızın artarak süreceğine inanıyor, iyi çalışmalar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Genel kurulun gösterdiği güvene teşekkür eden Başkan Kafkas “Desteğinizle bir dönem daha görev almış bulunuyoruz. Federasyon, Karadeniz bölgesinde iş dünyasının birlikteliği adına OGİD’in de aramıza katılması ile daha aktif bir pozisyon aldı. Önümüzdeki dönemde Giresun’dan bir derneği daha aramıza katacağız ve güzel çalışmalara imza atacağız. Bir kez daha katılımınıza ve verdiğiniz desteğe teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

UNUTTURMAYACAĞIZ
Trabzon Gazeteciler Cemiyetinde, postmodern darbenin 23. yılı nedeniyle ortak basın açıklaması yapan 33 sivil toplum örgütü adına konuşan 28 Şubat Öğrenci Derneği Trabzon Temsilcisi Aynur Özdemir, nereden ve kimlerden gelirse gelsin darbelere karşı olduklarını söyledi. Özdemir, şunları kaydetti: “Bu topraklarda vesayetçiler 1. Meşrutiyet'ten 15 Temmuz'a kadar her on yılda bir darbe yaptılar. Ülkemizi sosyal ve ekonomik açıdan çok büyük zararlara uğrattılar. Bu anlamda 28 Şubat postmodern darbesi vesayetin en karanlık yüzüdür.

28 Şubat 1997 yılında Milli Güvenlik Kurulunun aldığı kararlar neticesinde anayasa ve uluslararası sözleşmeler hiçe sayılarak inançlı insanların toplumun her alanından tasfiyesi amaçlanmıştır. Halkın iradesi hiçe sayılarak vesayetçilerin istediği hükümet kurulmuştur. Askerler direkt yönetime el koymak yerine bunu medya üzerinden algı oluşturarak kendi deyimleri ile demokrasiye balans ayarı yapmışlardır. Amacımız 28 Şubat darbesinin ve tarihe kara bir leke olarak geçen, inancımıza, milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan saldırıların ve zulümlerin intikamını almak değil, milletimizin önüne bir daha böyle engeller çıkmaması için geçmişi unutmamak, unutturmamaktır. 28 Şubat'ı unutmadık, unutturmayacağız.”

Editör: Haber Merkezi