SELÇUK BAYRAKTAR
“Bu adama iyi bakın bugün onun zekâsı sayesinde belki de yüzlerce askerimizi teröre kurban vermedik. Türkiye’nin milyarlarca dolar parası da kasada kaldı. Ve PKK’nın nefesi kesildi. Daha öncede söyledim Türkiye’ye meclisteki 600 milletvekilinden daha çok faydası var. Allah korusun. Allah yardımcısı olsun” diyordu bir sosyal medya paylaşımında BAYKAR Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar için. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da damadı olan Trabzonlu hemşerimiz Bayraktar, yine alkışlanacak bir harekete imza attı. Bayraktar, #AdıErenOlsun etiketi altında yaptığı paylaşımda, eğitimde kullanılan SİHA'lardan birine Eren'in adını verdiklerini duyurdu. BAYKAR resmi hesabından yayınlanan "Eğitimde kullandığımız Bayraktar TB2 SİHA'lardan birine şehidimiz Eren'in adını veriyoruz. Aziz şehidimizin hatırası semalarımızda yaşayacak. #iyikivarsınEren #AdıErenOlsun" mesajını paylaşan Selçuk Bayraktar, "PKK tarafından kalleşçe şehit edilen yüksek dağların kartalı Eren.. Aziz ismini SİHA'mız semalarımızda uçuracak artık.. Ruhun şad olsun. Semalarımızda hür ve özgür... #AdıErenOlsun" ifadelerini kullandı. Alkışlar, tebrikler Selçuk Bayraktar’a.

METEOROLOJİ UYARIYOR
Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yayımlanan hava tahmin raporuna göre 28 Haziran Cuma günü akşam saatlerinden itibaren bölge genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar beklenmektedir. 29 Haziran Cumartesi ile 30 Haziran Pazar günü de yağışın ilimizde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olacağı tahmin edilmektedir. Şiddetli yağışların meydana getirebileceği ani sel, bu baskınları, heyelan vb. meteorolojik olaylara karşı vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, dere yatakları ve sel riski taşıyan yerlerde bulunmamaları hususu kamuoyuna önemle duyurulur. Serin ve yağışlı sistemin 01.07.2019 Pazartesi akşamından itibaren etkisini kaybedeceği ve hava sıcaklıklarının 2 Temmuz Salı gününden itibaren tekrar yükselmesi beklenmektedir. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan uyarıda, “Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanlığı tarafından aktarılan bilgiye göre, önümüzdeki birkaç gün etkisini gösterecek olumsuz hava koşulları nedeniyle vatandaşlarımızın denize girmeleri tehlike arz edecektir. Uyarının dikkate alınması hususu rica edilmektedir” denildi.

AYVAZOĞLU’NUN KONUŞMASI
AK Parti Trabzon milletvekili Bahar Ayvazoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, “Uyuşturucu, toplumların bugününü ve yarınını tehdit eden, özellikle gençleri esir alan çok boyutlu tehlikelere yol açan bir sorundur. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu tarafından uyuşturucu kullanımının azaltılması ve farkındalığın artması amacıyla son yıllarda yapılan kararlı operasyonlar, neticesinde gözaltı ve tutuklu sayıları artan eğride iken maddeye bağlı ölümler aynı dönemler için çok hızlı bir azalma eğilimine girmiştir. Bakanlığımız bu başarıda aileyi ve yaşanılan yakın çevreyi ve ilgili devlet kurumlarını da bu mücadelenin içinde tutmaktadır. Uyuşturucu ile Mücadele Gününde hepimizin görevi nedenler ve sonuçları konusunda farkındalığı yakın çevremizden başlayarak en üst düzeye çıkarmaktır. Öncelikle sorumlu bir vatandaş sonrasında da anne ve baba olarak” dedi.

KÜLEKÇİ VE KARDEŞLİK
İçişleri Bakanlığı Kardeş Şehirler Projesi Koordinatörü, gazeteci Ahmet Külekçi, 10 Kasım 2016 tarihinde hain bir terör saldırısı sonrası şehit edilen Trabzonlu hemşerimiz kaymakam Muhammet Fatih Safitürk’ün görev yaptığı Mardin’in Derik İlçesine her fırsatta gruplar halinde ziyaretler düzenleyerek, hem Safitürk’ü unutturmadı hem de davasının takipçisi oldu. Külekçi, bu kez de Trabzon’da yaşayan Artvinli hemşerilerini Derik ilçesine götürerek şehit kaymakam anısına yapılan “Ağlayan Gül” anıtını ziyaret ettirdi. Bugün de yaklaşık 30 kişilik gazeteci kafilesi ile Tunceli Valisi Tuncay Sonel’in davetlisi olarak karayolu ile Tunceli’ye gezi düzenleyecek Külekçi, doğu ile batı arasında kardeşlik köprüsü kurmaya tam gaz devam ediyor.

Editör: Haber Merkezi