BÜYÜKŞEHİR’DE MÜZAKERE
AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz Trabzon’da bir takım ziyaretlerde bulundu. Yılmaz’a ziyaretlerinde AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi eşlik etti. Revi, Yanılmaz’ın Trabzon programı ile ilgili, “Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız Mücahit Yanılmaz ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanımız Murat Zorluoğlu'nu ziyaretimizde Trabzon’da gönül belediyeciliği adına gerçekleştirdiğimiz ve planladığımız çalışmaları müzakere ettik” dedi. Yanılmaz’ın ansızın Trabzon’a gelmesinin altında yatan gerçeği merak etmedik değil açıkçası.

TRABZON ÜNİVERSİTESİ PERSONEL ALACAK
Trabzon Üniversitesi 10 personel alımı yapacak. Edebiyat Fakültesi Arkeoloji lisans porgamından mezun olup MEB’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olan bir büro personeli, Maliye veya Maliye- Muhasebe lisans programlarının birinden mezun olan bir büro personeli, Kamu Yönetimi veya Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi lisans programlarının birinden mezun olup, MEB’den onaylı bilgisayar işletmeni sertifikasına sahip olan bir büro personeli, Mühendislik fakültelerinin Harita Mühendisliği, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği veya Geomatik Mühendisliği lisans programlarının birinden mezun olup, İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Sertifikası, Autcad sertifikası, MATLAB sertifikası ve İleri Excel Eğitimi sertifikasına sahip olan bir büro personeli, Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarından mezun olan, İngilizce Dilinde Yükseöğretim kurulunca kabul edilen yabancı dil bilgisi seviye tespit sınavından en az D seviyesi veya üzeri puan almış bir büro personeli, Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği lisans programından mezun olan MEB’den onaylı Üç Boyutlu Çizim-Solidworks belgesine sahip olan bir büro personeli ve Grafik Sanatlar, Grafik Sanatları, Grafik Tasarım veya Grafik Tasarım lisans programlarının birinden mezun olan Wen Designer sertifikasına sahip olan lisans mezuniyeti sonrası belgelendirmek şartı ile alanında en az 2 yıl tecrübeye sahip olan büro personelinin alınacağı açıklandı. 10.07.2020 tarihine kadar başvuruların yapılabileceği açıklanırken kazanan adayların evrak teslim tarihleri ise 07.08.2020 olarak belirlendi.

DOĞRU OLAN YAPILDI
Eski Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, İngiltere'nin başkenti Londra'da açık artırma ile satışa çıkarılan, İtalyan ressam Gentile Bellini tarafından çizilen Fatih Sultan Mehmet'in ünlü portresini İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin almasını yorumladı. Kansız şunları belirtti: “İtalyan ressamı, Fatih Sultan Mehmet Han çağırmış, oğlu Cem Sultanla birlikte resmini yaptırmış. Hiç kimse bu tablo Topkapı Sarayından neden pazarlara düşmüş diye merak etmiyor. Tarih, meraklıları için oluşmamış. Bizatihi yaşanmıştır. Fatih'in sanatçılara yaptırdığı eserlerin akıbetini iyice araştırmak gerekir. Ondan sonra tahta geçenlerin bu eserleri ne yaptılar bilmek için de okumak incelemek lazım. Ama bize polemik lazım. Yine hiç kimse Kültür ve Turizm Bakanlığınca yıllardır Anadolu’dan kaçırılmış bu topraklara ait kültür varlıklarını satın almak yoluyla ya da hukuki süreçlerle yeniden ülkemize kazandırıldığını da bilmez. Ama bize polemik lazım. İyi ki İstanbul'un fethini gerçekleştirmiş büyük hakan Fatih'in birebir canlı olarak İtalyan ressam Belli'ni tarafından yapılmış tablosu yeniden Türkiye'ye kazandırılmış. İBB'nin yaptığı israf değildir. Bugün 6.5 milyona alınan eserin yarın kaç TL edeceğini tahmin bile edemezsiniz. Bu tip eserler envantere kayıtlı hazine sayılır. Topkapı Müzesi’ndeki eserlere değer biçebilir misiniz? Hem bugün İstanbul'da semtine göre bir bilemedin iki üç daire fiyatına “ecdad”a sahip çıkmak az bir şey mi? Ama bize polemik lazım. Sahi Fatih Trabzon'u da fethetmedi mi? Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin makamında Fatih'in tablosu yok mu?” Bizce de, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ecdada saygı noktasında doğru olanı yapmıştır. Yapılan iş alkışlıktır.

Editör: Haber Merkezi