KAYA’DAN BALTA’YA ZİYARET
CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, mevkidaşı Türkiye Büyük Millet Meclisi Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta’yı makamında ziyaret etti. Kaya’nın ziyaretinden ötürü memnun olan Milletvekili Balta, Kaya’ya teşekkür etti. Ziyarette her iki milletvekili de Trabzon’un sorunları ve devam eden yatırımları ile ilgili istişarelerde bulundu. Milletvekili Balta açıklamalarda bulunarak “Meclisin tatile girmesiyle birlikte Trabzon’a geleceğiz. Şehrin sorunlarını yerinde inceleyeceğiz. Şehrimizde vatandaşlarımızın sorunlarını ve taleplerini dinleyeceğiz. Hem şehrin konusunda hem de vatandaşların sorununu çözmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Şehrin tüm vekilleri olarak hep birlikte elimizi taşın altına koyacağız. Sayın vekilimize de nazik ziyaretinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

BEKTAŞ’TAN SERT ELEŞTİRİLER
MOBİAD Başkanı ve TTSO Meclis Üyesi Alper Bektaş, Haziran ay meclis toplantısında Mobilya Kent Projesi konusunda meclis üyelerini bilgilendirdi. Projenin hayata geçirilmesi için birlik beraberlik içerisinde hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Bektaş, bazı eleştirilerde de bulundu. Bektaş, “Bürokrasi kısmını geçtik. Arsanın imar durumunu çözdük. TOKİ ile protokol imzalamamız bu işin en iyi boyutu. Trabzon’da birlik olamıyoruz. Birlikte hareket edemiyoruz. STK’dan başlayan ve tüm Trabzon’u ilgilendiren 500 Milyon TL’lik yatırımda birlik olmalıyız” dedi.

KURU’DAN EKMEK ÇAĞRISI
Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ( TÜRKAV)  Başkanı Kenan Kuru, Trabzon’da fırınlarda ihtiyaç sahipleri için  ekmek kutusunun olması gerektiğini söyledi. Kuru, “Trabzon insanı fırınlardan ekmek alırken misafir olanlar için de bir ekmek daha fazla alarak oradaki ihtiyaç sahipleri için sepete konulması sağlanmalıdır. Yardıma muhtaç olanlara Trabzon insanının yapacağı yardımseverliğine olan inancımızı TÜRKAV adına ifade ediyoruz. Ekmeğini bölen Trabzon insanının komşusunda ekmek yokken de bölen olma anlayışı tarihten günümüze yer almıştır. Fırınlardaki ekmek sepetleri boş kalmasın” dedi.

UZUNGÖL’DE TRAFİK ÇİLESİ
Trabzon’un Çaykara ilçesindeki Uzungöl-Demirkapı yolunda yol çalışması nedeniyle uzun kuyruklar oluştu. Uzun kuyrukların oluştuğu yolun bir an önce bitirilmesi isteyen İşletme Sahibi Yunus Turan, 3 gündür çalışmaların devam ettiğini belirterek, “Yolun üstünde bulunan yamaçtaki bir kaya nedeniyle 3 gün önce patlatma yapıldı. Çalışmalar 3 gündür devam ediyor. Yaz sezonunda olduğumuz için turistler Demirkapı ve Uzungöl’e yoğun ilgi gösteriyor. Çalışmalar nedeniyle 3 gündür yolda uzun kuyruklar oluşuyor. Elektriklerimiz de kesildi. Yoldaki çalışmaların bir an önce bitirilmesi istiyoruz” dedi.

AKÇAKÖY’DE YOL TALEBİ
Trabzon’un Akçaabat İlçesi’ne bağlı Akçaköy Mahallesi’nde vatandaşların yol istimlak talebi var. Gazetemize ulaşan vatandaşlar, Karayolları Genel Müdürlüğü’ne yazdıkları dilekçede, “Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü 61.75. yol güzergahına bağlı 11. km’sinden 17. km’si arası olan Akçaköy, Pınarbaşı Mahallesi, Ferit Öztürk Caddesi, Mağmat, Kireçhane, Ağıllı Mahallesi’ne bağlanan Karayolları yol güzergahındaki  7. km’lik bölümünün kamulaştırılmasının gündeme alınmasını Akçaköy Pınarbaşı Mahalle sakinleri olarak bilgilerinize arz ederiz” ifadelerine yer verdiler. Akçaköylü vatandaşlar, “Karayollar Genel Müdürümüz Sayın Abdulkadir Uraloğlu Bey’e de görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi