AŞIKKUTLU ÖĞRENCİLERE SESLENDİ
Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Aşıkkutlu; üniversite adaylarına, velilere ve kentin dinamiklerine seslenerek, “Üniversitemiz, köklü geçmişinden gelen akademik birikimine, tecrübesine ve imkânlarına güvenerek gönül rahatlığıyla öğrencilerimizin tercih edebilecekleri güçlü bir üniversitedir. Velilerimiz de evlatlarını güvenli bir şehre, güvenli bir üniversite ortamına göndermiş olacaklardır. Şehrimizin bütün kesimlerine, yöneticilerine ve siyasilerine vermiş oldukları desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öğrencilerimize hayat boyu sağlık, mutluluk ve üstün başarı diliyorum. Tercihlerinin isabetli, öncelikle kendileri, aileleri ve ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Son olarak sevgili öğrencilerimizi üniversitemizde görmekten onur ve mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

O BİNALARI ÇÜRÜTMEYİN
MİT eski binalarının Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne devredileceğini öğrendik. Uzun zaman MİT Bölge Müdürlüğü olarak kullandıktan sonra 10 yıl önce boşaltılarak İl Emniyet Müdürlüğü’ne devredilen binalar bu süre içinde kullanılmadığından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne devir edilecekmiş. Umarız bu binalar şehrin faydasına kullanılır da çürümeye terk edilmez.

BÖLGENİN GÜNDEMİ BAŞKENT’TE
AK Parti İl Başkanları bölge toplantısı Ankara’da yapıldı. AK Parti il başkanları ve bölge koordinatörleri toplantısı AK Parti Genel Merkez’in de gerçekleştirilirken toplantıya Trabzon İl Başkan Vekili Hasan Dilekoğlu ve Bölge Koordinatörü olarak da Trabzon Milletvekili Adnan Günnar katıldı. Toplantının gündemini Karadeniz bölgesinin gündemi oluştururken yerel seçimlerde bölgede alınan başarı da masaya yatırıldı.

YİNE KOLTUĞU KAPTILAR
ORBEL Yönetim Kurulu Üyeliklerine bu dönem Belediye Meclisİ’ne giremeyen eski üyeler ile Ak Parti Ortahisar İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri atandı. Buna göre yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Firar Bayrak, Kemal Çoban, Halil İbrahim Aydın, Sezgin Yılmaz, Aydın Gürsoy, Galip Hacıoğlu. Gördüğümüz o ki AK Parti kimseyi boş da bırakmıyor, Belediye Meclisi’ne giremeseler bile Yönetim Kurulu üyeliklerinde bazım isimler yine kendilerine koltuk buluyor.

HUZUR ONLARIN!
Ortahisar Belediyesi’nde Kentsel Dönüşüm ve Sağlıklaştırma Şirketi kuruldu. Belediye bünyesinde kurulan şirketle bir çoğu meclis üyesi ve AK Parti Yönetim Kurulu Üyesi isimlerden oluşan şirketin yönetim kurulu maaş almayıp, maaş tutarı kadar huzur payı alacakmışlar. Şirketin Yönetim Kurulu Üyeleri şu isimler: Faruk Kanca. Mustafa Yaylalı, Ufuk Hoş, Halim Egeli. Ne diyelim bu isimler huzuru buldu demek ki!

BAŞIN SAĞOLSUN YUSUF TURGUT
Trabzon Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı ve Taka Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut’un ablası Fadime Kayıkçı hayata gözlerini yumdu. Kayıkçı’nın cenazesi dün öğle namazına müteakip Arsin Yenimahalle'de (Kocaba) kılınan cenaze namazının ardından defnedildi. Kayıkçı’ya Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

MANTAR GİBİ ÇOĞALDILAR!
Trabzon Sanayi ve Ticaret Odası Temmuz ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıda söz alan meclis üyesi Mustafa Kalaycı, turizmin en önemli ayağının lokanta ve restoranlar olduğunu dile getirerek, turizm toplantılarına lokanta temsilcilerinin davet edilmemesini eleştirdi. Kalaycı, “Restoranlar, acenteler, oteller ve araç kiralama firmaları başta olmak üzere bu sektörlerin tetiklediği yardımcı sektörlerdeki tüm işletmeler bereketli bir sezon geçirmek için tüm dileğiyle hazırlıklarını tamamladılar. Birçok restoranımız klasik yeme içme yeri mantığından çıkmış, Trabzon’a gelince mutlaka görülmesi gereken bir destinasyon haline gelmiştir. Bu bahsettiğim özelliklere rağmen turizmin gelişiminin, geleceğinin veya sorunlarının konuşulduğu birçok toplantıya restoran işletmecileri davet edilmemektedir” dedi. Kalaycı turizm sezonunda mantar gibi işletmeler çoğaldığını ve bunların denetlenmediğini ifade etti.

Editör: Haber Merkezi