BAKAN ERSOY TRABZON’DA
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy bugün Trabzon’da. Bakan Ersoy, önce Sümela’da ardından da Ayasofya’da açılış gerçekleştirecek. Uzun yıllardır süren restorasyonların ardından gerçekleştirilecek açılışla birlikte Trabzon’un önemli potansiyelleri yeniden turizm sektörüne hizmet vermeye devam edecek. Bakalım restorasyonların ardından nasıl bir Sümela ve Ayasofya ile karşılaşacağız. Merakla bekliyoruz.

UZUNGÖL BEKLİYOR
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son yıllarda plansız ve çirkin yapılaşmaya sahne olan ve doğa güzelliği risk altına giren Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinin Ayder Yaylası'nda yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında yol ve alt yapı inşaatının son bulmasıyla Ayder geçte olsa turizme açıldı. Ayder’le birlikte Trabzon’un Uzungöl’ün de de kentsel dönüşüm gerçekleşeceği açıklanmıştı. Ancak hali hazırda Uzungöl’e kazma vurulmuş değil. Uzungöl halen bekliyor. Umarız çok daha fazla beklemez.

BU KİTAP OKUNUR
Trabzon siyasetine uzun yıllar hizmet etmiş olan Asım Aykan siyasi hayatındaki anılarını kitap haline getirdi. “Trabzon’dan Ankara’ya Siyasette Yirmi Beş Yıl” isimli kitap raflardaki yerini de aldı. Aykan kitabından şöyle bahsetti: “Siyasi ve sosyal hayatımın uzunca bir zamanına dair hatıra ve tecrübelerimle birlikte, 1994-2001 yılları arasındaki Belediye Başkanlığı ve 2002-2011 yılları arasındaki milletvekilliği dönemi siyasi hatıra ve tecrübelerimizi de kapsayan kitabımızı paylaşıyorum.

Ülkemizin birçok kritik dönemine şahitlik etmiş olmanın sorumluluğuyla bu dönemlerdeki siyasi tecrübe ve tespitlerimizi aktarma ihtiyacı hissettik. Çalışmanın siyasi ve sosyal hayatımıza katkıda bulunmasını diliyorum. Bizimle birlikte bu yolda ve mücadelede birlikte yürüdüğümüz birçok dava arkadaşımız ve dostumuzun da kendine dair birçok anısını kitabın sayfalarında bulacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum.” Trabzon ve Ankara arasındaki son yirmi beş yılın iletişimini biraz daha derinden öğrenmek için bu kitap okunur.

OH BE, GÜZEL HABER
Koronavirüs testi pozitif çıkan Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu ile ilgili sevindirici haber geldi. Of Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Belediye Başkanımız Salim Salih Sarıalioğlu’nun sağlık durumu iyiye gidiyor. Trabzon Kaşüstü Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi altına alınan Belediye Başkanımızın tedavisi 30 Temmuz Perşembe gününe kadar devam edecektir. Belediye Başkanımızın Ailesinin Covid -19 test sonuçları negatif çıkmıştır.

Yoğunluk nedeniyle telefonlara cevap veremediğini belirten Belediye Başkanımız; gerek telefonla arayan, gerek mesaj gönderen ve gerekse sosyal medya aracılığıyla geçmiş olsun dileklerini ileten herkese teşekkürlerini iletiyor. Sağlık durumum gayet iyi olduğunu belirten Belediye Başkanımız, en kısa zamanda görevimizin başına dönmeyi ve hizmetlerimize kaldığı yerden devam etmeyi arzuladığını ifade etti” denildi. Kısa sürede Başkan Sarıalioğlu’nun sağlığına kavuşmasını temenni ediyoruz.

BU PARTİLERDE TEDBİR VAR MI?
Trabzon'da yeni tip koronavirüs vakaları 200'ün üstüne çıkarken, bazı mekanlarda düzenlenen partilerde tedbirler hiçe sayılıyor. Çok sayıda kişinin katıldığı partilere katılanların sosyal mesafe ve maske kurallarına uymaması düşündürüyor. Müzikli mekanlarda çok sayıda kişinin katıldığı eğlenceler geç saatlere kadar sürüyor. Bu eğlencelere katılanların sosyal mesafe kurallarını hiçe sayıp maske takmadıkları görülüyor. Çoğunluğunu gençlerin oluşturduğu eğlenceler, çeşitli sosyal medya hesaplarında paylaşılıp dikkat çekiyor. Yetkililer bu konuya eğilmeli.

Editör: Haber Merkezi