ZEYNEP’İN SUÇU NE?
Trabzon’da bir markadır Selim Pastanesi. Pastanenin sahibi Selim Akgün de bu markayı parlatan isimdir. Akgün dün Yomra’dan bir paylaşımda bulundu.

Trabzon’da önce karaya oturan daha sonra da Yomra’ya taşınan uçakla fotoğraf çekilen ve bunu kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Akgün dedi ki “Zeynep’in suçu ne? Bugün dertleştik çok üzgündü çok…”

Sahi ne olacak Yomra’da atıl durumda duran o uçağın hâli? Yomra Belediye Başkanı “Bir çare bulamazsam hurdaya vereceğim” demişti o uçakla ilgili. Görünen o ki bir çare bulunamayacak, “Zeynep” hurdalık olacak gibi.

GÜZEL HİZMETLERİN BANİSİ
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Cumhurbaşkanı’nın Trabzon ziyareti ile ilgili değerlendirme yaptı.

Genç “Her dönem şehrimize özel bir ihtimam gösteren ve Trabzon’umuzdaki güzel hizmetlerin banisi olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bütün hemşehrilerimiz adına şükranlarımızı sunduk.

Toplu açılış törenimizi teşrifleriyle şereflendiren ve bizlere her daim çalışkanlığıyla hizmet aşkı aşılayan Cumhurbaşkanımıza yüce Mevla’dan hayırlı ve uzun ömürler diliyorum” ifadelerini kullandı.

SÜMELA’NIN HAZİNESİ…
Trabzon’un Maçka ilçesi Altındere köyü sınırları içinde Altındere Vadisi'ne hâkim Karadağ’ın eteklerinde sarp bir kayalık üzerine kurulmuş olan Sümela Manastırı’nın kayıp hazinesi araştırılıyor.

Yıllardır tartışılıyordu şimdi icraata geçildi ve hazinenin bulunması adına teyakkuz haline geçildi. En kısa zamanda Sümela’nın hazinesi bulunur da yine aynı yörede sergilenir umarız.

DEMEK Kİ MARAŞ KAPATILABİLİR
Geçtiğimiz pazar günü Trabzon belki de son dönemlerin en yoğun gününü geçirdi. Dolayısıyla da şehir içi trafik en hareketli anlarını yaşadı.

Geçtiğimiz pazar günü şehir için Akın Çelebi’nin şehit cenazesi, Atatürk Alanı’ndaki toplu açılış töreni ve Trabzonspor’un maçı aynı güne gelince hareketli bir tarih oldu. Ama aynı gün neredeyse şehir içi tüm yollar kapalı olmasına rağmen şehir merkezi trafik yoğunluğunu çok da fazla hissetmedi.

Demek ki Maraş Caddesi pek âlâ trafiğe kapatılabilir. Bunun örneğini tecrübe ettik. Şimdi Maraş Caddesi’nin kapanmasının şehrin trafiğini zora sokacağını iddia edenler ne diyecekler?

TABANA DEĞİL TAVANA BAK!
Türkiye'nin en pahalı hava yolu hatlarından biri olan Trabzon için Türk Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Yaycı'dan şaşırtan açıklama geldi. Bilet fiyatlarına değinen Aycı, 2013’te 309 lira olan tavan bilet fiyatının 352 liraya çıktığını belirtirken “İstanbul’dan Trabzon’a uçak bileti 352 lira, otobüs ise 210 lira; Van uçak bileti 250 lira iken otobüs için de bu fiyat isteniyor.

Otobüs ve tren fiyatlarının o günden bu zamana kadar nereye geldiğine bakarsak hava yolu şirketleri için bugünkü fiyattan minimum yüzde 20 daha pahalı olması gerektiğini anlarız. Biz olması gerekenin yüzde 20 ucuzuna uçuruyoruz” dedi. Aksine Trabzonlu, aylardır bilet fiyatlarının fahişliğine tepki gösteriyor. Tamam, belki bilet fiyatları bu taban fiyattan açılıyor olabilir ama Yaycı’nın tavan fiyattan haberi yok anlaşılan.

ATATÜRK NE YAPMIŞTI?
Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurduğu gibi en güzel adımlarını da atan kişi… Bunda hiç kuşku yok. Uçak bilet fiyatları derken sosyal medyada bir ayrıntı dikkatimizi çekti. Tarihçi-Yazar Ümit Doğan 2 belge paylaşmış ve şunu yazmış: “Uçak bileti fiyatını, tren bileti fiyatına indiren adama Atatürk denir. Şaka değil. İşte belgesi: Yolcu uçağı bilet ücretinde indirime gidilmesine dair iki ayrı belge.”

Evet belgelerin altında birçok kişinin imzası var ve en başta Reisicumhur Mustafa Kemal Atatürk’ün… Doğru yolu bulmak için çok düşünmemize gerek yok, rahmetli Mustafa Kemal Atatürk’ün attığı adımlara bakmak yeterli. Böylesi bir belgeyi önemli bir dönemde dikkatimize sunan Tarihçi Ümit Doğan’a da ayrıca teşekkür ediyoruz.

Editör: Haber Merkezi