ERDOĞAN GELİYOR
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketi sonrası büyük hasar meydana gelen Giresun'a geliyor. Erdoğan cumartesi günü bölgeye gelip sel felaketinin yaşandığı bölgede incelemelerde bulunacak. Sel felaketinden zarar gören Dereli, Yağlıdere ve Doğankent'te yüzlerce bina ve araç hasar görmüştü.

REVİ’YE DESTEK VEKİLLERE SALVO
AK Partili Serdar Çebi, Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’ye tam destek verirken milletvekillerini ise topa tuttu. İşte Çebi’nin söyledikleri: “Trabzon AK Parti İl Başkanı Haydar Revi döneminde girmiş olduğu bütün seçimleri başarı ve üstün bir hezimetle kazanmıştır. Sayın Milletvekillerimiz, biz Haydar başkanımızın sonuna kadar yanında ve arkasındayız. Trabzon'da iz bırakan bir başkanın sizler vekil olarak bizler vatandaşlar olarak sonuna kadar yanında olmamız gerektiğini düşünüyorum.

Sayın il başkanımız hasta iken bile tek derdi AK Parti ve Trabzon’du. Bir insan başarısız veya işini layığı ile yapamazsa o alınır veya değişik bir pozisyona getirilir. Siz sadece egolarınız tatmin olsun diye böyle yanlış oluşumların içine girerek yanlış yaptınız. Fakat Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu yapılan haksızlıklara müsaade etmeyecektir. Siz gideceksiniz, Haydar Revi başkanımız o koltukta yine oturmaya Trabzon’a hizmet etmeye devam edecektir.”

HER ŞEYİN HAYIRLISI
AK Parti Trabzon İl Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Demirtaş zaman zaman yaptığı paylaşım ve açıklamalar ile dikkat çeken bir isim. Demirtaş dün de böyle bir paylaşımda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çekilmiş fotoğraf karesini kişisel sosyal medya hesabından paylaşan Demirtaş şu notu da yazdı: “Bazı şeylerin artık zamanı geldi. Hakkımızda her şeyin hayırlısı. İnandığın yolda yürü.” Demirtaş’ın bu mesajı Ortahisar İlçe Başkanı olmak için Ankara’dan “olur” aldı şeklinde yorumlandı.

HAKLI KIYASLAMA
Dün Trabzon’un iki önemli odasının başkanı ortak basın toplantısı düzenledi. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları Odası başkanlarının ortak toplantısında ana gündem şehir içi ulaşım ve yollar oldu. Toplantıda Mimarlar Odası Başkanı Gürol Ustaömeroğlu’nun özellikle Ordu sahili ile Trabzon kıyaslaması dikkat çekti. Başkan Gürol Ustaömeroğlu ifadelerinde çok haklı idi. Ordu sahiline sahip çıkarken Trabzon ise denizden çok ama çok uzaklaştı.

PLANLAR ENTEGRE OLMALI
Şehir Plancıları Odası Başkanı Ercan Şen, Mimarlar Odası ile düzenlenen ortak basın toplantısında özellikle ulaşım etütleri analizleri yapılmadan nazım imar planında yeni yol güzergahları oluşturulduğunu belirtti. Yani şehirde ortak plansız bir yapılanma var. İmar planları ayrı ulaşım planı ayrı yapılıyor. Oysaki bunların hepsi birbirine entegre olmalı. Bu konuda yetkilileri uyarıyoruz.

KARARLAR ARTACAK GİBİ…
Trabzon Valiliği, koronavirüs salgını ile mücadelede yeni kararlar aldı. Yapılan açıklamada, “Kamu kurum ve kuruluşlarında yemekhane hizmetleri hariç olmak üzere, kişilere (personel, ziyaretçi ya da hizmet almak için bulunan vatandaşlarımız da dahil) yapılacak her türlü yiyecek içecek (paketli su servisi hariç) ikramının durdurulmasına karar verilmiştir” denildi. Vaka sayıları artmaya devam ettikçe salgınla mücadelede alınan kararlar da artacağa benziyor.

Editör: Haber Merkezi