MUHALEFET HAZIRLIKTA

Pandemi nedeniyle belediyeler bir yıllık değerlendirme toplantısı yapmadı ama duyduk ki muhalefet Trabzon Büyükşehir Belediyesi ve Ortahisar Belediyesi’nin 31 Mart seçimlerinden sonraki süreçte yapıp yapamadıkları işlerle ilgili değerlendirme toplantısı düzenlemek için hazırlıkta. Yakın süreçte muhalefet temsilcileri basınla bu değerlendirmeleri paylaşacak. Bakalım muhalefet, iktidar belediyelerine ne gibi eleştiriler getirecek. Biz de merakla bekliyoruz.

***

KENTTE KİMSE YOK GİBİ DAVRANILIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi eski Trabzon İl Başkanı Güzide Önsel Uzun, Şehir Hastanesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Uzun bakın neler dedi: “Trabzon nihayet büyük bir heyecanla beklenen şehir hastanesine kavuşuyor, ihalesi yapıldı. Bu kadim kentin öncelikli ve acil yapılması beklenen yatırımı mıydı şehir hastanesi? Şehrin merkezindeki hastaneler kapanacak ve tek elde birleşecek. Hastaneler civarındaki esnafın durumu ne olacak? Zaten trafik sorununun had safhada olduğu şehirde Akyazı Stadyumu yanında planlanan hastane ulaşımı daha çok keşmekeş hale getirmeyecek mi? KTÜ Tıp Fakültesi Hastanesi bölgenin en önemli sağlık merkezi iken daha çok desteklenip bölgenin yıldızı haline getirilemez mi? Liman, turizm, kültür sanat ve spor şehri olması gereken Trabzon, şehir hastanesi yatırımı ile mi bu özelliklere kavuşacak? Tarihi ve doğal değerlerini önceleyerek planlanan yatırımlara ihtiyacı yok mudur bu şehrin? Güney Çevre Yolu’nu unuttuk. Sahil bandına sıkışan kent nefes alamıyor. Samsun Sarp demir yolu ne oldu? İşsizlik her geçen gün daha çok artarken 5000 kişinin istihdam edileceği tersane nerede? Şehir hastanelerinin yapılanması ve içeriğinin nasıl olduğunu bilen pratiğini yaşayan onca uygulama varken bu hatadan neden dönülmez? Neden bu kentte kimse yokmuş gibi davranılıyor?” Uzun’un değerlendirmeleri böyle. Bakalım kendisine bir cevap gelir mi.

***

YURDUSEVEN ADAYMIŞ!


AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için adaylar çalışmalarını sürdürürken Yalıncak Mahallesi Muhtarı Ömer Yurduseven’den çıkış geldi. Yurduseven, “Ben de aday olacağım” dedi. Yurduseven mahallesinde yaşanan imar sıkıntılarına karşı verdiği hukuk mücadelesi ile dikkat çeken bir kişilik. Bu hukuk mücadelesinde yakında vatandaşın mutluluk duyacağı bir sonuca ulaşacaklarını belirten Yurduseven adaylık ile ilgili de, “Mahallemde ve bazı mahallelerde haksız rantın önüne geçmek için artık siyasette ben de varım” dedi. Yurduseven ilerleyen günlerde yeni açıklamalar yapacağını da dile getirdi. Ortahisar İlçe Başkanlığı yarışında her geçen gün farklı bir haber gelmeye devam edecek gibi görünüyor.
 

***

SAFI SIKI TUTUYOR

Şu bir gerçek ki, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanlığı için Halil İbrahim Demirtaş ilk günden bu yana adaylığını da açıklamalarını da net şekilde ifade eden bir isim. Her ne kadar tüm adaylara eşit mesafede yaklaşıldığı görüntüsü sergilense de İl Başkanlığı’nın desteği Demirtaş’tan yana. Ve Demirtaş hız kesmeden çalışmalarını sürdürürken Ulaştırma ve Altyapın Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ziyaretinde de programlarda dikkat çekti. Demirtaş safları sıkı tutuyor, bu da gözden kaçmıyor.

***

SAADET’TE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı’nın 8. Olağan Kongresi dün gerçekleşti. Tek liste ile yapılan kongrede Cevat Kurt yeniden Başkanlığa seçildi. Delegeler kongrenin yapılacağı alanı girerken bir detay dikkatlerden kaçmadı.  Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı tarafından kongreye katılan delegelere Trabzonspor maskesi dağıtıldı. Bu da renkli görüntülerin yaşanmasına vesile oldu.

***
YARIN ÖNEMLİ DAVA VAR


10 Kasım 2016 tarihinde Mardin’in Derik ilçesinde kaymakam ve belediye başkan vekili olarak görev yaparken makam odasında bombalı saldırıcı sonucu şehit edilen Muhammet Fatih Safitürk'ün davasıyla ilgili Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesinde yapılan yeniden yargılamanın dördüncü duruşması yarın yapılacak. Kaymakam Safitürk'ün şehit edilmesine ilişkin davada Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi, yerel mahkemece 4 sanığa verilen cezayı hukuka uygun bulurken, beraat eden 8 sanığın ise yeniden yargılanmasına hükmetmişti. Yarın Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi 3.Ceza Dairesinde 8 sanığın yeniden yargılaması yapılacak.

Editör: Haber Merkezi