REFAKATÇİ DİYOR Kİ…
Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören bir hasta yakını bize ulaştı ve bakın neler anlattı.

İşte o hasta yakınının ifadeleri: “Geçtiğimiz günlerde tedavi gören bir hasta yakınıma refakatçi olarak hastaneye gittim. Gördüm ki hastanede bir başı boşluk var. Temizlik falan hak getire. Bu hastanede bırakın tedavi görmeyi enfeksiyon kapmadan dışarı çıkabilirseniz ne âlâ.”

Bunları anlatan dediğimiz gibi bir hasta yakını. Ancak bu tarz serzenişler şehirde had safhada. Hastane yönetiminin dikkatine.

OLMASI GEREKEN!
Trabzon’da kamu kurum ve kuruluşlarının müdürlerinin bir çoğunun kapısı sonuna kadar açıktır. Ama duyduğumuza göre Tarım İl Müdürü bu isimler arasında değilmiş. Tarım İl Müdürü, kendisine ulaşıp görüşme gerçekleştirmek isteyenlerin randevularını öteliyormuş.

Tarım İl Müdürü umarız bu yazıyı okur da kendisine ulaşıp derdini anlatmak isteyen vatandaşlara bundan böyle randevu konusunda kolaylık sağlar. Olması gereken de budur; çünkü vatandaş sadece İl Müdürü ile konuşmak istiyor.

BİZDEN UYARMASI
Biz isteriz ki, Trabzon’da bütün kurumlar en asgari hata ile çalışsın. O yüzden gördüğümüz, dikkatimizden kaçmayan hataları da bu satırlardan zaman zaman paylaştık, paylaşmaya da devam edeceğiz. Bu minvalde önceki gün gözümüze takılan bir hatayı da paylaşmak istedik.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan geçilen şehrin fethi ile ilgili bir haberde şöyle deniliyor: “Bu şehri Fatih fethetti, Yavuz yönetti, Kanuni doğdu.” Böyle devrik bir cümle haber içerisinde servis edilir mi? Bizce edilmez. Edilmemesi için de “liyakatlı” denilerek bir çok isim bu birimde göreve getirildi.

Bu sadece bir tanesi, buna benzer bir çok hata daha var. O birimde görev yapan arkadaşlarımıza aman dikkat diyoruz. Bu hatalar sadece biriminize değil şehrimizin marka değerine de zarar verir. Bizden uyarması.

EN GÜÇLÜ İSİM
İYİ Parti Trabzon teşkilatı önceki akşam ikinci yılını görkemli bir gece ile kutladı. Bir çok siyasi parti temsilcisinin de katıldığı gecede adeta İYİ Parti gövde gösterisi yaptı. İl Başkanı Azmi Kuvvetli salondaki herkesle tek tek ilgilenirken ev sahipliğini de kusursuz şekilde yerine getirdi.

Önümüzdeki aylarda yapılacak olan İl Kongresi için de “en güçlü isim” olarak kendisini parlattı. Ancak gözümüzden kaçmayan bir ayrıntı daha vardı ki 31 Mart seçimlerinde ittifakın da desteklediği İYİ Parti ile sandıkta yokları oynayan Büyükşehir Belediye Başkan Adayı beklediği ilgiyi salonda göremedi. Hatta bazı partililer o adayı görmezden dahi geldi. Ne diyelim vardır İYİ Partililerin bir bildiği.

SEMPOZYUM ARTIK ÖLÜMSÜZ
Kültür ve sanatta bölgenin ve hattâ Türkiye’nin örnek belediyelerinden Akçaabat Belediyesi, ikincisini düzenlediği “Akçaabat Sempozyumu”nun iki ciltlik kitabını bastı. Kitabı inceledik geç hazırladı ama titiz bir çalışma olmuş. Her iki sempozyum da Akçaabat için o kadar önemli faaliyet oldu ki bunu burada anlatmaya ne kadar uğraşsak tam anlamıyla önemini hissettiremeyiz.

Düşünün bir faaliyet düzenliyorsunuz ve çok sayıda Türkolog, tarihçi, müzikolog, etnolog, filolog, antropolog, sosyolog, arkeolog vb. bilim adamı sadece Akçaabat’la alâkalı çalışmalar yapıyor ve bunu tarihe kaydediyor ve muhtemelen sempozyum düzenlenmese bu bilgilerin birçoğu ortaya bile çıkmayacak.

Bu vesileyle çıkıyor. Bu öngörü ve gelenek kuşkusuz Akçaabat Belediyesinin eski belediye başkanı Şefik Türkmen’e, Kültür Kurulu üyelerine, Kültür Müdürlüğüne ait. Türkmen’den aldığı bayrağı Osman Nuri Ekim’in de devam ettirmesi bekleniyor.

Editör: Haber Merkezi