İMAMOĞLU’NA TAM DESTEK
CHP İstanbul Başkanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Trabzonlu hemşerimiz Ekrem İmamoğlu’nu düzenlediği bir toplantı ile tanıttı. Haliç Kongre Merkezi’den yapılan tanıtım toplantısına başta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu olmak üzere, CHP Milletvekilleri, CHP ve İyi Parti İstanbul İl yöneticileri ile çok sayıda CHP üyesi, sendika ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Trabzon’dan da partili partisiz çok sayıda vatandaş İstanbul’a akın etti. İmamoğlu’nun gençliğinin geçtiği Yıldız Mahallesinden arkadaşları ve dostları toplanarak önceki gün bir otobüsle İmamoğlu’na destek için İstanbul’a gitmişti. Bunun yanında pek çok CHP ve İYİ Partili isim de salondaydı. Bunlardan en dikkat çekici olanı ise İYİ Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Atakan Aksoy’du.

ÇAYKARALI ŞENTÜRK VALİ OLDU
Cumhurbaşkanlığı kararnamesi, dün Resmi Gazetede yayımlandı. Trabzonlu hemşehrimiz Çaykaralı İçişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürü Bilal Şentürk, Bilecik Valiliğine atandı. Şentürk’ün yerine ise Genel Müdür Yardımcısı Gökmen Çiçek atandı. 2018 yılında Kırıkkale Vali Yardımcılığına atanan Numan Hatipoğlu’nun ise Gaziosmanpaşa Kaymakamlığına ataması yapıldı. Öte yandan kararnamede daha önce Trabzon Vali Yardımcılığına atanan iki isme ait hüküm ise iptal edilirken Aydın Yenipazar Kaymakamı Ayhan Durmuş ise Trabzon Vali Yardımcılığına atandı. Ayrıca Trabzon Valiliği Kaymakam adayı Aziz Oğuz Alemdaroğlu da Kayseri Pınarbaşı Kaymakamı oldu.

ADAYLAR BELLİ GİBİ
Merakla beklenen AK Parti ilçe belediye başkan adayları listesinin belirlendiği, en kısa zamanda kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. Bugüne kadar açıklanmamasının sebebinin MHP ile yürütülen ittifak görüşmeleri olduğu belirtilirken Trabzon’da sorun olan bazı ilçelerinde de artık kararın kesin olarak verildiği öğrenildi. Kulislerden sızan bilgilere göre isimler şu şekilde: Ortahisar: Ahmet Metin Genç, Akçaabat: Mustafa Uzun, Araklı: Recep Çebi, Arsin: Sait Gürsoy, Çaykara: Hanefi Tok, Dernekpazarı: Mehmet Aşık, Düzköy: Yılmaz Ankara, Hayrat: Salih Öztel, Köprübaşı: Ali Aydın, Maçka: Koray Koçhan, Of: Salim Salih Sarıalioğlu, Sürmene: Rahmi Üstün, Tonya: Osman Beşel, Vakfıkebir: Muhammet Balta, Yomra: İbrahim Sağıroğlu…Beşikdüzü, Şalpazarı ve Çarşıbaşı’nda ise AK Parti’nin aday çıkarmayıp MHP’nin adayının destekleneceği öğrenildi.

ÇALIŞ, MHP ADAYI OLUR MU?
AK Parti Çarşıbaşı Belediye Başkan Aday Adayı Kamuran Çalış, özgeçmişi, bilgi ve tecrübesi ile belediye başkan aday adayları arasında ayrı bir yere sahip. Ancak AK Parti’nin ittifak kapsamında Çarşıbaşı’nı MHP’ye bırakacak olması, Çalış gibi bir ismin belediyecilikte kullanılamayacak olması ihtimali bile kulisleri hareketlendirdi. Karayollarındaki başarılı çalışmalardan gelen tecrübeyi Çarşıbaşı’na aktarmak isteyen Çalış’ın AK Parti’den olmasa da MHP’den aday gösterilebileceği, böylece ilçenin daha kaliteli bir belediyecilik anlayışı ile buluşmasının sağlanabileceği konuşuluyor. Olur mu olmaz mı bilinmez ama halk sokakta “Böyle olsa çok daha güzel olur” diyor. Partililere duyurulur.

GÜMÜŞHANE’DE ZOR YARIŞ
Bölgede en çetin seçim yarışının yaşanacağı yer şüphesiz Gümüşhane. Mevcut belediye başkanı AK Partili Ercan Çimen yeniden aday gösterildi. Şehrin unutulmaz başkanı Mustafa Canlı ise İYİ Parti tarafından belediye başkan adayı gösterildi. Tüm dengeler bir anda değişti. Bir diğer ilginç gelişme ise AK Parti kurucularından ve eski milletvekillerinden Sabri Varan’ın MHP tarafından belediye başkan adayı gösterilmesi oldu. Bir telefon trafiği yaparak şehrin nabzını tuttuk. Şehirdeki hava yarışın Canlı ile Çimen arasında geçeceği yönünde. Varan’lı MHP’nin şansı ise yok denecek kadar az gözüküyor. Ancak sandık bu belli olmaz. Canlı ile Çimen kapışmasının arasından sıyrılan MHP de olabilir. Ancak MHP’nin unutulmaz başkan Mustafa Canlı dışında bir isme yönelmesi ve bu ismin AK Partililiği ile öne çıkması oyları ülkücülüğü ile bilinen Mustafa Canlı’ya olan rağbeti artırış gibi gözüküyor.

Editör: Haber Merkezi