ZORLUOĞLU’NA ÖDÜL
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde en fazla oyu alan ilk beş sıradaki büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanlarına ödül verildi. Buna göre büyükşehirlerde ilk 5 sırada yer alan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay (Yüzde 70,53), Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan (Yüzde 68,47) , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör (Yüzde 67,60), Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce (Yüzde 65,04) ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu (Yüzde 64,61) ödül almaya hak kazandı. Yüzde 72,99 oy oranıyla Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, yüzde 61,72 oy oranıyla Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, yüzde 55,57 oy oranıyla Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, yüzde 53,22 oy oranıyla Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yüzde 51,58 oy oranıyla Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı da il belediye başkanları arasında ilk beşe girerek, ödül almaya hak kazandı.

BOTANİK’E NİYE GİTSİN MİLLET
Trabzonluların haftasonlarını değerlendirebilecekleri alanlardan biri de Trabzon Botanik. Daha önce pek çok kez gündeme getirdik ve dün de 61 Saat’te gördük. Haberde, “Çamoba Mahallesinde hizmete giren Trabzon Botanik’e giderek burada güzel bir gün geçirmek isteyen vatandaşların günü ne yazıkki trafik sıkışıklığı ve otopark yetersizliği nedeniyle neredeyse çileye döndü. Bölgede araçlarını park edecek yer bulamayan kimi vatandaşlar, mecburen otomobillerini yol kenarına park ederken buna bir de tur otobüsleri eklenince durum içinden çıkılmaz bir hal aldı” denildi. Trabzon’da ne zaman güzel bir iş yapılsa mutlaka bir eksik bırakılıyor. Ya kardeşim ne güzel bir mekan Trabzon’a kazandırılmış ancak buraya insanların yoğun bir şekilde geleceğini niye düşünmezsin. Hadi en yetkilisi düşünmedi onun altındakilerde mi düşünmedi. Nedir bu iş bilmezlik. Resmen dökülüyoruz.

GÜZEL BİR SAHİL VAR AMA..
Aynı şey Trabzon sahili için de geçerli. Dün hava sıcak olunca tüm park bahçeler gibi sahil yolu da dolup taştı. Muhteşem bir deniz manzarası eşliğinde ancak bir o kadar pis kokan bir sahilimiz olduğu için ne kadar gurur duysak azdır(!) TİSKİ’nin yeni Genel Müdürü Ali Tekataş, Başkan Murat Zorluoğlu’nun talimatıyla kokunun giderilmesi için yoğun bir çaba sarf ediyor gerçi. Düzelecek inşallah. Ancak biz burada iki şeye dikkat çekmek istiyoruz. Birincisi, yürüyüş yolundaki kauçuk olduğunu tahmin ettiğimiz yumuşak zeminin ayaklarınızın altında dans etmesi. Hemen her yerinde kopmuş zemin bildiğin insanın sinirlerini hoplatıyor. İnsana, “Neden bir işimiz doğru değil” dedirtiliyor. İkincisi ise, sahile araçlarıyla inen vatandaşların trafik polisi ile olan mücadelesi. Uygunsuz işe geçit verin demiyoruz ancak yılda güneşli gün sayısı 90 günden az olan bir şehirde güneşi gören vatandaşların ışığını neden söndürürsünüz. Vatandaş aracını nereye park etsin? Park var da biz mi çekmedik diyenlere ne tür bir cevap vereceksiniz. “Gelmeyin sahile kardeşim” mi diyeceksiniz ey yetkililer.

SANCAK’IN TESPİTİ
Meslektaşımız Zeki Sancak diyor ki, “Bugün Hayrat’ı gezdim. 1992 yılında Köprübaşı Sürmene’den Hayrat ise Of’tan ayrılarak ilçe oldular. Hayrat’ta iki adet itfaiye aracı var. Köprübaşı var olan itfaiye araçlarını Büyükşehir’e teslim etti. Yangın olsa Sürmene’den itfaiye aracı gelene kadar her yer yanar. İki ilçede ayrıldıkları ilçeye 14 km uzaklıkta. Ancak Hayrat doğalgaza hazır. Köprübaşı ise doğalgazdan habersiz! Çevre temizliği ve çiçek konusunda Hayrat müthiş. Köprübaşı’nda çiçek, saksı veya çevre düzenleme sıfır. Büyükşehir Belediyesi Hayrat’a otobüs durakları kurmuş. Köprübaşı duraksız. Hayratlıları kutluyorum. Hem Çalışkan hem de Büyükşehir Belediyesinden istemiş almışlar. Köprübaşı’nın bugünkü mezbele durumu ise ortada. İnşallah bu dönem güzel işler yapılır demekten başka çaremiz yok galiba.

KTÜ’DE ŞENLİK VAR!
Karadeniz Teknik Üniversitesinde (KTÜ), "Yaza Merhaba Şenliği" organize edilecek. KTÜ Rektörlüğü ve öğrenci kulüplerinin katkılarıyla düzenlenecek şenlik, 2 Mayıs Perşembe günü saat 15.00'te gerçekleştirilecek. Kanuni Kampüsü'ndeki 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yapılacak şenlikte öğrenciler gönüllerince eğlenecek. Kamuoyu KTÜ’nün bahar şenliğini daha kapsamlı hale getirip, şehrin genelini de içine katmasını bekliyor.

Editör: Haber Merkezi