BU TARİHİ CİNAYETTİR
Trabzon'un sahip olduğu en önemli tarihi değerlerden biri olan Ayasofya'da yapılan restorasyon çalışmalarını yerinde izleyen CHP Milletvekili Ahmet Kaya gördükleri karşısında çileden çıktı.

Çalışmaların tarihi dokuya uygun şekilde yapılmadığını, tarihi binada hiltiyle çalışıldığını ve Ayasofya'nın etrafındaki toprak ve çim olan alanların 6,7 metre genişliğinde beton yollarla yok edildiğini adeta tarihin katledildiğini ifade eden Kaya, “Korona günlerinde insanlara evinizde kalın diyenler, insanların evlerinde kalmasını fırsata dönüştürerek Trabzon’un tarihini, Ayasofya’yı ve insanlık mirasını katlediyorlar” dedi.

Ayasofya ile ilgili mahkeme kararı yok sayılarak tarihi bir cinayet işlendiğine dikkat çeken Kaya, şunları kaydetti: “Burada gördüğümüz manzara karşısında şok olduk. Tarihle doğa ve yeşil uyumunu bitirmişler. O güzelim çimler gitmiş her yer beton, 6,7 metre genişliğinde beton yollara boğulmuş. Araç trafiğine mi açacaksınız bu tarihi yeri, bu dünya mirasını, bu ne rezilliktir? Ayasofya tarihi özelliğinden koparılmış, burada resmen bir cinayet işlenmiştir.”

FATİH GELİYOR
Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının ardından Haydarpaşa Limanı’na yanaşan “Fatih” sondaj gemisi, Karadeniz'deki sondaj faaliyetlerini Trabzon Limanı üzerinden gerçekleştirecek. Trabzon Liman İşletmeciliği AŞ Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, yaptığı açıklamada Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın (TPAO) 229 metre uzunluğunda ve 51 bin 283 groston ağırlığındaki sondaj gemisi Fatih’in Karadeniz’deki faaliyetleri için Trabzon Limanı olarak çalışmalara başladıklarını söyledi.

Yaklaşık 1 ay önce Fatih sondaj gemisinin Karadeniz'e açılmasıyla ilgili görüşmelere başladıklarını anlatan Ermiş, geminin boğazlardan geçebilmesi için üzerindeki kulenin sökülmesi gerektiğini ve bu nedenle şu anda Haydarpaşa Limanı'nda bulunduğunu ifade etti.

TEDBİRLER GEVŞETİLECEK Mİ?
Korona virüs tedbirlerinin gevşetilme sürecinin nasıl olacağına dair yeni iddiaya göre ‘normalleşme’ 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. Türkiye’de resmi korona virüs vaka sayısı azalırken alınan tedbirlerin gevşetilmesi anlamı taşıyan ‘normalleşme’ sürecinin nasıl olacağı gündeme geliyor. Yeni iddiaya göre normalleşme, 5 gün boyunca vaka görülmeyen illerden başlayacak. İstanbul’da sıkı kontrol ise devam edecek. Belirlenecek kriterlerin uygulayıcısı bakanlıklar olacak.

Başta İçişleri, Kültür ve Turizm ile Tarım ve Orman bakanlıkları olmak üzere diğer bakanlıkların görev listeleri hazırlanıyor. Kriterlerin uygulanmasında öncelik son 5 gün içinde vaka bildirmeyen illere verilecek. Bu iller, salgınla mücadelede benzer sonuçlar gösteren komşularıyla yeniden ilişki içinde olabilecek.

AK PARTİLİ OLMAZSINIZ!
MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım gündeme yönelik açıklama yaptı. Tarım, “Bugün Amerika’ya yardım gönderiyoruz. Avrupa ve Amerika’nın süreçteki bulanık halleri tam bir perişanlıktır. Şu ana kadar Türkiye’nin içerisinde olmadığı insanlık arzu edildiği seviyede kendini göstermemiştir. Sadece başarıdan bahsetmiyoruz, Almanya çok başarılıda olsa kendinden başkasını tanımamaktadır. Türkiye 50’ye yakın ülkeye yardım elini uzatarak Türk’ün üstün vasfını dünyaya göstermiştir.

Böylesine buğranlı bir dönemde siyasi mevzi kaybetme kaygısıyla hareket etmek, fuzuli konularda gündemi meşgul etmek insan haysiyetine ve toplum değerlerimize tamamen terstir ve izahı hiç yoktur. Ben şahsım ülkücüyüm ve üç hilâlden başka parti amblemi, liderimin işaret parmağından başka hiç bir hedef tanımam.

Özellikle 2013 yılından beri ülkemiz birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da rüştünü dünyaya gösterdiğini kabul etmem beni Ak partili yapmayacaktır. Hepinize tavsiyem vicdanen huzur bulmak istiyorsanız benim gibi yapın, korkmayın Ak partili olmazsınız. Sadece kayıtsız şartsız devletini seven huzurlu bir insan olursunuz. Ne mutlu Türküm diyene.”

Editör: Haber Merkezi